طرز تهیه خمیر
یک کیلو آرد را در ظرفی گود میریزیم و وسط آنرا گود می کنیم یعنی آرد را کنار میگذاریم که وسط آن خالی شود. مایه خمیر را که قبلاً در آب حل کرده ایم به آن اضافه میکنیم.
کمی نمک می ریزیم و بعد به میزان لازم کم کم آب را اضافه می کنیم تاخمیر نرم و لطیفی بدست آید. خمیر را آنقدر ورز می دهیم تا دیگر به دست وظرف نچسبد. روی خمیر را با سلفون روکش غذا یا کیسه نایلون فریزر می پوشانیم وبعد پارچه تمیز و ضخیمی رویش می اندازیم که جایش گرم باشد و بعد آنرا کنار میگذاریم تا به مدت ۳ ساعت استراحت کند.
خمیر که ور بیاید باید حجم آن دوبرابر شده باشد. این خمیر را می توانیم به جای آب با شیر و دو عدد تخم مرغ هم درست کنیم که در این صورت نان کلانه طرد تر وخوشمزه تر خواهد بود. اگر خواستید از تخم مرغ وشیر استفاده کنید بعد از اینکه مایه خمیر را اضافه کردید، ۲عدد تخم مرغ را هم می شکنید وبه آرد اضافه می کنید. کمی نمک هم اضافه می کنید و بعد شیر را کم کم ولی به اندازه داخل آرد میریزید.خمیرنرم ولطیفی بدست می آید. اینجا هم خمیر را آنقدر ورز می دهید که بدست وظرف نچسبد .
توجه :
اگر خواستید با شیر و تخم مرغ درست کنید، بعضی ها کمتر شیر می ریزند و روغن حیوانی یا کره به خمیر اضافه میکنند. با این روش خوشمزه تر میشود ولی بخاطر اینکه این خمیر زیادی چرب میشود و برای سلامتی ممکن است مضر باشد، من این روش را توصیه نمی کنم.