معرفی دین الهی مسیحیت..............

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"

در کتب یهود ، خبر از ظهور مردی بود که منجی بنی اسرائیل محسوب میشد. نام او به عبری یشوع یا یهو شوع بود که بنام عیسی خوانده میشد به معنی نجات و رستگاری.

عیسی فرزند مریم است. در انجيل متى مى خوانيم :

اما ولادت عيسى مسيح چنين بود كه چون مادرش مريم به يوسف نامزد شده بود، قبل از آنكه با هم آيند او را از روح القدس حامله يافتند. و شوهرش يوسف چون كه مردى صالح بود، نخواست او را عبرت نمايد؛ پس اراده نمود او را به پنهانى رها كند. اما چون او در اين چيزها تفكر مى كرد، ناگاه فرشته خداوند در خواب بر وى ظاهر شده گفت : ((اى يوسف پسر داود از گرفتن زن خويش مريم مترس زيرا كه آنچه در وى قرار گرفته است از روح القدس است. او پسرى خواهد زائيد و نام او را عيسى خواهى نهاد زيرا كه او امت خويش را از گناهانشان خواهد رهانيد.)). اين همه براى آن واقع شد تا كلامى كه خداوند به زبان نبى گفته بود تمام گردد. كه اينك با كره آبستن شده ، پسرى خواهد زائيد و نام او را عمانوئيل خواهند خواند كه تفسيرش اين است : خدا با ما پس چون يوسف از خواب بيدار شد چنان كه فرشته خداوند بدو امر كرده بود به عمل آورد و زن خويش را گرفت . و تا پسر نخستين خود را نزاييد، او را نشناخت و او را عيسى نام نهاد.و پس از تولد تولد، نام يشوع بر او نهاد و معناى آن نجات خداست . يوناييان و روميان آن را به يسوس تبديل كردند و در زبان عربى عيسى شد
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
قرآن تولد عیسی رایک عمل فوق طبیعی و محقق به اراده خدا میداند و به پاکدامنی مریم اشاره صریحی دارد.



حضرت عیسی در یهودیه واقع در بیت لحم است و در شهر جلیل از توابع ناصریه پرورش یافته. خانواده او از یهودیان مومن بودند وخود او نیز در ادای تکالیف دینی فردی مقید بود.



از مهمترین اتفاقات دوره زندگی حضرت عیسی ، تعمید شدن وی در سن سی سالگی به دست یحیی بن ذکریا از پیامبران الهی بود که آثار جاودان محبت الهی را در دل خود مشاهده کرد و به گفته مسیحیان دست پدر مقدس وی را در پناه خود گرفت.



در قرآن از زمان تولد برای وی رسالت در نظر گرفته شده که از جانب خدا به او عنایت شده بود.

هنگامیكه عيسى به سى سالگى رسيد، به بشارت دادن آغاز كرد. تعليم اساسى وى دو بخش داشت :
1. توبه كنيد. يعنى از گناه دست برداريد و به سوى خدا برگرديد.
2. ولايت و سرپرستى خدا (ملكوت آسمان ) را بر زندگى خود پذيرا شويد.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
گرایش مردم عوام به سمت او در نتیجه موعظه های وی برای کاهنان یهودی نگران کننده بود. ابتدا چیزی به او نمیگفتند اما در فاصله کمی بر مخالفت خود با عیسی صورت آشکاری دادند و در نتیجه توطئه ای علیه وی او را در دادگاه عالی یهود به جرم نسبت دادن فرزندی خود به خدا محاکمه ومحکوم به مرگ کردند. هرچند تلاش حاکم رومی شهر اورشلیم در نجات او بود آنهم بواسطه ملاقاتی که با عیسی (ع) داشت وتحت تاثیر او قرار گرفته بود و برای این منظور تصمیم گرفت وی را در نزد کاهنان یهودی تازیانه بزند اما از خشم آنان کاسته نشد ودوباره به زندان برگشت تا اعدام شود.

صبح هنگام در حالیکه عیسی صلیب خود را به دوش میکشید به سمت دیوار شهر اورشلیم رفت و مصلوب و سپس به خاک سپرده شد. عده ای از یاران او برای وداع با وی بر قبرش حاضر شدند اما آنرا خالی یافتند واعتقاد به زنده شدن عیسی در میان آنان قوت گرفت چنانکه به بازگشت او امیدوار بودند.

قرآن مسئله مصلوب شدن ومرگ عیسی را منکر میشود و به عروج جسمانی او اشاره میکند.در اناجیل اربعه هم سعی شده است چنین تصویری از زنده شدن عیسی ارائه شود چنانکه آمده است وی بعد از سه روز دوباره زنده شد و به آسمان رفت.

دین عیسی در آغاز مبتنی بر توحید ویگانگی بود. تعالیم عیسی سرشار از نکته های اخلاقی است از این رو آئین او را دین مهر وعشق ودوستی نام نهاده اند. سخنان به جا مانده از مسیح گویای یک شیوه تمام عیار اخلاقی در مناسبات اجتماعی است. وی به محبت حتی نسبت به دشمنان تاکید داشت وبرای لعنت کنندگان خود نیز برکت می طلبید.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
باور مسیحیان نسبت به عیسی (ع) چنین است که او را فرزند خدا میدانند. خدای پسر از آسمان به زمین آمد تا انسان را نجات دهد ودر نهایت خود قربانی شد. همچنین اشاره به گناه اول دارند وشرح قضیه آنست که چون آدم از شجره ممنوعه خورد گناهی بزرگ مرتکب شد و دامن همه فرزندان او را فرا گرفت. اما خدا نمی خواست همه را به جرم گناه پدر مجازات کند. در این میان عیسی خود را برای مکافات عمل مهیا کرد تا سایر انسانها نجات پیداکنند.

