جوش های صورت تان را دستکاری نکنید

°Ava°

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
L135386543816.jpg

دکتر نصرت پورسینا در گفت‌وگو با (ایسنا) ، گفت: در سنین بلوغ در دخترها از 10 – 12 سالگی و پسرها از 14 – 15 سالگی به علت افزایش هورمون‌های آندروژن، پوست چرب شده و فعالیت غده سپاسه پوست افزایش می یابد و این افزایش خودش را به صورت افزایش دانه‌های ریز گرد با سرسیاه یا سفید نشان می‌دهد که از نظر طبی، «کومدون سر سیاه یا سرسفید»‌ نامیده می‌شوند.
وی ادامه داد: این کومدون‌ها، مرحله اول جوش‌های بلوغ (آکنه) هستند و در بسیاری از موارد در همین مرحله متوقف شده و یا گاهی پیشرفت کرده و به صورت دانه‌های چرکی یا حتی کیستی درمی‌آید که دانه‌ها بسیار بزرگ‌تر شده و حتی ممکن است به قطر یک سانتی‌متر برسد که به آن «آکنه ندولوسیستیک یا استیج چهار آکنه» می‌گویند.
دکتر پورسینا افزود: این استیج ها درمان خاصی دارد و در استیج اول که فقط دانه‌های زیر پوستی است می توان از طریق شستن با مواد مناسب و استفاده از کرم‌های کراتولولیدیک و کرم‌های لایه بردار ضعیف این کیست‌های زیرپوستی را درمان کرد.
وی تصریح کرد: اما زمانی که ضایعات چرکی یا کیستیک شد باید داروها را قوی‌تر انتخاب کرد و یا حتی آنتی بیوتیک‌های خوراکی نیز استفاده نمود.
این متخصص پوست اظهار کرد: از نظر درمانی در تمام مراحل، باید از دستکاری و فشار دادن دانه‌ها پرهیز کرد و با توجه به اینکه برخی از افراد، تمام دانه‌های سرسیاه یا سرسفید را با فشار باز می‌کنند و چون کلیه این مواد نمی‌تواند خارج شود، باعث بروز اسکار یا رد پا در محل جوش شده و یا حالت عفونی پیدا می‌کند و به جوانان توصیه می‌شود از هرگونه دستکاری بر روی جوش ها خودداری کنند و تحت نظر پزشک متخصص پوست درمان را ادامه دهند.
وی ادامه داد: در درمان نباید عجله داشت چراکه این حالت بستگی به هورمون‌های آندروژن دارد و طول مدت آکنه حتی به 10 سال نیز می رسد و حتی بعضی از خانم ها در سنین 35 تا 40 سالگی هم قبل از شروع هر عادت ماهیانه ممکن است چند عدد از این جوش ها را داشته باشند بنابراین نباید انتظار داشت جوش ها دو یا سه ماهه بهبود یابند.
این متخصص پوست عنوان کرد: نکنه مهم این است که استفاده از کرم ها و کرم پودرهای چرب برای آکنه مناسب نیست، بنابراین دختران و پسران جوان، هنگام استفاده از هرگونه کرم آرایشی یا ضدآفتاب حتما به عبارت فاقد چربی توجه نمایند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از بعضی از ژل هایی که به مو زده می شود با کوچکترین تماس با پوست ممکن است ایجاد آکنه بکند چرا که منافذ پوست را مسدود می‌نماید.
دکتر پورسینا یادآور شد: همچنین نباید از موادی که پوست را خشک می‌کند استفاده کرد چرا که هر پوستی به پاک کننده متناسب خودش نیاز دارد، بنابراین توصیه می‌شود چنانچه دارویی را برای پوستتان استفاده می‌کنید آن را به دوستانتان توصیه نکنید.​
 

°Ava°

دوست خوب همه
"کاربر *ویژه*"
نکاتی مهم و کلیدی برای کاهش جوش های صورت

L133943513424.jpg

پوست صورت، گردن، قفسه سینه، پشت و شانه ها به دلیل داشتن غدد چربی، شرایط مساعدی را برای رشد میکروب ها فراهم می کنند. لذا جوش های بسیاری ممکن است در این نواحی از بدن دیده شوند.
ایران ناز، درمان جوش ها، تنها از راه کاهش میزان آنها امکان پذیر است. در اینجا 12 راه را برای کم کردن بروز این جوش ها برای شما بیان می کنیم.

1 – صورت خود را بیش از حد نشویید
تنها کثیف بودن پوست منجر به بروز آکنه و جوش نمی شود، بلکه بسیاری از انواع لکه ها و جوش های پوستی به دلیل شستشوی زیاد پوست به وجود می آیند، زیرا شستشوی زیاد سبب تحریک پوست می شود. مواد شوینده پوست، مثلا صابون ها، حاوی مواد شیمیایی هستند که تماس بیش از اندازه این مواد با پوست منجربه کاهش سلامت پوست و در نتیجه بروز لکه ها و جوش های پوستی می شود. می توان مناطق مستعد بروز جوش های پوستی را با یک پاک کننده ملایم و آب گرم، روزی دو بار شست تا تحریک پوست برای بروز جوش های پوستی را به حداقل رساند.

