باب الحوائج

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

افتاد اگر چه دست عباس

هرگز نبود شكست عباس
از پرچم كربلا بلند است
آوازه ضرب شصت عباس
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

هزار بار اگر افتد به خاک پای تو دستم

هنوز از تو و از هدیه کم تو خجل هستم
به ساقی و می و جام و بهشت و حور چه حاجت
که من زصبح ولادت به یاد چشم تو مستم
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

کربلا کعبه عشق است و منم در احرام

شد در این قبله عشاق دو تا تقصیرم
دست من خورد به آبی که نصیب تو نشد
چشم من دید در آن آب روان تصویرم
باید این دیده و این دست دهم قربانی

تا که تکمیل شود حج من آنگه میرم
وصل شد حال قیامم به عمودی به سجود
بی رکوع ماند نماز من و این تکبیرم
جسدم را به سوی خیمه اصغر مبرید
که خجالت زده زان تشنه لب بی شیرم
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

saghialatashi.persiangig.com_image_zs3vwyrf8j637u9w26u.jpg
دلم مديون چشماته "يا ابالفضل(ع)"
در صحن ابالفضل در آن میخانه پرواز نکن کبـــــــــوتر بی لانه
شرمنده تر از این نکنیدش زیرا او دست ندارد که بپاشد دانه
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

عظمت حضرت اباالفضل(ع) بر هيچ کس پوشيده نيست ، اما اين روايت به گونه اي از بزرگي اين شاه زاده ، در ذهن مجسم مي کند که همه ما را به اين وجود مقدس متمايل مي کند و عشق او را در دل ما مي اندازد:

در رستاخيز اکبر، روز قیامت ، حضرت رسول اکرم (ص) به حضرت اميرالمؤمنين علی بن ابی طالب (ع) مي گويند:
يا علي ! ، به فاطمه(س) بگو که براي شفاعت و نجات امت من در این روز ، چه تدبيري دارد؟
حضرت مولي الموحدین اميرالمؤمنين علی بن ابی طالب(ع) به بي بي فاطمه زهرا(س) آن پيغام را ابلاغ مي کنند ، و آن بانوی دو عالم مي فرمايند : «يا اميرالمؤمنين ! ، کفانا لاجل هذا المقام اليدان المقطوعتان من ابني العباس»
« اي اميرالمؤمنين ، براي ما در مقام شفاعت ، دو دست بريده پسرم عباس کافي است.»
يا اباالفضل قيامت ما را در همين دنيا برسان ما را از حجاب هاي اکبر اعمالمان نجات بده و شفاعت زيبايت را در همين دنيا نصيبمان کن.
«آمین یا رب العالمین به حق مقطوع الیدین فی الیوم العاشورا و فی الارض الکربلا ، قمر بنی هاشم ابوالفضل العباس(ع).»
opvej7pd0r60vb125xl.jpg
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