کتاب مذهبی مسیحیان انجیل نام دارد . که چهار کتاب است: انجیل متی، انجیل مرقس، انجیل لوقا و انجیل یوحنا. به این چهار کتاب اناجیل گفته می شود.



انجیل متی، مرقس و لوقا هر کدام شرح مختصری از زندگانی، تعلیمات و وفات و قیام مسیح «علیه السلام» بدست می دهد. در صورتیکه انجیل یوحنا علاوه بر ذکر اتفاقات دوران مسیح، تعلیمات روحانی او و اوامر آن حضرت را نیز نقل می کند. در انجیل یوحنا به مطلب الوهیت مسیح بیش از سه کتاب دیگر اشاره شده اما درباره میلاد مسیح و عشاء ربانی و صعود مسیح در مقایسه با سه انجیل دیگر کمتر چیزی نوشته شده است.



از جمله دلایلی که بر صحت این چهار انجیل می باشد، یکی شهادت کاتبان قرن دوم میلادی و پس از آن است. دیگر آنکه ترجمه های قدیم این انجیل ها که در قرن دوم میلادی نوشته شده در تمام نکات با این اناجیل مطابق است.

انجیل متی، مرقس و لوقا مابین سال 7 تا 60 پس از میلاد انجیل یوحنا در حدود سال 90 میلادی نوشته شده است.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
نام انجیل برگرفته از کلمه ای یونانی و به معنای مژده و بشارت است.
در قرآن نیز از آن نام برده شده است: نَزَّل علیک الکتابَ بالحق لما بین یدیه و انزَلَ التورة و الانجیل.

این کلمه دوازده بار در قرآن به کار رفته است. قرآن کریم انجیل واقعی را کتاب آسمانی میداند. به همین دلیل انجیل اصلی، به عنوان کتاب آسمانی نازل شده بر حضرت عیسی، نزد مسلمین حرمت و قداست دارد.
ولی انجیل واقعی پس از صعود حضرت عیسی علیه السلام به آسمان، مفقود شد و یهودیان که در صدد قتل حضرت عیسی بودند، پس از ماجرای صعود حضرت عیسی، تمام نسخههای انجیل را معدوم کردند. مسیحیان، سالها بیکتاب آسمانی زندگی میکردند، تا این که بعضی از حواریین و بزرگان مسیحی در صدد برآمدند انجیلهایی برای مردم فراهم آورند. به این ترتیب روایات و نسخههایی متعددی از انجیل پدید آمد که هیچیک انجیل واقعی نازل شده بر حضرت عیسی علیه السلام نبود و نیست.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
مسیحیت شامل فرقه های متعددی است اما سه فرقه آن از شهرت بسزایی برخوردارند که مسیحیان بنام هریک از آنها شناخته میشوند:

1- کاتولیک : در زبان یونانی به معنی عمومی است و کلیسای کاتولیک شامل همه فرقه های مسیحی است اما در عمل تنها به کلیسای روم به ریاست پاپ اطلاق میشود.

تعداد فرایض مذهب کاتولیک بر هفت مورد مبتنی است :

1- تعمید 2- قربانی 3- توبه 4-اعتراف 5-تناول 6-ازدواج 7-مسح بیماران

در حال مرگ

2-ارتودوکس:به معنای سنتی است. در قرن 15 میلادی با تجزیه امپراطوری روم به شرقی وغربی در کلیسای کاتولیک نیز تجزیه حاصل شد و کلیسای شرق نام ارتودوکس به خود گرفت. کاتولیکها وارتودوکسها در مباحث مذهبی واعتقادی تفاوتهای عمده ای باهم دارند.

پیروان ارتودوکس به برزخ ومفهوم بی آلایشی و برائت از گمراهی برای کشیش ها معتقد نیستند. همچنین کشیش های ارتودوکس ازدواج میکنند.

به رئیس روحانی این فرقه بطریق ( خلیفه ) گفته میشود و مشاوران مذهبی سن سینور نام دارند.

واجبات در مذهب ارتودوکس هفت مورد است :

1- تعمید 2-ادای شهادت 3-مسح روغن مقدس 4-تناول 5-توبه 6-مسح بیماران

7-ازدواج

3-پروتستان : این فرقه به روشهای مذاهب کاتولیک و پروتستان معترض شدند .

رهبر این نهضت مارتین لوتر آلمانی در سال 1488 میلادی بود.او به خرید گناه وفروش بهشت وعفونامه کشیشان کاتولیک معترض شد.

از عقاید این مذهب مخالفت با قدرت الهی پاپ و اعتقاد به تشکیلات دموکراسی و عدم اجبار به اعتراف گناهان و عدم احتیاج به روحانیون مذهبی در ارتباط به خدا میباشد.

پروتستانها خودخواهی را گناه اصلی می شمرندو رستگاری را در ترک اغراض میدانند. جهنم در باور پروتستانها وجود ندارد هرچند معتقدند برای شایستگان در جهان ابدی خوشبختی وسعادت وجود دارد.

فرائض و تکالیف دینی پروتستانها بر شش اصل استوار است:

1- تعمید 2- اعتراف غیر اجباری به گناهان 3- تناول و افطار 4- تلاوت کتاب مقدس
5-حضور در کلیسا 6- ازدواج



منبع:ehsaseboudan.blogfa.com
 
بالا