اشتباه سوم: دور انداختن زرده تخم مرغ گزینه سالمتری است
زرده تخم مرغ علاوه بر داشتن میزان بالایی پروتئین، محتوی چربیهای غیراشباع و بسیار مفید برای سلامت قلب شامل چربی امگا - 3 است. بسیاری از مردم از چربی و کلسترول موجود در تخم مرغ به ویژه در زرده آن وحشت دارند اما فراموش میکنند که سایر غذاها نظیر گوشت قرمز، ماکیان و لبنیات نیز به همین اندازه یا حتی بیشتر چربی و کلسترول دارند. علاوه بر این، نتایج مطالعات مختلف نشان میدهد که چربیهای اشباع شده کلسترول خون را بیش از کلسترول موجود در غذاها افزایش میدهند. بنابراین زرده تخم مرغ با داشتن 1.6 گرم چربی اشباع که این میزان 8 درصد کل میزان مجاز مصرف روزانه برای بدن است، قابلیت تبدیل شدن به یک رژیم غذایی سالم را دارد.
زرده تخم مرغ علاوه بر این سرشار از بسیاری از مواد مفید و مغذی نظیر ریبوفلاوین، ویتامین D و ویتامین ب12 است. زرده تخممرغ همچنین مواد مغذی نظیر کولین و سلنیوم را در دل خود جای داده است. مطالعات جدید نشان میدهد که کولین در رشد مغزی جنین نقشی حیاتی ایفا میکند لذا غذاهای سرشار از کولین نظیر تخم مرغ برای زنان باردار بهترین رژیم غذایی محسوب میشوند. آنتیاکسیدان سلنیوم نیز یک ماده حیاتی است که در بهبود سیستم ایمنی و تنظیم هورمونها نقش دارد.
نتایج مطالعات نشان میدهد سلنیوم همچنین از بدن در مقابل برخی سرطانها محافظت می کند. البته نباید از کنار آنتیاکسیدانهای فتوشیمیایی نظیر زئاکسانتین و لوتئین به سادگی گذشت. هر دوی این آنتیاکسیدانها به خانواده کاروتنوئیدها تعلق داشته و نقش حیاتی و موثری درسلامت چشم دارند. مطالعات مختلف نشان میدهد این آنتیاکسیدان های فتوشیمیایی خطر ابتلا به تحلیل نقطه ماکولار چشم (دژنراسیون ماکولا) را کاهش می دهد. این عارضه که سبب از بین رفتن بینایی میشود در سنین بالا رخ میدهد. علاوه بر این شواهد مختلف نشان میدهد لوتئین برای سلامت پوست و قلب مفید است.