ترس از درد درد مي آورد

Ta tahe 2nya...

خودمونی
"منجی دوازدهمی"
سال ها است كه پزشكان در زمان انجام تزريق براي بيماران، به آنها اطلاع مي دهند كه در حال انجام تزريق هستند. در واقع اين تصور وجود دارد كه آگاهي دادن به فرد قبل از انجام تزريق باعث كاهش درد و واكنش نسبت به تزريق مي شود. اما نتايج يك تحقيق جديد نشان مي دهد كه اين موضوع صحت ندارد.
براساس اين تحقيق زماني كه پزشكان يا ساير اعضاي كادر پزشكي به افراد مي گويند كه در انتظار يك تزريق باشند و در واقع به آنها مي گويند كه در انتظار درد باشند، حتي اگر بيماران در واقعيت هيچ دردي نداشته باشند، اما درد را حس خواهند كرد. در واقع نتايج اين تحقيق نشان مي دهد اگر به كسي گفته شود كه حالا بايد تجربه اي ناخوشايند و دردناك را پشت سر بگذارد، حتي اگر آن تجربه دردناك و ناخوشايند هم نباشند، وي حس ناخوشايندي خواهد كرد. پزشكان حالا سال ها است كه به پديده «پلاسبو» اعتقاد دارند. (دراين حالت يك قرص كه هيچ اثر درماني ندارد، مثل قرصي كه فقط از قند يا شكر است، به بيماران با دردهاي شديد با ريشه عصبي داده مي شود و به آنها گفته مي شود كه اين يك داروي بسيار قوي است و آنها احساس بهبودي را تجربه مي كنند) اما حالا پزشكان ايتاليايي پس از انجام تحقيق خود پديده «نوسبو» را مطرح كرده اند. آنها به اين نتيجه رسيده اند افرادي كه به آنها گفته مي شود تزريق آنها حتماً دردناك خواهد بود بيشتر از افرادي كه اين جمله به آنها گفته نشده اما همان آمپول براي آنها تجويز شده است درد را تجربه مي كنند. همچنين مشخص شد در افرادي كه با دادن قرصي بي تاثير به آنها گفته مي شود كه دردشان براي مدتي افزايش خواهد يافت احساس افزايش درد واقعاً به وجود آمده است.
محققان ايتاليايي به اين نتيجه رسيدند كه ماده اي شيميايي به نام «كوله سيمتو كينين» درمغز انسان ترشح مي شود كه علت اين مسئله است، آنها اميدوارند بتوانند با تحقيق درمكانيسم اثر اين ماده داروهاي ضد درد موثرتري بسازند
 
بالا