(...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

لـــوبیـــاهـــا

به حق، لوبیاها غذاهای معجزه آسا نامیده شده اند. علاوه بر مزایای سلامتی متعدد دیگری که لوبیاها فراهم می کنند، آن ها در خط مقدم مبارزه با خستگی هستند. تمام انواع آن ها دارای چربی کم و فیبر بالایی می باشند و تعادل خوبی بین کربوهیدرات ها و پروتئین ها برقرار می کنند. لوبیاها مملو از گروهی از مواد معدنی شامل فسفر، پتاسیم، مس و آهن می باشند که همگی برای تولید انرژی ضروری هستند. لوبیای سویا نیز منبع خوبی از تریپتوفان می باشد.

چگونگی عمل

پروتئین و فیبر بالای موجود در لوبیاها و همکاری آن ها با یکدیگر، سبب حفظ تعادل قند خون و جلوگیری از افت انرژی می شود. لوبیاها جایگزین بسیار خوبی به جای گوشت قرمز(که یک منبع انرژی غنی از پروتئین و آهن می باشد) هستند، ولی با کالری کمتر و تقریباً عاری از چربی. علاوه بر این لوبیاها کمتر از گوشت قرمز به سیستم گوارش فشار می آورند و برای جذب، نیاز کمتری به انرژی دارند. به عبارت دیگر شما بعد از خوردن یک استیک احساس خستگی بیشتری می کنید تا بعد از خوردن یک پرس لوبیا!

منگنز و مس در لوبیاها، میتوکندری های سلول ها را که مسؤول تولید انرژی هستند، حمایت می کنند، در حالی که منیزیم سبب ریلکس یا شل شدن عضلات می گردد و جریان خون را آرام نگه می دارد و خستگی جسمی و روانی را متوقف می نماید. ویتامین b۱ نیز در تولید انرژی مداخله می کند و همراه پتاسیم، عملکرد صحیح عضله و عصب را تداوم می بخشد. همچنین آهن نه تنها به تولید انرژی کمک می نماید، بلکه سبب افزایش توزیع اکسیژن در تمام بدن و بهبود خستگی می شود.

چه موقع بخوریم؟

لوبیاها را می توان در هر غذایی استفاده نمود. سعی کنید در زمان های مختلف روز مخلوطی از انواع آن ها را به کار ببرید.

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

شیوه برطرف کردن خستگی و فشار عصبی تشریح شد


سلامت نیوز : صفر محمدیان در گفتوگو با فارس، با اشاره به توصیههایی برای رفع خستگی و کاهش فشار عصبی روزانه در افراد اظهار داشت: افراد میتوانند برای کاهش خستگی و فشار عصبی قبل از خواب یا در طول روز به مدت 7 دقیقه پاهای خود را در یک ظرف حاوی آب ولرم محتوی نمک غوطهور کنند تا منافذ کف پا در این اقدام باز شود. این کار میتواند بهطور چشمگیری باعث کاهش خستگی و فشار عصبی شود.
وی افزود: این روش برای تمام افراد و مشاغل از جمله کارمندان، رانندهها و به خصوص ورزشکاران مفید است. افراد باید در این زمینه به صورتی پای خود را در داخل ظرف محتوی آب ولرم محتوی نمک قرار دهند تا محتوی این آب ظرف به ساق پای آنها برسد.محمدیان ادامه داد: در این زمان افراد باید پس از قرار دادن پای خود در آب ولرم محتوی نمک پاهای خود را به همدیگر مالش بدهند و پنجههای «پا» را باز و بسته کنند و در نهایت انگشتان پای خود را با دست ماساژ دهند.

این کارشناس اصلاح حرکات ورزشی تصریح کرد: پس از خشک کردن «پا» افراد باید به پشت دراز بکشند و سر خود را به سمت شمال قرار دهند تا بتوانند برای برقراری تعادل مناسب و جذب نیروهای مغناطیسی در حالت خوابیده اقدام کنند.محمدیان گفت: افراد پس از خوابیدن پاهای خود را بر روی یک نشیمنگاه از جمله صندلی بالاتر از زمین قرار دهند و دستهای خود را گره کرده و به طرف بالای سر و روی زمین قرار دهند و در این حالت یک نفس عمیق را حبس کنند و به سمت راست بچرخند و در این حالت تصور یک فضای سرسبز را در ذهن خود تداعی کنند و پس از چند ثانیه نفس حبس شده خود را خارج کنند.

