چای سفید را بهتر بشناسیم!

زینب

کاربر حرفه ای
"بازنشسته"
چای سفید که طعم ملایم و شیرین دارد در چین، ژاپن و منطقه دارجلینگ هند تولید می شود.چای سفید صرفا از گلبرگ های تازه گیاه تهیه می شود که هنوز پرز خود را از دست نداده است.

در آغاز فصل بهارغنچه چای را پیش از آن که باز شود می چینند و خشک می کنند. چای سفید خاصیت فوق العاده ای دارد و سه برابر چای سبز یا سیاه، حاوی پلی فنل های آنتی اکسیدان است.

چای سفید خواص زیادی دارد که در زیر به شرح آن می پردازیم:

▪ کاهش کلسترول

▪ کاهش فشار خون

▪ باعث تقویت دندان و لثه ها می شود.

▪ برای سلامت کلی استخوان مفید است.

▪ دارای خاصیت ضدویروسی و ضدباکتریایی است.

▪ در کاهش قند خون موثر است.

▪ از تولید سلول های سرطان زا جلوگیری می کند و در برابر سرطان هایی مانند روده، پروستات و معده مقابله می کند.

▪ در رقیق کردن خون، افزایش عملکرد، تقویت و سالم نگه داشتن رگ های خون نقش دارد.

▪ یک آرام بخش قوی و موثر برای اعصاب می باشد.

▪ افرادی که روزی ۲ بار و یا بیشتر از چای سفید مصرف می کنند ۵۰ درصد کمتر در معرض سکته قلبی قرار دارند.

▪ برای بیماران آرتریت و پوکی استخوان مفید است.

▪ چای سفید بدن را در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا محافظت می کند.

▪ علائم بیماری اچ آی وی را کاهش می دهد.

▪ به طور طبیعی باکتری ها و ویروس هایی را که باعث بوی نامطبوع دهان و پوسیدگی می شود از بین می برد.

▪ بهتر است چای سفید را در آبی با دمایی کمتر از دمای جوش تهیه کنید.

منبع: عصر ایران
 

shaden

داره دوست میشه
"منجی دوازدهمی"
چای سفید چیست؟

چای سفید در اصل، جوانه های گیاه چای است؛ یعنی قبل از اینکه برگ چای باز شود، جوانه آن را که یک غلاف کرک دار نقره ای دارد، می چینند.


1doost.com_Files_Pictures_1391_12_15_1362471060.jpg


چای سفید درست مانند چای سبز، از برگ های گیاه کاملیا سینسیس تولید می شود. در فرآیند تخمیر (از زمانی که برگ چای چیده می شود تا زمانی که در معرض هوا قرار می گیرد و تخمیر می شود) تغییراتی در ترکیبات چای رخ می دهد؛ به نحوی که در چای سبز و سفید مقدار کافئین به حداقل ممکن می رسد. پلی فنول هایی که در چای سبز به مقدار زیادتری وجود دارند در چای سیاه بسیار کم هستند که با نام کاتچینشناخته می شوند.مقدار کاتچین ها در واقع در چای سبز بالا، در چای سفید بسیار بالا و در چای سیاه بسیار کم هستند.
برخلاف انواع چای که با آب جوش درست می شود، پیشنهاد می شود چای سفید با آبی با دمای حدود 75 تا 85 درجه سانتی گراد تهیه شود برای این کار باید آب را جوش آورد و بعد یک دقیقه اجازه داد تا از جوش بیفتد و دمای آن کاهش یابد سپس با این آب، چای سفید را دم کرد.

برخی از خواص درمانی چای سفید عبارتند از:

فشارخون را کاهش می دهد

آنتی اکسیدان ها باعث کاهش فشارخون و در نتیجه کاهش ابتلا به بیماری های قلبی و نیز سکته مغزی می شوند.

از ابتلا به سرطان پیشگیری می کند

آنتی اکسیدان ها از ایجاد آسیب های درونی سلول ها ناشی از وجود رادیکال های آزاد پیشگیری کرده و باعث به حداقل رساندن تغییرات ناگهانی و مضر بدن شده که ممکن است منجر به بروز انواع سرطان ها مانند سرطان روده، شکم یا پروستات گردد.

خواص ضد باکتری و ضد ویروسی دارد

چای سفید تنها چایی نیست که دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی دارد بلکه تمام انواع چای که از گیاه کاملیا سینسیس تولید می شوند، دارای چنین خواصی هستند.

برای پایین آوردن کلسترول موثر است

وجود گروه خاصی از آنتی اکسیدان ها در این نوع چای به نام کاتچین ها کمک بسیار موثری در کاهش کلسترول خون می کنند. این ترکیبات شیمیایی از سخت شدن جداره رگ ها و در نتیجه محدود شدن جریان خون پیشگیری می کنند.

برای سلامت پوست مفید است

چای سفید از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند. عملکرد سلول های پوست را بالا برده و از تخریب پوست در مقابل نور ماورای بنفش محاظت می کند. همچنین، پوست را جوان می سازد. چای سفید دارای مقدار زیادی آنتی اکسیدان است.
آنتی اکسیدان ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد، از بدن محافظت می کنند. رادیکال های آزاد موجب پیر شدن و تخریب سلول های پوستی می شوند.

به سلامت استخوان کمک می کند

کسانی که چای سفید می نوشند، تراکم استخوانی بالاتری دارند. یکی دیگر از فواید چای سفید، جلوگیری از شکستگی های استخوانی و درمان آرتریت (ورم مفاصل) است.

برای سلامت دهان و دندان , مفید است

چای سفید دارای فلوراید زیادی است و از خرابی های دندان و از همه مهم تر، رشد پلاک های دندانی پیشگیری کرده و دهان را خوشبو می کند.



منبع: سلامت نیوز
 
بالا