هفت روش برای سم زدای از بدن

زینب

کاربر حرفه ای
"بازنشسته"
با فرا رسیدن فصل بهار و بعد از زیادهرویهای تعطیلات، دفع سموم بدن باعث میشود که انرژی بگیرید و بیماریها را از خود دور کنید.

آزادنگار خبرگزاری یاس به نقل از تبیان :

سم زدایی به هضم بهتر غذا و کسب انرژی کمک میکند و در حالت کلی باعث میشود شما احساس سلامت بیشتری داشته باشید. یک دورهی سم زدایی بهترین راه برای دفع تهماندهی غذاهای هضم نشدهای است که در رودهها انباشته شدهاند؛ و به این ترتیب بدن تمیز میشود.

برای این کار لازم است که به مدت چند روز از مصرف بعضی از خوردنیها مثل شیرینیجات، سرخ کردنیها، انواع سسها، قهوه، چای سیاه، لبنیات و غیره بپرهیزید.

دورهی سم زدایی حداکثر یک هفته و ۴ مرتبه در سال است. یعنی با تغییر هر فصل بهتر است بدن یک دورهی پاکسازی و سم زدایی داشته باشد. البته برخی از افراد در هر ماه یک یا دو روز این کار را انجام میدهند.

در این مقاله شما را با ۷ مرحلهی داشتن یک سم زدایی مناسب آشنا میکنیم:

روزتان را با یک لیوان آب لیموترش آغاز کنید

آب لیموترش تازه را بگیرید و با آب مخلوط کرده نوش جان کنید. یک لیوان از این نوشیدنی سموم انباشته شده در کبد را دفع میکند و کیسهی صفرا نفسی میکشد. این کار باعث بهبود عملکرد اعضای بدن شده و همچنین بعد از یک شب طولانی، تشنگی بدن از بین میرود. در واقع زمانی که کبد و کیسهی صفرا در سلامت کامل باشند چربیها نیز بهتر هضم میشوند.

ده دقیقه نفس عمیق بکشید

تنفس خوب فواید بیشماری دارد. تنفس عمیق به واسطهی ورزش، یوگا یا مدیتیشن باعث میشوید که ریهها اکسیژن زیادی جذب کرده و دی اکسید کربن و ناخالصیهای دیگر را به خوبی دفع کنند. نفس عمیق، متابولیسم یا همان سوخت و ساز بدن را تحریک کرده و باعث میشود که شما تغذیهی بهتری داشته باشید.

از مصرف مواد غذایی آماده و صنعتی بپرهیزید

مواد غذایی صنعتی و فرآوردههای غذایی فاقد مواد مغذی و حاوی افزودنیهای مضر مانند مواد نگهدارنده، مواد شیمیایی، نمک و چربی هستند. از مصرف آردهای تصفیه شده، قند زیاد، نوشیدنیهای گازدار و نوشیدنیهای شیرین بپرهیزید. مصرف میوه، سبزیجات تازه، دانه های کامل و گوشتهای تازه را در الویت برنامهی غذایی خود قرار دهید.

مصرف گوشت حیواناتی که به صورت صنعتی پرورش و تغذیه میشوند را کاهش دهید. به این ترتیب کمتر در معرض آنتیبیوتیکها و محصولات شیمیایی قرار میگیرید. گوشتهای طبیعی و بیو میل کنید. محصولات و گوشتهای بیولوژیکی گرانتر و در عین حال سالمتر و خوشمزهتر هستند

قهوهی کمتری بنوشید

متخصصان توصیه میکنند که روزانه بیش از ۴ فنجان قهوه ننوشید. هر چه مصرف کافئینتان بالا باشد، استرس در غدد فوق کلیوی بالا میرود. این غدد در کنترل متابولیسم و فشار خون بدن نقش دارند. اگر جزو قهوهخورهای قهار هستید لازم است مصرفتان را کاهش دهید و به جای آن چای بنوشید.

گوشت قرمز و گوشت مرغ بیولوژیک میل کنید

مصرف گوشت حیواناتی که به صورت صنعتی پرورش و تغذیه میشوند را کاهش دهید. به این ترتیب کمتر در معرض آنتیبیوتیکها و محصولات شیمیایی قرار میگیرید. گوشتهای طبیعی و بیو میل کنید. محصولات و گوشتهای بیولوژیکی گرانتر و در عین حال سالمتر و خوشمزهتر هستند.

بشقابهایتان را پُر از میوه و سبزیجات کنید

زمانی که بتوانید مصرف مواد غذایی آماده و صنعتی را کاهش دهید جای بیشتری برای مصرف میوه و سبزیجات تازه خواهید داشت. این مواد غذایی سرشار از فیبر هستند که خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهند و همچنین زودهضم هستند.