مختصری از زندگی نامه حضرت عباس (ع)
حضرت عباس(ع) در چهارم ماه شعبان سال بيست و ششم هجری در مدينه به دنيا آمد. او فرزند بزرگ ام البنين(س) و پسرچهارم اميرالمومنين علي(ع) است. مادر او فاطمه دختر حزام بن خالد از قبيله کلاب است که تاريخ گواهی می دهد که پدران و دايی های ام البنين( س ) در دوران قبل از اسلام جزو دليران عرب محسوب می شدند و مورخان آنان را به دليری در هنگام نبرد ستوده اند، افزون بر اين، آنان علاوه بر شجاعت وقهرماني، سالار و بزرگ و پيشوای قوم خود نيز بوده اند، آن چنان که سلاطين زمان در برابرشان سر تسليم فرود می آورده اند. اينان همانانند که عقيل به اميرالمومنين علي(ع) گفت: در ميان عرب از پدرانش شجاعتر و قهرمان تر يافت نشود.[SUB](1)[/SUB] ام البنين( س ) درحماسه کربلا چهار فرزند خود به نامهای عباس، جعفر،عون و عثمان را به پيشگاه الهی هديه کرد و خود طلايه دار پيام آوران کربلا پس ازحضرت زينب (س) شد. مسلم است از چنين مادر طاهر و پاکدامنی فرزندان صالحی متولد شود که هر يک حماسه جاويدانشان بر تارک روزگار بدرخشد. حضرت عباس(ع) نيز يکی از آن آزادگان است. در مورد شمايل آن حضرت، ابوالفرج اصفهانی در مقاتل الطالبين گفته:" عباس بن علی مردی خوش صورت و زيباروی بود و چون سوار بر اسب می شد پاهای مبارکش به زمين کشيده می شد و به او قمر بنی هاشم نيز می گفتند و پرچمدار لشکر حسين(ع) در روز عاشورا بود. نام آن حضرت را امام علي(ع) انتخاب کرده است . (2) حضرت ابوالفضل (ع) نه فقط برادر جسمانی حضرت حسين(ع) بود بلکه برادر ايمانی و روحانی آن حضرت نيز بوده است. روی همان اصل و قاعده ای که پيغمبر اکرم(ص) و حضرت علي(ع) از نور واحد بودند و مکرر پيغمبر(ص) به آن وجود مقدس " انت اخی فی الدنيا و الاخره" می فرمود. اين اخوت و برادری لازمه اش تساوی و برابری آن دو در جميع جهات و درجات نيست. مقام امامت بالاتر، و ابوالفضل (ع) تابع امام بوده است. او عبدی صالح بود.( 3) برجسته ترين نمونه اين اخوت بی نظير را می توان در ايثار و مواسات و فداکاری آن بزرگوار مشاهده کرد زيرا حضرت ابوالفضل (ع) درباره برادرش بزرگترين ايثار را انجام داد و جان را فدای او کرد و در سخت ترين بلاها و آزمايش های الهی با آن حضرت مواسات کرد. درباره حضرت عباس بن علی شاعر گفته است: احق الناس ان يبکی عليه فتی ابکی الحسين بکربلا اخه و ابن والده علی ابوالفضل المضرج بالدماء و من واساه لا يثبيه شی و جادلم علی عطش بماء که ترجمه فارسی آن اين است: 1- شايسته ترين کسی که سزاوار است مردم بر او بگريند آن جوانی است که ( شهادتش) حسين(ع) را در کربلا به گريه انداخت. 2- يعنی برادر و فرزند پدرش علی (ع) که همان ابوالفضل بود و به خون آغشته گشت. 3- کسی که با او مواسات کرد و چيزی نتوانست جلوگير او( در اين مواسات ) گردد و با اينکه خود تشنه آب بود، آب نخورد و به آن حضرت کرم کرد.[SUB](4)[/SUB] اين شعر که از يک سو بيانگر مظلوميت و شجاعت حضرت عباس بن علي(ع) ، و از سوی ديگر بيانگر اخوتی بی ريا و صادق است که اعجاب همه مردم را بر انگيخت. در وجود شريف ابوالفضل (ع) دو گونه شجاعت در هم آميخته است: الف) شجاعت هاشمی و علوی که ارجمندتر و والاتر است و از جانب پدرش سرور اوصيا به او رسيده است. ب) شجاعت عادی که از جانب مادرش ام البنين (س) به ارث برده است ، زيرا که در ميان تيره مادرش، جدی پيراسته چون عامرين مالک بن جعفر بن کلاب بوده است که به سبب قهرمان سالاری و شجاعتش او را " ملاعب الاستة" يعنی کسی که سر نيزه ها را به بازی می گيرد، می ناميدند.[SUB](5)[/SUB]
parchamdar2.JPG
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

فضايل حضرت عباس(ع)
1- ادب: حضرت علي(ع) از همان اوايل خردسالی حضرت عباس(ع) ، توجه خاصی به تربيت او داشت و او را به تلاشها و کارهای مهم و سخت مانند کشاورزي، تقويت روح و جسم، تيراندازي، شمشيرزنی و ساير فضايل اخلاقی ، تعليم و عادت داده بود. [SUB](6)[/SUB] روايت شده است که حضرت عباس(ع) بدون اجازه در کنار امام حسين(ع) نمی نشست و پس از کسب اجازه مانند عبدی خاضع دو زانو در برابر مولايش می نشست. او تربيت شده حضرت علي(ع) است که از همين مکتب درخشان درس ادب آموخته بود. حضرت عباس (ع) هيچگاه به خود اجازه نداد امام حسین (ع ) را برادر خطاب نمايد مگر در لحظه شهادت که فرمود ای برادر مرا درياب. 2- يقين:( درجه بالای ايمان) ويژگی است که کمتر درغير معصوم ايجاد می شود ، اما حضرت عباس(ع) از همان کودکي، يقين به وجود آفريدگار يکتای جهان داشت و در سراسر زندگی خود با همان ويژگی مستظهر به عنايات الهی بود و از اين رهگذر ويژگی های ديگر خود را متبلور می ساخت.[SUB](7)[/SUB] 3- وفا: وفای او نسبت به اهل بيت عليهم السلام به غايت زياد و در خور نخستين است. در وفا همين بس که باقر شريف قريشي، نويسنده عرب زبان معاصر، در کتاب" حياة الامام حسين بن علی عليهما السلام " می نويسد:" در تاريخ انسانيت، در گذشته و امروز، برادری و اخوتی صادق تر و فراگيرتر و با وفاتر از برادری ابوالفضل (ع ) نسبت به برادر بزرگوارش امام حسين(ع) نمی توان يافت که براستی همه ارزشهای انسانی و نمونه های بزرگواری را در بر داشت." 4- دلاوري: دلاوری حضرت عباس(ع) نه تنها در حماسه کربلا نمايانگر بود، بلکه در صفين نيز نمايان شده بود به ويژه در جنگ صفين افراد زيادی را کشت و حيرت همگان را از آن دلاوری برانگيخت.
parchamdar3.JPG
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

