مقایسه متوسط سرعت اینترنت ایران با افغانستان

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
آماری تاسف برانگیز برای مدیران آی تی البته خدا به ما صبر بده با این سرعت اینترنت
آنچه در زیر می آید بر اساس گزارش کمپانی آکامای و دو متغیر متوسط سرعت اینترنت (Average connection speed) و متوسط حداکثر سرعت اتصال به اینترنت به ثبت رسیده در کشور مورد بررسی (Average peak connection speed)، تنظیم مقایسه ای شده است:

Average connection speed متوسط سرعت اینترنت در ایران 634 کیلوبیت بر ثانیه (فصل اول سال 2013) و در افغانستان 820 کیلوبیت بر ثانیه بوده است.
Average peak connection speed متوسط حداکثر سرعت اینترنت در ایران 3164 کیلوبیت برثانیه ودر افغانستان 8656 کیلوبیت بر ثانیه بوده است.

از آنجایی که آمار مقایسه ای به صورت نمودار در مورد افغانستان از سال 2007 به بعد موجود نیست، لذا به ناچار نمودار مقایسه ای از فصل سوم 2007 تا مارس 2013 را بین دو ایران و آذربایجان انجام داده ایم که در جدول زیر مشاهده می کنید:
iran-azerbai.jpg


همان طور که در نمودار بالا مشاهده می کنید، روند رشد در ایران در فصل اول 2009 به 845 کیلوبیت بر ثانیه رسیده اما بعد از آن روند منفی را طی کرده و به 629 کیلوبیت بر ثانیه در فصل اول 2013 رسیده است. (رقم 634 رقم کنونی هنگام گرفتن گزارش از آکامای در 19 مرداد 1392 است.)
این در حالی است که در تاریخ 5 خرداد 1392 خط اینترنت فیبر نوری EPEG که بیش از 5 هزار کیلومتر آن در ایران است، افتتاح شد و این خط قابلیت انتقال اینترنت با سرعت 3.2 ترابایت بر ثانیه را از اروپا به ایران و بعد عمان و ... دارد.
سوالی که مطرح می شود، این است که این همه هزینه چرا خروجی نداشته است؟ و مدیران مسوول وقت اینترنت باید پاسخگو باشند!

{آکامای Akamai شبکه ای از سرورها جهت انتقال محتوای اینترنت است که مقر آن در کمبریج ماساچوست بوده و درآمدی بیش از 1 میلیارد دلار در سال داشته و با الگوریتم خاصی محتوای سایتهای اینترنتی تعریف شده برای شبکه و سرورهایش را برای کاربران اینترنت در جهان در سریعترین زمان ممکن توزیع می کند.}

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
طنز: سرعت اینترنت ایران در سال 2015 !

همین چند وقت پیش بود که اهداف سازمان ملل برای توسعه اینترنت پر سرعت در جهان اعلام شد و به همین مناسبت نگاهی به برنامه های ایران برای اینترنت پر سرعت در سال ۲۰۱۵ می اندازیم.
-------------------------------------
برنامه سازمان ملل: تا سال ۲۰۱۵ باید اقلاً ۶۰ درصد جمعیت دنیا به اینترنت وصل بشوند و تجربه پایدار آنلاین بودن با اینترنت پر سرعت بالای ۴ مگابیت داشته باشند.
برنامه ایران: تا سال ۲۰۱۵ باید چنان تجربه ناپایداری از اینترنت ارایه شود که اقلاً ۶۰ درصد کاربران فعلی هم به شکر خوردن بیافتند و چنان کفرشان در بیاید که برای همیشه قید اینترنت را بزنند و آفلاین شوند.
------------------------------------
برنامه سازمان ملل: کلیه کشورها باید یک برنامه مشخص و ملی برای گسترش اینترنت و ارتباطات بین الملل داشته باشند و در عمل ملزم به اجرای آن باشند.
برنامه ایران: کشور باید یک برنامه مشخص و جدی برای اینترنت ملی و قطع ارتباطات بین الملل داشته باشد و ملزم به اجرای آن باشد که خوشبختانه در این یک مورد حسابی جدی هست!
-----------------------------------
images

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
ir-aus.png

مقایسه سرعت و هزینه اینترنت ایران و استرالیا!
http://itresan.com/18347/iran-vs-australi-net.html
شرکت ایرانی
یکی از موفقترین شرکتهای ارایه دهنده اینترنت در کشور، شرکت شاتل است.این شرکت 8 سال پس از ورود اینترنت به ایران و در سال 1381 شروع به کار کرد. کیفیت خدمات و پشتیبانی این شرکت پا را از سطح رقابت داخلی فراتر گذاشته، تا جایی که در سطح منطقه دارای رتبه سوم کیفیت و رتبه اول پشتیبانی است.