این مربی ورزشی نیروهای ویژه ارتش با اشاره به اینکه افراد باید همین حالت را به صورت معکوس و به سمت چپ نیز با تمام توضیحات آن انجام دهند، افزود: این حرکات تجدید قوا و شارژ نیروی جوانی بدن را به خوبی محقق میکند و هیچگونه پیچیدگی و دشواری در این حرکات وجود ندارد.محمدیان خاطرنشان کرد: انجام حرکات اصلاحی ورزشی بسیار میتواند در کاهش خستگی و فشارهای عصبی و حتی تسکین دردها مفید واقع شود.

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

اگر در پايان روز احساس خستگي و بيحالي ميكنيد احتمالا مصرف يك وعده ناهاري سنگين و پرچرب شما را خوابآلوده و خسته كرده و يا اينكه با انجام كار زياد انرژي خود را مصرف كردهايد.
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، با توجه به اينكه اغلب ما در طول روز اين وضعيت را تجربه ميكنيم معمولا به فكر چارهاي براي رفع خستگي و خوابآلودگي خود ميافتيم و به دنبال راهحلي براي كسب مجدد انرژي هستيم. سايت اينترنتي هلث مي آپ، در يك مقاله جديد فهرستي از انرژيزاترين ميوهها را منتشر كرده است كه ميتوانند انرژي و چابكي را به سلولهاي شما بازگردانند. اين ميوههاي انرژيزا عبارتند از:

موز: تمام مربيان ورزشي توصيه ميكنند كه پيش از شروع تمرينات، يك عدد موز بخوريد. موز منبع غني از كربوهيدراتهاست و در راس فهرست ميوههاي انرژيزا قرار دارد.

هندوانه: خوردن اين ميوه، طراوت و شادابي ايجاد ميكند و منبع غني از ويتامين c است. همچنين هندوانه ذخيره آب فوقالعادهاي است كه مانند يك آبادي در وسط بيابان، اميدواركننده است.

سيب: اين ميوه از منابع غذايي بسيار مهمي است كه ميتواند به آرامي انرژي در بدن آزاد كند و همچنين سرشار از ويتامين c، b و پتاسيم كه انرژي مورد نياز بدن را تامين ميكند.

پرتقال: اين ميوه نيز «نيروگاه» انرژي و ويتامين c است. به علاوه پرتقال حاوي مقادير قابل توجهي فسفر، مواد معدني و فيبر خوراكي است كه به بهبود فعاليتهاي سالم بدن كمك ميكند.

انبه: اين ميوه اصطلاحا شاهميوهها ناميده شده است و سرشار از ويتامينهاي b و c، كلسيم، پتاسيم، روي، فوليت و پروتئين است.

آووكادو: اين ميوه نيز هر چند حاوي ذخاير قابل توجه چربي است اما چربي آن از نوع خوب است و از جمله ميوههايي است كه به عنوان يك تقويتكننده انرژي، ميتوان روي آن حساب كرد.

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

اگر خسته و درمانده هستيد، اين مطلب را بخوانيد!


attachment.php


در بروز درماندگي ناشي از خستگي مفرط، عوامل بسياري دخيل است و بيشتر افرادي که بيش از حد از خود کار مي کشند و يا با قدرناشناسي ديگران رو به رو مي شوند، در معرض خطر ابتلا به اين عارضه قرار دارند.

تحقيقات نشان مي دهد استرس دائمي مي تواند انسان را از پا درآورد. اين استرس در درازمدت باعث مي شود مشکلات، غيرقابل حل به نظر برسد، همه چيز تيره و تار شود و انرژي فرد به سرعت تحليل برود. ناخشنودي و گرفتاري ناشي از عارضه خستگي مفرط به حدي که به درماندگي (Burnout) منجر شود مي تواند سلامت رواني و جسمي فرد و توانايي فعاليت هاي حرفه اي اش را به خطر اندازد. اما اين درماندگي را مي توان با تعيين و تجديد اولويت ها در عرصه فعاليت هاي فردي و اجتماعي، جلب حمايت و وقت گذاشتن براي خود از بين برد.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

خستگي مفرط چيست؟

رخوت (درماندگي)، خستگي روحي، ذهني و جسمي مفرط ناشي از استرس شديد و درازمدت است. وقتي فرد بيش از توان از خود کار مي کشد و قادر نيست نيازهاي دائمي ديگران را برآورده کند، در واقع دچار درماندگي مي شود.

