بررسی کامل کیس گرین x9

  • نویسنده موضوع Ali
  • تاریخ شروع

Ali

مدیریت کل
پرسنل مدیریت
"مدیر کل"
از ابتداي انتشار مجله، محصولات سختافزاري مختلفي را تست کرديم اما تنها محصولي که حتي يک بررسي هم از آن نداشتيم، کيس بود. به همين دليل تصميم گرفتيم، براي شروع، يک کيس خوب را بررسي کنيم تا كمكاري در اين بخش را جبران كردهباشيم! از آنجا كه اين اولين بررسي كيس در نشريه سختافزار است، تصميم گرفتيم يك محصول شرکت Green را بررسي کنيم كه تا به حال در جاي ديگري بررسي نشدهاست. پس به سراغ كيس مخصوص بازي اين شركت به نام (X9 (Predator رفتيم كه به تازگي به بازار ارائه شدهاست. با ما باشيد تا نگاهي به اين كيس مخصوص بازي داشتهباشيم.

sakhtafzarmag.com_images_imgbase_13_Wed_Jun_6_12_f29128d6b8_13.jpg

ساختار كيس
اگر بخواهيم منصفانه برخورد كنيم بايد بگوييم، X9 از آن دسته كيسهايي است كه هر كسي را در نگاه اول مجذوب خود ميكند. شايد فكر كنيد، اغراق ميكنيم اما هنگامي که اين كيس را به چند نفر علاقهمند به سيستمهاي كامپيوتري نشان داديم، به اين موضوع اذعان داشتند كه اين محصول يكي از گزينههاي مناسب يك كاربر حرفهاي است. خوب؛ با اين اوصاف به سراغ امكانات و طراحي اين محصول ميرويم.


ساختار بيروني كيس
در بخش جلويي كيس، براي نصب درايونوري شش فضاي توري مانند با فيلتر ضدگردوغبار در نظر گرفته شدهاست كه به راحتي ميتوان آنها را از پنل جدا كرد. البته شركت سازنده براي نصب درايو فلاپي و كارتخوان حافظه روي اولين بخش از شش فضاي جداشونده فضايي در نظر گرفتهاست كه كاربر مشكلي در نصب اينگونه وسايل نداشتهباشد. در بخش پاييني اين قسمت كيس نيز فضاي بزرگ توري شكلي با فيلتر ضدگردوغبار در نظر گرفته شده كه هواي خنك توسط فن 23 سانتيمتري تعبيهشده در پشت اين بخش، از طريق آن وارد كيس ميشود. پنل جلويي كيس به راحتي قابل جدا شدن است و كاربر ميتواند در كمترين زمان ممكن آن را جدا کرده و فيلترها را تميز كند. البته درآوردن فيلترها كمي سخت بوده و به صرف زمان به نسبت زيادي نياز است، پس اگر خواستيد فيلترها را بشوييد، بهتر است كل پنل پلاستيكي و فلزي را بشوييد! در بخش فوقاني، شاهد يك پانل كامل و در عين حال كاربردي هستيم كه ميتواند خيال شما را از بابت شيرجه زدن در پشت كيس براي نصب وسايل ذخيرهسازي راحت كند. در اين بخش، دو مقاومت متغير وجود دارد كه وظيفه تنظيم دور فنهاي داخل كيس را بر عهده دارد. هر يك از اين مقاومتهاي متغير ميتوانند از طريق كانكتورهاي كوچكي كه به آن متصل است، سه فن را بهطور مستقيم مديريت كند كه با در نظر گرفتن دو مقاومت متغير، امكان مديريت شش فن به صورت مستقيم وجود دارد (البته ميتوان با استفاده از روشهاي غيراستاندارد، فنهاي بيشتري را مديريت كرد!). علاوه بر اين، در اين بخش كليد خاموش و روشن كردن، دو ديودنوري قرمز رنگ كه به صورت نواري در اطراف پنل كار شده، سه پورت USB2، يك پورت USB3، يك پورت eSATA و دو جك 3/5 ميليمتري كه يكي براي ورودي ميكروفون و ديگري براي خروجي هدفون در نظر گرفته شدهاست، ديدهميشود (دكمه ريست نيز طبق همان دلايلي كه خودتان ميدانيد، حذف شدهاست). علاوه بر پنل، در قسمت فوقاني يك كليد متحرك پلاستيكي در نظر گرفته شده كه با جابهجا كردن آن، بخش فوقاني كيس مانند فيلم Transformer باز شده و علاوه بر تغيير ساختار كيس، باعث خروج هواي فن 23 سانتيمتري تعبيهشده در بخش فوقاني كيس ميشود.
در بخش پشتي كيس، علاوه بر چهاaر فضا براي عبور لولههاي خنككنندههاي آبي، ده فضا كه به وسيله نوارهاي توري مانند پوشانده شدهاند، براي نصب قطعات مختلف مانند كارتگرافيك و كارتصدا در نظر گرفته شدهاست. محل تعبيه منبعتغذيه در بخش پشتي كيس در قسمت پاييني در نظر گرفته شده كه اين موضوع امكان نصب يك فن 23 سانتيمتري با گردش هواي مناسب را در بخش فوقاني ممكن ساختهاست. در بخش زيرين كيس، فضاي مناسبي براي گردش هوا با استفاده از پايههاي به نسبت بلند آن ايجاد شدهاست. علاوه بر اين، در اين قسمت براي ورود هوا به منبعتغذيه و کيس منافذي در نظر گرفته شده که در مقابل اين منافذ يک فيلتر ضدگردوغبار قابل جداشدن قرار گرفته که به راحتي ميتوانيد آن را درآورده و تميز كنيد. روي درب سمت راست كيس يك بخش پلاستيكي شفاف قرار دارد كه زير آن آرم تجاري گرين ثبت شده و روي آن چهار فن چهارده سانتيمتري مجهز به ديودهاي نوري قرمز با فيلتر ضدگردوغبار تعبيه شدهاست كه هوا را از طريق منافذ موجود به درون كيس منتقل ميكنند.