شرکت استرالیایی
شرکت iiNet در استرالیا در سال 1374 خورشیدی کار خود را با مونتاژ مودمهای دایال آپ آغاز کرد و در سال 1378 ارایه دهنده این سرویس شد. این شرکت جوایز زیادی در این کشور و کشورهای دیگر برنده شده و در سال 2008 جایزه مخصوص اپل را به دست آورد.
این شرکت سرعت عمومی یا لایت خود را روی 1 مگابیت تنظیم نموده که کاربران میتوانند با خرید بوستر، آن را تا 2 مگابیت بر ثانیه تقویت نمایند. البته این اطلاعات سرعتی را با تحقیقات خودم و بررسی گرافهای این شرکت به دست آوردم و در وبسایت و انجمنهای این شرکت از میزان سرعت، اسمی برده نشده است ( در بیشتر اپراتورهای خارجی کمتر به سرعت ارایه سرویس توجه میشود و به نوعی تا حد امکان سطح اطلاعاتی کاربران خود را در پایینترین حد ممکن قرار میدهند تا راه را برای اعتراض آنها ببندند و بیشتر تمرکز خود را روی حد حجم ترافیکی کاربران میگذارند، همانند شرکتهای دیگری نظیر اپل که اطلاعات کمی از سخت افزارهای خود ارایه میدهد.)


سرویس خانگی iiNet باحجم 100 گیگابایت و بدون بوستر و آپشنها حدود 30 دلار استرالیا در ماه است ( 114000 تومان یا 1 درصد حقوق یک کارگراسترالیایی). برای خرید هر یک گیگابایت ترافیک باید 30 سنت استرالیایی بپردازند ( حدود 1140 تومان).

سرویس 1024 شاتل با نام اکو یا اقتصادی با حجم ترافیکی 3 گیگابایت و قیمت 20900 تومان در ماه است ( 5.5 دلار استرالیا و معادل 4 درصد حقوق یک کارگر ایرانی). برای خرید هر گیگابایت حجم ترافیک از شاتل باید 5600 تومان بپردازید ( معادل 147 سنت استرالیایی).

خب اما مشکلی که در این مقایسه پدید می آید، تفاوت حجم ترافیکی است. جایی که اپراتور استرالیایی 100 گیگ و ایرانی 3 گیگ ارایه میدهد. قیمت یک بسته 100 گیگابایتی شاتل 240000 تومان است ( معادل 63 دلار استرالیایی و 48 درصد حقوق یک کارگر ایرانی).

پس ایا در یک مقیاس برابر میتوان گفت اینترنت در استرالیا 48 برابر ارزانتراز ایران است ؟


نکته: در این بررسی میزان حقوق کارگر استرالیایی 2500 دلار و حقوق کارگر ایرانی 500000 تومان وهمچنین هر دلار استرالیا 3800 تومان در نظر گرفته شده است.تقریبا 9.5 میلیون تومان ...

یکی از صحبتهایی که با وزیر ارتباطات سابق شد، در رابطه با دلیل افزایش ندادن سرعت اینترنت بود که پاسخ ایشان: عدم تقاضا برای افزایش سرعت از طرف ارایه دهندهها بود! به نظر شما با این قیمتهای اینترنت در کشور، جایی برای افزایش سرعت باقی مانده است؟ آیا هیچ ایرانی حاضر است نزدیک به نصف حقوق خود را صرف خرید سرویس ایرانی کند؟ به نظر شما عمدهترین دلیل سرعت پایین اینترنت در ایران و کسب رتبه 173 از بین 186 کشور چیست؟
 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
طنز: سرعت اینترنت ایران
برنامه سازمان ملل: قیمت ماهانه اینترنت پر سرعت با حداقل سرعت ۴ مگابیت نباید از ۵ درصد درآمد متوسط جوامع بیشتر باشد تا اطمینان حاصل شود بخش وسیعی از مردم توان اتصال پایدار و سریع به اینترنت را دارند.
برنامه ایران: قیمت اینترنت پر سرعت باید چنان بالا برود که از 50 درصد حقوق متوسط جامعه هم بیشتر شود تا مطمئن شویم که بخش کمتری به اینترنت دسترسی دارند و اخبار شفاف و بی طرفانه صدا و سیما تنها کانال خبری مردم باشد.
----------------------------------
برنامه سازمان ملل: حداقل سرعت دسترسی به اینترنت در سال 2015 برابر 4 مگابیت تعریف شده است.
برنامه ایران: حداکثر سرعت دسترسی به اینترنت در سال 2015 برابر 4 کیلوبیت بر ثانیه تعریف شده است.
 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
1373616935553.jpg

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
e2b03f291a.gif

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
1329978884_144237_174.jpg

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
53625025127586963251.jpg

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
120932_268.jpg

 

شیخ رجبعلی

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
images

 
بالا