وقتي استرس ادامه پيدا مي کند، فرد علاقه و انگيزه خود را براي ايفاي نقش در حوزه هاي فردي و اجتماعي از دست مي دهد و درماندگي باعث کاهش بهره وري و تخليه انرژي فرد مي شود و وي به شدت احساس نااميدي، درماندگي، بدبيني و نداشتن اعتماد به نفس مي کند. در نهايت فرد احساس مي کند که قادر نيست کاري نه براي خود و نه براي ديگران انجام دهد.

بسياري از افراد بعضي روزها احساس کسالت و خستگي مفرط مي کنند. به نوشته سايت «webmd»، علائم زير نشان دهنده شروع ابتلا به درماندگي يا رخوت ناشي از خستگي مفرط در افراد است:

اگر هر روز براي شما روز بدي است.

کار روزانه در منزل يا محيط کار به نظرتان تلف کردن وقت است.

در تمام ساعات روز خسته و کوفته هستيد.

بيشتر اوقات روز از نظر ذهني دچار رخوت و کسالت و يا تحت فشار هستيد.

احساس مي کنيد هر کاري که انجام مي دهيد، ارزش ندارد.

به خاطر داشته باشيد که درماندگي تمام ابعاد زندگي را تحت تاثير قرار مي دهد.

عوارض جسمي به حدي است که فرد را در معرض ابتلا به سرماخوردگي و آنفلوآنزا قرار مي دهد. بنابراين لازم است در صورت ابتلا به آن به فکر درمان باشيد.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

۳گام براي مبارزه با درماندگي ناشي از خستگي مفرط

تشخيص و شناسايي علائم اوليه درماندگي، معکوس کردن عارضه با مديريت و کنترل عارضه و ترميم صدمات وارده به روان و جسم ۳گام اصلي براي مبارزه با اين عارضه است. اما شايد بهتر باشد در اين مرحله به تفاوت هاي آن و استرس اشاره کنيم.

درماندگي ناشي از خستگي مفرط نتيجه استرس بي وقفه و شديد است. استرس شديد ناشي از فشار روحي و رواني به ذهن و جسم فرد است و مي توان پاياني براي آن تصور کرد و هنوز کنترل و مديريت امور از دست فرد خارج نشده است، در صورتي که در اختلال درماندگي فرد احساس خلاء بسيار شديدي مي کند و انگيزه اي براي کار و تحمل استرس ندارد و نمي تواند تصور کند چه زماني قرار است تحولي در زندگي و کارش اتفاق بيفتد. اگر استرس شديد باعث مي شود فرد در کارها و مشغله هاي فراوان مفيد يا غيرمفيد غرق شود، درماندگي توان ادامه کار و مبارزه را به کلي از فرد مي گيرد. به طور کلي مي توان گفت استرس با مشغله کاري فراوان، واکنش افراطي به هيجانات، کاهش انرژي، اختلالات اضطرابي، صدمه فيزيکي اوليه و بيش فعالي قابل تشخيص است. در صورتي که در عارضه درماندگي با عقب نشيني روحي و رواني، احساسات منفي عيان و بي پرده، احساس نااميدي و ناتواني در مشارکت اجتماعي، فقدان انگيزه و اميد، بي علاقگي و افسردگي و افکار مايوس کننده و ياس مطلق رو به رو هستيم.