2 – از صابون های بدون چربی استفاده کنید
چربی صابون وارد خلل و فرج پوست شده و زمینه را برای بروز لکه ها و جوش های پوستی فراهم می کند، به همین منظور، از صابون هایی که بر روی آنها نوشته شده ضد آکنه، استفاده کنید. صابونها، حاوی مواد شیمیایی هستند که تماس بیش از اندازه این مواد با پوست منجر به کاهش سلامت پوست و در نتیجه بروز لکه ها و جوش های پوستی می شود.

3 – می توانید غذاهای مورد علاقه خود را مصرف کنید
این تفکر درست نیست که خوردن شکلات و غذاهای چرب ارتباط مستقیم با بروز جوش و آکنه دارد. آکنه زمانی رخ می دهد که منافذ پوستی توسط چربی سلول های پوستی و باکتری های طبیعی پوست بسته شوند و سبب بروز ورم و التهاب شوند. استفاده از برخی غذاها منجر به بروز واکنش های هورمونی در بدن می شود که باعث تولید بیش از حد سلول های پوست و یا تولید چربی بیش از حد خواهد شد. ولی باید از مصرف بیش از حد غذاهای چرب مثل پیتزا و نیز شکلات خودداری کنید.

4 – به مقدار زیاد آب بنوشید
نوشیدن آب در طول روز سبب می شود تا بدن شما دچار کم آبی نشود.

5 – کرم ضدآفتاب بزنید
از کرم های ضد آفتاب بدون چربی، با فاکتور محافظت در برابر نور خورشید استفاده کنید تا از رسیدن طیف وسیعی از اشعه فرابنفش نور آفتاب به پوست جلوگیری نمایید. حتما کرم بدون چربی بخرید تا منافذ پوست را مسدود نکند و منجر به بروز آکنه های پوستی نشود. کرم ضد آفتاب را هر دو ساعت یک بار مجددا استفاده کنید.

6 – به صورت مداوم از مواد آرایشی استفاده نکنید
از مصرف مواد آرایشی چرب خودداری کنید. استفاده از این گونه مواد چرب، منافذ پوست را مسدود می کند و جوش های پوستی و آکنه زیادی را ایجاد می کند. از مواد آرایشی استفاده کنید که حاوی مواد معدنی سبک و پودری شکل هستند که احتمال بروز جوش و آکنه را کمتر می کند. قبل از استفاده از مواد آرایشی، صورت خود را با آب سرد بشویید و بعد از پاک کردن آرایش نیز حتما صورت خود را شستشو دهید.

7 – از برنزه کردن پوست به شدت اجتناب کنید
این تفکر نادرست است که می گوید: برنزه کردن سبب پاک شدن پوست از آلودگی ها می شود. این یک واقعیت است که اشعه فرابنفش، خطر ابتلا به سرطان پوست، پیری زودرس و چین و چروک را افزایش می دهد. همچنین استفاده از برخی مواد و داروها، قبل و حین برنزه کردن، آسیب پوست توسط اشعه فرابنفش را چند برابر می کند.

8 – از مصرف محصولاتی که سبب چرب شدن موها می شود اجتناب کنید
از موادی مانند ژل مو که حاوی چربی زیادی است اجتناب کنید. همیشه موهای خود را تمیز نگه دارید. اگر موهای چربی دارید، روزانه آنها را بشویید.

9 – حتی المقدور از تماس زیاد موهای سر با پوست جلوگیری کنید
به خاطر داشته باشید که مو حاوی چربی است و تماس زیاد چربی آن با پوست، سبب مسدود شدن منافذ پوست شده و جوش های پوستی ایجاد می کند.
10 – جوش های خود را نترکانید
ترکاندن جوش ها سبب بدترشدن اوضاع می شود و فرایند بهبودی را کندتر می کند. جوش ها حاوی مواد آلوده ای هستند که با ترکیدن، مواد آلوده خود را به دیگر مناطق پوست انتقال می دهند.
11 – به صورت خود دست نزنید
از لمس کردن صورت و مالش صورت خودداری کنید، زیرا سبب بدترشدن آکنه می شود. تلفن همراه خود را دورتر از پوست بگیرید و از گذاشتن دستتان زیر چانه اجتناب کنید.

12 – برای مصرف کرم از دست خود استفاده نکنید
از وسیله هایی مانند پنبه، برای مصرف کرم و وسایل آرایشی استفاده کنید. دست و انگشتان، میکروب زیادی را حمل می کنند که می توانند منجر به جوش و آکنه شوند.

در آخر اگر جوش های پوستی شما را آزار می دهند، به پزشک متخصص پوست مراجعه کنید، زیرا راه های درمان زیادی برای حل مشکل شما وجود دارد.
 
بالا