sakhtafzarmag.com_images_imgbase_13_Wed_Jun_6_12_f29128d6b8_11.jpg

ساختار داخلي كيس
از آنجا كه اين كيس از مادربوردهايي با استانداردهاي E-ATX و XL-ATX پشتيباني ميكند، فضاي موجود در آن به اندازهاي است كه بتوان چند كارتگرافيكي حرفهاي را در آن غرق كرد! (براساس اطلاعات درجشده روي جعبه کيس، طول و عرض قابل استفاده سيني اين محصول به ترتيب 38 و 34 سانتيمتر است). در اين كيس، مادربورد در بخش بالايي و منبعتغذيه در بخش پايين كيس قرار ميگيرد. در بخش بالايي مادربورد، يك فن 23 سانتيمتري بدون ديودنوري و در مقابل خنككننده يك فن چهارده سانتيمتري با ديودنوري قرمز رنگ وجود دارد كه هوا را به بيرون ميدمند. در كف كيس نيز يك فن چهارده سانتيمتري قرار دارد كه هنگام نصب منبعتغذيههاي حرفهاي مجبوريد آن را جدا كنيد چون منبعتغذيه نصب نميشود (ما كه نتوانستيم منبعتغذيه 1030 وات گرين را با وجود اين فن نصب كنيم). بخش داخلي كيس بهطور كامل به وسيله رنگ مشكي مات پوشش داده شدهاست كه اين محصول جذابتر به نظر خواهدرسيد. شركت سازنده براي نگه داشتن نوارهاي توري مانند در بخش پشتي از يك سري اهرمهاي متحرك استفاده كردهاست كه با فشار، توريها را در جاي خود محكم ميكند. البته اين اهرمها وظايف خود را در مقابل كارتگرافيك بهتر از توريها انجام ميدهند (به دليل ضخامت كمتر، اين توريها كمي تكان ميخورند اما نميتوان اين موضوع را يک مشكل دانست). روي سيني پشت تعدادي فضا براي عبور كابلهاي برق و ديگر موارد وجود دارد و به وسيله يك لايه پلاستيكي نازك پوشيده شدهاست كه هنگام عبور كابلها از جايشان در ميآيند. اين موضوع زياد خوشايند نيست. اما يكي از مواردي كه ميتواند آن را تحت تأثير قرار دهد، وجود فضايي در سيني مادربورد است كه درست در مقابل پردازنده قرار دارد و امكان نصب خنككننده را بدون باز كردن مادربورد فراهم ميكند (اين به اون در!) البته تا يادمان نرفته بگوييم، شركت سازنده براي جلوگيري از لرزش منبعتغذيه دو برآمدگي درست در مقابل منبعتغذيه، روي سيني در نظر گرفتهاست كه تأثير خوبي در ثبات منبعتغذيه دارد. X9 يك كيس Screwless كامل نيست و براي نصب وسايل بايد از پيچ نيز استفاده كرد (در اين محصول براي نسب هاردديسك و داريو SSD بايد از پيچ استفاده كنيد). X9 به شش فضاي نصب هاردديسك مجهز است كه امكان نصب هاردديسك 2/5 و 3/5 اينچي را به كاربر ميدهد. فضاي نصب هاردديسك بهگونهاي طراحي شده كه كابلهاي آن به طرف درب كيس است و هيچگونه تداخلي با كارتگرافيكي نخواهد داشت (در مقابل اين قسمت، علاوه بر بخش توري مانند روي درب كيس كه باعث ورود هوا ميشود، يك فن 23 سانتيمتري هم هوا را از روي هاردديسکها عبور ميدهد). نصب درايوهاي نوري نيازي به استفاده از پيچ ندارد و به راحتي ميتوانيد با استفاده از گيرههاي موجود، درايوها را در جاي خود ثابت كنيد. البته در اين حالت بايد درب دو طرف كيس را باز كنيد چون درايو از يك طرف ثابت نميشود.