علاوه بر این میوه و سبزیجات، ویتامینها و مواد معدنی لازم برای شادابی و نشاط بدن را دارا میباشند. توصیه میکنیم روزانه ۷ تا ۱۰ واحد سبزیجات میل کنید.

مصرف سبزیجات برگ سبز مثل کلم، اسفناج و غیره را در الویت قرار دهید. از مصرف سیب زمینی شیرین، کدو، هویج و خیار غافل نشوید. روزانه ۳ تا ۴ واحد میوه های تازه مثل سیب، بلوبری، گلابی و غیره میل کنید.

از مصرف الکل بپرهیزید

الکل سرشار از کالری است و مصرف بی رویهی آن باعث ضعیف شدن بدن به خصوص مغز و کبد میشود. مراقب کبدتان باشید. به جای الکل، نوشیدنیها و آبمیوههای طبیعی میل کنید.
منبع خبر:تبیان

شستشو دهنده كبد


گر حرارت و التهاب بدنتان زياد شده است، اگر احساس رخوت و سستي ميكنيد و اگر رنگتان زردچوبهاي شده است، به يقين كبدتان نياز به دوستي مهربان همچون عرق كاسني دارد.

جام جم نوشت: در كشور ما ايران، از زمانهاي قديم تا به امروز از قسمتهاي مختلف گياه كاسني و عرق آن به عنوان تصفيهكننده خون و شستشودهنده كبد بسيار استفاده ميشود.

كاسني صحرايي يا وحشي در اوايل بهار در كنار جويبار يا در ميان سبزهزار ميرويد. در گذشته مقداري عرق كاسني را درون شربت سكنجبين ميريختند و به همراه كاهو ميل ميكردند.

اين عرق بسيار خنككننده، صفرابر، جلادهنده كبد و مسكن حرارت بدن است. اگرچه طعم تلخ و خوشايندي ندارد اما دوست خوب كبد است.

كبد عضو سمزداي بدن بوده و بيش از 500 كاركرد حياتي دارد. تفكيك مواد مغذي از مواد زايد، سمزدايي، تجزيه مواد شيميايي، انهدام ميكروبها، تنظيم هورمونها، سوختوساز چربيها، پروتئينها و قندها، دفع اوره و ... از وظايف كبد است.

در واقع هر چيزي كه ميخوريم، ميآشاميم، تنفس ميكنيم يا با پوستمان تماس مييابد سرانجام به كبدمان ميرسد.

حال اگر اين عضو دچار مشكل شود، علائمي چون زردي پوست، خستگي مفرط، التهاب بدن، عطش، چربي خون بالا و... عارض ميشود بنابراين اگر ميخواهيد كبدتان را از تنبلي نجات دهيد عرق كاسني بنوشيد.

اين عرق در نوسازي سلولهاي كبد نقش برجستهاي دارد. چربيهاي مازاد كبد و راديكالهاي آزاد مضر را خنثي و خون را تصفيه ميكند.

عرق كاسني ملين و ادرارآور خوبي بوده و با خروج سموم از بدن التهاب بدن، تبهاي صفراوي، يرقان و زردي ناشي از گرمي را رفع، كيسه صفرا، كليه و مثانه را از سنگ پاك، التهاب معده را برطرف، اسيد كلريدريك معده را تحريك و اشتها را زياد ميكند. هر چه اين عرق تلختر باشد خواص بيشتري داشته و در التيام امراض كبدي موثرتر است.

براي مبتلايان به نقرس و هپاتيت مفيد و بدن را در برابر بيماريهاي عفوني ايمن ميسازد. اين عرق سرشار از ويتامين c بوده و نوع وحشي آن فسفر و آهن گياهي دارد.

عرق كاسني با تقويت كبد، رنگ پوست را روشن، بيماريهاي مزمن پوستي بخصوص اگزما را التيام، رسوبات ادراري و جوشهاي ناشي از گرمي غذاها را رفع كرده و بهترين دارو براي افزايش نيروي جنسي است.

به دليل آنكه اين عرق روي كبد اثري نيكو دارد اين عضو ميتواند به تنظيم هورمونها پرداخته و در افزايش قدرت باروري نطفه و تنظيم و تقسيم كروموزومهاي نر و ماده تاثيرگذار باشد.

عرق كاسني زماني بهترين اثر درماني را دارد كه به اصطلاح دوآتشه و استاندارد باشد. هر چقدر آب به كاررفته در تهيه اين عرق بيشتر باشد اثرگذاري آن ضعيفتر خواهد بود. در مورد ميزان و نحوه مصرف عرقيات از متخصصان اين امر كمك بگيريد. براي برخورداري از حداكثر اثر درماني عرقيات آنها را به طور مرتب استفاده كنيد.
 
بالا