القاب حضرت عباس(ع)
حضرت عباس(ع) القاب گوناگونی دارد که ما در اين قسمت به مهمترين آنان اشاره می کنيم: 1- باب الحوائج: بر اثر بروز کرامات و برآورده شدن حاجات متوسلين به او در السنه و افواه عامه و خاصه به اين لقب مشهور شد. [SUB](8)[/SUB] 2- سقا: در روزهايی که اهل کوفه آب را بر روی اهل بيت امام حسين(ع) بستند، قمر بنی هاشم(ع) برای آنها آب آورد. [SUB](9)[/SUB] 3- سپهسالار: لقب سپهسالار به بزرگترين شخصيت فرماندهی و ستاد نظامی داده می شود و آن حضرت را نيز به سبب اينکه فرمانده نيروهای مسلح امام حسين(ع) در روز عاشورا بود و رهبری نظامی سپاه ايشان را بر عهده داشت سپهسالار ناميده اند. [SUB](10)[/SUB]
4- قمر بنی هاشم: از آنجا که آن حضرت در ميان بنی هاشم از نظر زيبايی ممتاز بود وی را ماه بنی هاشم می ناميدند. [SUB](11)[/SUB] 5- اطلس: ظاهرا يکی از معانی اطلس شجاعت است و چون آن حضرت شجاع بوده و از کثرت شجاعت صفوف دشمن را می شکافته است، به وی اطلس می گفتند.[SUB](12)[/SUB] 6- پرچمدار: از القاب مشهور حضرت ، پرچمدار و " حامل اللواء" است، زيرا ايشان ارزنده ترين پرچمها، پرچم سرور آزادگان امام حسين(ع) را در دست داشتند حضرت به دليل توانايی های نظامی فوق العاده در برابر خود، از ميان ياران خود، پرچم را تنها به ايشان سپردند. [SUB](13)[/SUB] 7- طيار: ديگر از القاب حضرت ابوالفضل(ع) طيار است، يعنی پرواز کننده در فضای قدس و درجات و مقامات عالی بهشت. [SUB](14)[/SUB] 8- المستجار: از ديگر القاب حضرت، مستجار يعنی منجی و نجات دهنده است. [SUB](15)[/SUB] 9- العبد الصالح: ديگر از القاب آن جناب عبد صالح است، چنانکه در زيارت او می خوانيم" السلام عليک ايها العبد الصالح المطيع لله و لرسوله"؛ 10- حامی الضعيفه: از القاب مشهور حضرت ابوالفضل(ع) حامی الضعيفه به معنی حامی بانوان است به خصوص در نقشی که در دفاع از بانوان حرم و اهل بيت نبوت بر عهده داشت. [SUB](16)[/SUB]
 

TarannoM e BaraN

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : باب الحوائج

پی نوشتها:
1- سردار کربلا، ترجمه العباس مرحوم مقرم، انتشارات الغدير، ص 154. 2- خصائص العباسيه، ص118. 3- چهره درخشان قمر بنی هاشم، علی رباني، ج 1، ص 158. 4- ترجمه مقاتل الطالبين، ابوالفرج اصفهاني، مترجم هاشم رسول محلاتي، ص 82. 5- چهره درخشان قمر بنی هاشم، علی ربانی خلخالي، ج 1، ص 62. 6- پرچمدار نينوا، شيخ محمد اشتهاردي، ص 20. 7- محمد ناصرعلايي، آينه حيدرنما، روزنامه کيهان، 10/8/1376. 8- چهره درخشان قمر بنی هاشم، علی ربانی خلخالي، ص 146. 9- همان، ص 147. 10- همان، ص 148. 11- همان، ص 143. 12- همان، ص 147. 13- زندگانی حضرت ابوالفضل (ع) ، ص 25. 14- خصائص العباسيه، ص 131. 15- همان، ص 131. 16- همان، ص 148.
 
بالا