سودا، از جنس خاک و سرد وخشک است و در واقع رسوب خون است یعنی سیاهی که از سردی و خشکی پدید میآید ،
تمام مواد خون ساز مثل عدس، جگر،انار سوداساز هستند ،
مراد ازخون ساز،به معنای تولید دم از اخلاط اربعه نیست،
چراکه مصرف بیش از حد اینگونه مواد، باعث غلظت خون خواهد شد.
خون از آب، پلاکت و گلبول (قرمز و سفید) تشکیل شده و مواد خون سازی مثل انار،
باعث تولید گلبول قرمز خون میشوند نه پلاکت.
باید گفت هر چه میزان گلبول قرمز از حدّ نرمال فراتر رود،
غلظت خون بیشتر شده و به همان میزان از گلبولهای سفید خون که نقش سرباز و
تنظیم کننده سیستم دفاعی بدن هستند ،کم خواهد شد.
پس عدس و جگر هم باید به میزان معمولی مصرف شده و از افراط و تفریط پرهیز شود
چراکه عامل سکته اعم از قلبی و مغزی، غلظت خون و به تبع آن انسداد عروق و نهایتاً سکت یا همان سکته خواهد بود.
برای تعدیل سودا از مواد اسیدی مثل سرکه، لیمو، ترشیجات استفاده میشود
و اینکه از حضرت علی(ع)توصیه به مصرف سرکه انگبین(سرکه– عسل) فرموده اند،
بخاطر این است که با عسل، سردی سرکه رفع شده و
از ایجاد عوارضی با منشأ سردی که در قسمتهای قبل گذشت، پرهیز شود.
تمام مواد خون ساز مثل عدس، جگر،انار سوداساز هستند ،
مراد ازخون ساز،به معنای تولید دم از اخلاط اربعه نیست،
چراکه مصرف بیش از حد اینگونه مواد، باعث غلظت خون خواهد شد.
خون از آب، پلاکت و گلبول (قرمز و سفید) تشکیل شده و مواد خون سازی مثل انار،
باعث تولید گلبول قرمز خون میشوند نه پلاکت.
باید گفت هر چه میزان گلبول قرمز از حدّ نرمال فراتر رود،
غلظت خون بیشتر شده و به همان میزان از گلبولهای سفید خون که نقش سرباز و
تنظیم کننده سیستم دفاعی بدن هستند ،کم خواهد شد.
پس عدس و جگر هم باید به میزان معمولی مصرف شده و از افراط و تفریط پرهیز شود
چراکه عامل سکته اعم از قلبی و مغزی، غلظت خون و به تبع آن انسداد عروق و نهایتاً سکت یا همان سکته خواهد بود.
برای تعدیل سودا از مواد اسیدی مثل سرکه، لیمو، ترشیجات استفاده میشود
و اینکه از حضرت علی(ع)توصیه به مصرف سرکه انگبین(سرکه– عسل) فرموده اند،
بخاطر این است که با عسل، سردی سرکه رفع شده و
از ایجاد عوارضی با منشأ سردی که در قسمتهای قبل گذشت، پرهیز شود.