sakhtafzarmag.com_images_imgbase_13_Wed_Jun_6_12_f29128d6b8_12.jpg


نصب قطعات در كيس
نصب قطعات در كيس به خوبي انجام شد و به جزء چند مورد، استفاده چنداني از پيچگوشتي نداشتيم. با آنكه ما قطعات حرفهاي را داخل اين كيس نصب كرديم اما خوشبختانه در نصب و مديريت آنها محدوديتي نداشتيم. تنها مواردي كه در نصب ديده شد، يكي عدم وجود گيرههاي مديريتي در كابلهاي مربوط به فن روي درب بود كه با استفاده از يك گيره كوچك اين مورد برطرف شد و مورد دوم، در كانكتور پورت USB3 بود كه متأسفانه برخلاف پورت USB2 كه به صورت كانكتور روي مادربورد نصب ميشود، بايد به پانل پشتي نصب ميشد که به صورت كانكتور نيست (اين موضوع كمي غيرمنطقي به نظر ميرسد!)


تست كيس
براي تست كيس از سيستمي با مشخصات فني مندرج در جدول ، استفاده كرديم تا شرايط استفاده يك كاربر حرفهاي را به وجود آوريم.


sakhtafzarmag.com_images_imgbase_13_Wed_Jun_6_12_f27c34faf8_jade1.jpg

ادامه دارد.
 

Ali

مدیریت کل
پرسنل مدیریت
"مدیر کل"
براي ايجاد شرايط استاندارد، تست را در دو حالت Ideal و تحت فشار انجام داديم. در مرحله اول، تست بدون اعمال هيچگونه بار و تغيير در فركانس پردازنده انجام شد. دماي قطعات را بعد از اينكه سيستم حدود بيست دقيقه در حالت استاندارد کار کرد، با استفاده از دو نرمافزار Real Temp نسخه 3/6 (براي پردازنده) و GPU Shark (براي پردازندهگرافيكي) ثبت كرديم كه نتايج آن را در جدول مشاهده ميكنيد. دماي چيپست را نيز با نرمافزار خود مادربورد ثبت کرديم (در اين حالت فنهاي كيس روي حداكثر دور خود بودند).


sakhtafzarmag.com_images_imgbase_13_Wed_Jun_6_12_f27c34faf8_3.jpg

اشاره: دور فن كارتگرافيك به صورت خودكار در زمان تست روي 1330 دور در دقيقه بود.

در مرحله دوم، براي تحت فشار گذاشتن سيستم و ثبت دما به سراغ نرمافزارهاي Furmark نسخه 1/91 براي تست كارتگرافيكي و Cinebench Mark نسخه 11/5 براي تست پردازنده رفتيم (هر يك از تستها دستکم سه بار انجام شدهاست تا نتايج نزديك به شرايط واقعي باشد) (جدول 2).
اشاره: در تست گرافيك، تنظيمات نرمافزار به صورت ذيل تنظيم شدهبود، همچنين در درايور ATI براي جلوگيري از كاهش خودكار فركانس، فركانس پردازندهگرافيكي روي 830 ثابت شدهبود.
نکته: 1080×1920 پيكسل، AA: غيرفعال، Xtreme Burn: فعال، Post FX: فعال


sakhtafzarmag.com_images_imgbase_13_Wed_Jun_6_12_f27c34faf8_jade4.jpg


در مرحله آخر هم فرکانس پردازنده سيستم را از 2930 مگاهرتز به 3750 مگاهرتز افزايش داديم كه در اين حالت بعد از سه بار تست با حداكثر دور فن، دماي پردازنده حداكثر به 98 درجه سانتيگراد رسيد.



مزايا :

طراحي خوب كيس، نصب راحت قطعات، فضاي مناسب براي نصب قطعات پيشرفته، سيستم گردش هواي مناسب، پانل كامل، وجود فيلتر ضدگردوغبار منبعتغذيه و ديگر فنها، صداي كم فنها (حتي در بيشترين دور فن)


معايب: عدم امكان خاموش كردن فنها (فقط امكان كاهش دور فن وجود دارد)، تعبيه پورت USB3 به جاي كانكتور USB3 براي اتصال به مادربورد، عدم امكان نصب فن چهارده سانتيمتري بخش پاييني هنگام استفاده از منبعتغذيه حرفهاي، عدم وجود امكان نصب منبعتغذيه به صورت ريلي

منبع : sakhtafzarmag
 
بالا