استخوان های بدنمان را بیمه کنیم!!

زینب

کاربر حرفه ای
"بازنشسته"
یماری پوكی استخوان بیشتر در میان خانمها رایج است و گاهی، برخی از مردان را نیز در سنین بالای 70-60 سالگی مبتلا میكند. این بیماری ممكن است از 40 تا 53 سالگی در بدن آغاز شده و تحلیل ماده استخوانی در خاموشترین شرایط ممكن سال به سال ادامه پیدا كند؛ از اینرو بهمنظور پیشگیری از ابتلا به این بیماری خاموش كه بسیاری از پزشكان آن را قاتل خاموش مینامند، لازم است از سنین كودكی و نوجوانی به فكر پیشگیری از آن باشیم.

گیاه درمانی برای استخوانهای شما
گنجاندن گیاه سویا در رژیم غذایی بیماران مبتلا به پوكی استخوان پس از یائسگی توصیه میشود. بهتازگی متخصصان و دانشمندان ایتالیایی با استفاده از گیاه سویا، دارویی تولید كردند كه در درمان پوكی استخوان موفق بوده است. در تحقیقی كه روی زنان یائسه صورت گرفت، مشخص شد این دارو روی آنان تاثیری شبیه به داروهای هورمونی استروژنی داشته است. زنانی كه از این دارو به مدت 2 ماه استفاده كردند در حد قابل ملاحظهای با افزایش سطح مواد استخوانی روبهرو شدند.

پرچربها را فراموش كنید
اگرچه متخصصان بسیاری به مصرف لبنیات برای دریافت میزان طبیعی كلسیم توصیه میكنند اما باید توجه داشت مصرف لبنیات بهویژه ماست، خامه و شیر باید با كمترین میزان چربی باشد. زیرا مصرف شیر، پنیر و ماست پرچرب مانع از جذب كلسیم در بدن میشود، بنابراین هنگام تهیه لبنیات دقت كنید از نوع كمچرب آن خریداری كنید. درضمن برای صرف وعدههای شام و ناهار از غذاهای كمچرب یا فاقد چربی استفاده كنید زیرا وجود چربی غذا در كنار كلسیم موجب تولید تركیبی نامحلول از كلسیم در بدن میشود. این تركیب غیرقابل جذب توسط بدن است، بنابراین كارایی لازم را در كنترل این بیماری نخواهد داشت.

عسل، پوكی را متوقف میكند
به افراد بالای 50 سال كه با بیماری پوكی استخوان مواجه هستند پیشنهاد میشود، هر روز یك قاشق چایخوری عسل میل كنند. این كار موجب بالا رفتن میزان جذب كلسیم دریافتی آنها به واسطه موادغذایی یا قرصهای مكمل میشود. نتایج تحقیقات نشان میدهد، استمرار در مصرف عسل موجب كاهش روند بیماری در مبتلایان به پوكی استخوان و همینطور موجب پیشگیری از ابتلا به این بیماری در بین میانسالان و كهنسالان میشود.
ایران ناز

 
بالا