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

علل بروز عارضه

در بروز درماندگي ناشي از خستگي مفرط، عوامل بسياري دخيل است و بيشتر افرادي که بيش از حد از خود کار مي کشند و يا با قدرناشناسي ديگران رو به رو مي شوند، در معرض خطر ابتلا به اين عارضه قرار دارند. از کارمندي که ۲سال است درخواست اضافه حقوقش توسط رئيس رد مي شود تا مادري که وظيفه نگهداري ۳فرزند را با تمام مشغله هاي خانه داري به دوش مي کشد، هر دو ممکن است در معرض ابتلا به اين عارضه قرار بگيرند. اما عوامل مهم ديگري نيز در ابتلا به اين عارضه نقش دارد. بعضي از اين عوامل با محيط کار، بعضي با سبک زندگي و برخي ديگر با ويژگي هاي شخصيتي مرتبط است. نداشتن کنترل و يا داشتن کنترل ناچيز بر کارهاي محوله در محيط اداره، نبود مشوق براي انجام کارهاي مفيد، انتظارات غيرشفاف، بي جا و فراوان از جانب ديگران، انجام کارهاي شاق بدون حمايت و کمک ديگران و کار در محيط پرتنش و استرس زا از عوامل شغلي ابتلا به اين عارضه است. کار زياد بدون فرصت کافي براي استراحت و خواب، ناتواني در برآورده کردن انتظارات ديگران، داشتن مسئوليت هاي زياد و سنگين، نبود حمايت و کمک از سوي ديگران، نداشتن روابط دوستانه و صميمانه با ديگران از عوامل مرتبط با سبک زندگي در ابتلا به اين عارضه است. همچنين برخي ويژگي هاي شخصيتي مانند تمايلات کمال گرايانه در زندگي، نگرش بدبينانه به زندگي، نياز دايمي به کنترل ديگران و تمايل به احراز نمايندگي از جانب ديگران و داشتن اهداف بلند و جاه طلبانه مي تواند در دراز مدت زمينه ابتلا به اين عارضه را فراهم کند.

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

علايم ابتلا به عارضه

عارضه درماندگي يک فرآيند تدريجي را طي مي کند که در طول يک دوره زماني طولاني بروز پيدا مي کند و يک شبه رخ نمي دهد و در بيشتر موارد فرد توجهي به علايم آن نمي کند. در ابتدا علايم بسيار ضعيف است اما کم کم در طول زمان تشديد مي شود. علايم فيزيکي شامل احساس خستگي و خلاء شديد در بيشتر اوقات روز، احساس بيماري و ضعف شديد و کاهش سطح ايمني بدن، سردردهاي مقطعي، دردکمر و درد ماهيچه ها، تغيير در اشتها و عادت خواب است. علايم رواني عارضه مي تواند شامل احساس شکست و يا ترديد، احساس نبود حمايت و ضعف، به دام افتادن، گير کردن در وضعيت دشوار، رها شدگي و تنهايي مطلق، از دست دادن انگيزه، نگرش منفي روز افزون و افزايش حس بدبيني به دنياي پيرامون، کاهش رضايت و حس همراهي و همدلي ديگران باشد و از لحاظ رفتاري نيز بايد به علايمي چون شانه خالي کردن از مسئوليت، انزوا، به تعويق انداختن کارها و طولاني کردن آن ها، رو آوردن به الکل و مواد مخدر براي تسکين و آرامش خيال موقتي، احساس يأس و نااميدي از ديگران، ناتواني در انجام کارهاي عادي و وظايف محوله در شخص اشاره کرد.ميگنا دات آي آر. اگر اين علايم در فرد قابل ملاحظه است، نبايد او را به حال خود رها کرد زيرا شکي وجود ندارد که عارضه بدتر خواهد شد بنابراين بهتر است با برنامه پيش برويد و با آن مبارزه کنيد.

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕ چگونه بر خستگی خود غلبه کنیم؟ پر انرژی شدن◕✿◕◕✿◕...)

راهکارها

در اولين گام بهتر است روزتان را با چند حرکت آرام بخش آغاز کنيد. حداقل ۱۵ دقيقه از شروع روز را با چند حرکت ورزشي، تمرينات ريلکسيشن يا مطالعه يک متن الهام بخش آغاز کنيد. در ضمن سعي کنيد مواد غذايي مفيد و سالم مصرف کنيد و تا جايي که مي توانيد استراحت کنيد و از هر فرصتي براي کسب آرامش بهره ببريد. ياد بگيريد به همه پاسخ مثبت ندهيد. بگوييد نه و فشار کاري خود را کم کنيد. ياد بگيريد فقط کارهايي را قبول کنيد که دوست داريد. خلاقيت خود را بارور کنيد زيرا خلاقيت پادزهر درماندگي است. اگر خلاق باشيد حتماً مي توانيد حس درماندگي را از خود دور کنيد. استرس خود را مديريت کنيد زيرا هر قدر ميزان استرس بالاتري داشته باشيد احساس ناتواني و ضعف بيشتري خواهيد کرد.علاوه بر اين ها بهتر است از سرعت انجام کارهاي خود بکاهيد. زيرا وقتي سرعت انجام کارها بسيار بالا باشد، طبيعي است که فرصت تجديد خاطره نخواهيد داشت.
 
بالا