اثبات ربا در بانک‌ها توسط آیت‌الله نوری

Mehrdad M

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
حضرت آیت‌الله نوری همدانی با ارائه نامه یکی از بدهکاران بانک‌ها به مدیر عامل بانک ملی ایران، گفتند: متاسفانه ربا هنوز در بانک‌های ایران وجود دارد و تنها شکل‌ آن تغییر کرده است.,
nori-236x300.jpg


به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه، حضرت آیت‌الله نوری همدانی، در دیدار مدیر عامل بانک ملی ایران و هیئت همراه اظهار داشتند: در هر مسئله‌ای که ربا در آن راه پیدا کند، قطعاً به فساد کشیده خواهد شد؛ چرا که در آیات و روایات بسیاری از آن تعبیر به جنگ با خدا شده است.

معظم‌له با اشاره به سخنان مدیر عامل بانک ملی ایران مبنی بر این که تا حدود زیادی ربا را از این بانک برچیده‌ایم، گفتند: مطالبی که فرمودید منطقاً و دلیلاً همین است، اما باید برای مردم فرهنگ سازی شود؛ چرا که بین بانکداری اسلامی و غربی از زمین تا آسمان تفاوت است.

این مرجع تقلید تاکید کردند:, ربا مسئله‌ای است که خیلی زود در عرصه‌های اقتصادی نفوذ می‌کند، از این رو باید بسیار مراقب بود.,

حضرت آیت‌الله نوری همدانی با بیان اشکال مختلف معاملات بانکی مشروع گفتند: در کنار تمام این اشکال مشروع، ربا نیز وجود دارد که اسلام به مقابله با آن برخواسته است.

معظم‌له با نشان دادن نامه یکی از مقلدان خود، افزودند: در این نامه عنوان شده است که بنده مدتی پیش سه میلیون تومان وام از یکی از بانک‌ها دریافت کرده‌ام که در همان ابتدا ۳۰ درصد آن مبلغ را نگاه داشتند، بعد از مدتی که نتوانستم اقساط آن را پرداخت کنم، بدهکاری بنده به هفت‌میلیون تومان رسید و به همین دلیل مجبور شدم خانه‌ خود را بفروشم.

,حضرت آیت الله نوری‌همدانی با اشاره به نامه فوق تاکید کردند: باید جلوی این کار‌ها گرفته شود چرا که متاسفانه امروز تنها شکل کارها عوض شده و باطن کارها همان رباست.,

این مرجع تقلید با بیان این که ربا حرام است و حرام خدا را هیچ چیز حلال نمی‌کند، افزودند: متاسفانه امروزه در بانک‌ها حتی ساعت دیرکرد وام‌ها نیز محاسبه می‌شود که این برخلاف اصول اسلام است.

حضرت آیت الله نوری‌همدانی اظهار امیدواری کردند، خوشبختانه رییس جمهور عنوان کرده‌اند که بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها در صدد آن است که نظام بانکی را صددرصد اسلامی کند.

ایشان در پایان خاطرنشان کردند: بانک ملی ایرن اقدامات خوبی را برای مبارزه با ربا برداشته است که امیدواریم تداوم داشته باشد.



منبع: وب سایت مشرق نیوز


 

~(neda)~

کاربر فعال
"بازنشسته"
دقیقا درست گفتن
شیوه محاسبات وام به دو صورت هست:
1- کسر سود بانکی همون ابتدای کار:مثلا وام 3 میلیونی رو با بهره 5 درصد حساب میکنن و مبلغ بهره رو از پول اصلی کم میکنن
مبلغ کمتر از 3 میلیون به مشتری میرسه
2- مبلغ سود طی اقساط مساوی یا بلندمدت کسر میشه که متاسفانه نزخ سودشون بسیار بالاست و با توجه به قانونی که خود بانک ها وضع کردن
با دیرکرد مشتری برروی سودی که میگیرن مجددا سود محاسبه میکنن :Er... what?:
یکی از بانک های خصوصی مبلغ 10 میلیون رو 3 ماه نزد خودش نگه میداره و بعد 3 ماه 10 میلیون تومن وام میده
اما مبلغی که باید مشتری عودت بده 13.5 میلیون تومن هست
این یعنی انصاف و قانونی بودن تحت نام اسلامی بودن بانک ها :confused:
 
بالا