سن و سال نمي شناسد

عاطفه

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
img.tebyan.net_big_1388_07_2069716015413111322209170192172250230230285.jpg

وقتي را براي صحبت کردن تعيين کنيد. براي صحبت کردن زماني را تعيين نماييد که تغيير نکند. درباره ي زندگي روزانه خود صحبت کنيد و از کودک نيز بخواهيد درباره روز خود صحبت کند. اين کار يک نوع داستان گويي خاص است.
در خودرو، فضايي مناسب براي صحبت فراهم کنيد. براي برقراري ارتباط با فرزندتان، وقتي را در مورد اين که چه چيزي از پنجره ي ماشين مي بينيد، قصد داريد به کجا برويد، قبل از سوار شدن به خودرو چه اتفاقي افتاده است، صرف کنيد. اين فرصت ها دست به دست هم مي دهند و مهارت زباني کودک را مي سازند. بعدها اين مساله موجب ظهور رازها، ترس ها، نگراني ها و اميدها خواهد شد. شما بايد در اين زمان خاص راديو تلفن همراه تان را خاموش کنيد.

به مسايل با دقت نگاه کنيد . هنگامي که از شما سوال مي شود، وضعيت هوا چطور خواهد بود؟ پاسخ اين سوال ها را با دقت براي آنها بيابيد و براي شان بخوانيد. اين مساله نشان مي دهد که چطور شما مطالب را مي يابيد و مشکلات را با کتاب حل مي کنيد.
داستان هايي را که کودک براي شما مي گويد بنويسيد، يا به او کمک کنيد تا يک نامه به دوست يا خويشاوندان بنويسد. تا جايي که امکان دارد اسمش را بنويسد و برايش با خط خطي هايي که مي کشد امضايي مشخص کنيد.

موقع خواب براي کودک قصه بگوييد. داستان هايي برايش بسازيد. توجه کنيد چه داستان هايي را که با صداي بلند مي خوانيد و چه داستان هايي را که مي گوييد، اين ها بايد بخشي از برنامه زمان خواب طفوليت کودک باشد. هرگز قصه ي زمان خواب را براي تنبيه کودک ترک نکنيد؛ اين مسئله را بسيار جدي بگيريد. به بچه هاي تان داستان خودش را بگوييد از آلبوم هاي عکس خود کودک براي به فعاليت واداشتن و توصيف استفاده کنيد و درباره ي اتفاقات و مناظر عکس ها صحبت کنيد. تعطيلات تابستان يا رفتن به منزل مادربزرگ مي تواند هم داستان خيالي باشد و هم حس داستان سرايي را تقويت کند.
img.tebyan.net_big_1388_07_1961502249181711491668017178252274442143.jpg

يک داستان نويس باشيد.
داستان هايي را که کودک براي شما مي گويد بنويسيد، يا به او کمک کنيد تا يک نامه به دوست يا خويشاوندان بنويسد. تا جايي که امکان دارد اسمش را بنويسد و برايش با خط خطي هايي که مي کشد امضايي مشخص کنيد. مهارت هاي نوشتاري کودک براي ساليان درازي در خيال و تصور او نهان است. بنابراين اجازه ندهيد بروز اين مهارت ها به عقب افتد. کمک کنيد عقايدش را بنويسد و بداند که نوشته ها با ارزش مي باشند و راهي براي فهماندن عقايد به ديگران هستند.از نوارها استفاده کنيد. براي برقراري ارتباط بين لغات نوشتاري و شکل گفتاري، براي بچه هاي بزرگتر از پيش دبستان از کتابهايي که داراي نوار هستند استفاده کنيد. نوار براي کودک اين امکان را فراهم مي آورد که چندين بار مطلبي را بازبيني نمايد.
در خانواده مسابقه هاي کتابخواني اجرا کنيد . به اين صورت که هر عضو از خانواده در مدت معيني کتبي خاص را مطالعه کند و سپس براي ديگر اعضاء خانواده آن را شرح دهد و خلاصه اي از آن را بگويد.

با مشارکت فرزندان بخوانيد. بعد از خواندن يک کتاب از او بپرسيد بعد چه مي شود؟ چرا يک شخصيت، کاري را انجام مي دهد؟ يا يک شخصيت چگونه احساسي دارد؟ انتظار يک روايت طولاني را در عکس العمل نداشته باشيد، اما او را در داستان شريک نماييد. از او سؤال کنيد که آيا مايل است داستان را تغيير دهد. از او بخواهيد اگر با داستان آشنا است برايتان آن را بخواند. تا زماني که از شما کمک نخواسته اشتباهاتش را تصحيح نکنيد.

img.tebyan.net_big_1388_07_20091004143809769_6.jpg

به دنبال مهدکودک آموزشي باشيد.
به دنبال مهدکودکي باشيد که از نظر صحبت مستقيم با بچه ها، پرسيدن سؤال از آنها، خواندن منظم و داشتن کتاب هاي با ارزش در جايگاه شايسته اي باشد. قبل از ثبت نام کودک در مهدکودک، وقت بگذاريد، به آنجا برويد و ببينيد که آيا کيفيت لازم را دارد؟
براي فرزند خود الگوي خوبي باشيد. خودتان کتاب بخوانيد و براي مسافرت ها کتابهايي را از کتابخانه انتخاب نماييد. محيط منزلتان را مملو از خواندني هاي گران بهايي چون کتاب، مجلات و روزنامه ها کنيد. هرگز اجازه ندهيد روزي بدون کتاب خواندن بگذرد. خواندن کتاب را بخشي از زندگي روزانه ي فرزندتان قرار دهيد. اجازه ندهيد که روزي بگذرد بدون اينکه کتابي، شعري يا داستاني خوانده شود. در خانواده مسابقه هاي کتابخواني اجرا کنيد . به اين صورت که هر عضو از خانواده در مدت معيني کتبي خاص را مطالعه کند و سپس براي ديگر اعضاء خانواده آن را شرح دهد و خلاصه اي از آن را بگويد. اجراي چنين برنامه هايي در محيط خانواده باعث مي شود که اهميت کتابخواني به صورت تلطيف شده مورد تاکيد قرار گيرد.
 
بالا