♦♦♦♦♦♦♦♦مزاج شناسی ۴ سوداء ؛ مشخصات سوداوی ها و درمان♦♦♦♦♦♦♦♦

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
سودا، از جنس خاک و سرد وخشک است و در واقع رسوب خون است یعنی سیاهی که از سردی و خشکی پدید میآید ،

تمام مواد خون ساز مثل عدس، جگر،انار سوداساز هستند ،

مراد ازخون ساز،به معنای تولید دم از اخلاط اربعه نیست،

چراکه مصرف بیش از حد اینگونه مواد، باعث غلظت خون خواهد شد.



خون از آب، پلاکت و گلبول (قرمز و سفید) تشکیل شده و مواد خون سازی مثل انار،

باعث تولید گلبول قرمز خون میشوند نه پلاکت.

باید گفت هر چه میزان گلبول قرمز از حدّ نرمال فراتر رود،

غلظت خون بیشتر شده و به همان میزان از گلبولهای سفید خون که نقش سرباز و

تنظیم کننده سیستم دفاعی بدن هستند ،کم خواهد شد.

پس عدس و جگر هم باید به میزان معمولی مصرف شده و از افراط و تفریط پرهیز شود

چراکه عامل سکته اعم از قلبی و مغزی، غلظت خون و به تبع آن انسداد عروق و نهایتاً سکت یا همان سکته خواهد بود.

برای تعدیل سودا از مواد اسیدی مثل سرکه، لیمو، ترشیجات استفاده میشود

و اینکه از حضرت علی(ع)توصیه به مصرف سرکه انگبین(سرکه– عسل) فرموده اند،

بخاطر این است که با عسل، سردی سرکه رفع شده و

از ایجاد عوارضی با منشأ سردی که در قسمتهای قبل گذشت، پرهیز شود.
 

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
مشخصات افراد سوداوی


بازتاب روانی و رفتاری در افراد سوداوی :


افسردگی و خستگی ،خود خوری ،

فکر زیاد بدون آنکه بداند ،
علاقهمند به بهار و تابستان.

، کم احساس و منطقی، میانهرو و محتاط ، کم انرژی و مداومت در انجام کار، تمایل کم به معنویت ،


ناآرام و همیشه در فکر. ، دارای وسواس و نگرانی و دودلی ،


بدون توان ریسک ، انتقامجو،


میل جنسی فراوان ،


توان جنسی کم ، فکر و خیال فراوان ، بدبین ، حساس ، نگران ، منظم ، درونگرا


، اهل جدال و جنجال ، تیزبین و بادقت ، لجباز،
بی نشاطی
 

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
علایم پوستی و گوارشی سوداوی:


پوست خشک و بدون رطوبت و دارای منافذ متوسط ، رگهای دست پنهان است ، رنگ پوست تیره است،

رنگ چشم (سفیدی) سفید تیره است ، رنگ مردمک میشی و قهوهای است ،

موی سر، خشک و ضخیم یا مجعد است، رنگ مو، سیاه مات و جوگندمی است و فرد سوداوی معمولاً کم مو است ،

مزه دهان صبحگاهان شور مزه است و دهان، خشک و کم آب است،

اشتهاء زیاد، ولی خوراک کم است، توان هضم غذا بسیار کم است، نفخ معده فراوان دارند،

یبوست دارند، گرایش به شوری و شیرینی دارند، گرایش به ترشی ندارند، بوی بد دهان ندارند،

بوی بد مدفوع ندارند، قار و قور شکم دارند، تمایل به سردیها ندارند و تمایل به گرمیها دارند ،


لاغری ، مدفوع قیری وسیاه ، سوزش هنگام دفع ادرار، ادرار تیره خاکستری میشود،

حالت تهوع ، حس تاریکی چشم و شب کوری، سوزش معده ،

خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست ، قلنج معده
 

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
رژیم غذایی مناسب با افراد سوداوی:


سودا چون سرد و خشک است افراد سوداوی باید از غذاهای سرد و خشک پرهیز کنند

و در عوض از غذاهای گرم و تر مثل عسل استفاده نمایند ،

غذاهای سرد و خشک مثل برنج که بدن را با افت رطوبت مواجه میکند،

مهم ترین عامل یبوست است (به خاطر دفع رطوبت).



در میان فصل ها، پاییز فصل سوداست و بهترین فصل برای حجامت افراد سوداوی نیز فصل پاییز است.


مصرف نوره در مواد بهداشتی دافع سوداست ، البته نوره ای که حاوی آرسنیک باشد.


از بین نان ها نان سنگک مناسبتر از بقیه است. (به خاطر وجود سبوس).


تیر کشیدن سر، سردرد سوداوی است و حساسیت به صدا هم از افزایش سوداست

که این دو با حجامت به همراه مصرف سرکه به عنوان رقیق کننده خون برای درمان بکار میرود.
 

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
غذای مضر برای سوداوی مزاج ها

غذاهای مانده وبیات و شور و نمک سود، سودا را زیاد میکند ، بادمجان ،
عدس ، نوشابه با غذا ، ماهی دودی ، خیارشور ،گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) ، پنیر ،
یخ و آب یخ (آب به صورت غیرمستقیم باید سرد شود) ، برنج

غذای مفید برای سوداوی مزاج ها

خوردن غذای گرم و تر – ملین
– سوپ جو (با پاچه گوسفند
– کمی زنجبیل
– زعفران) ، عسل و قدومه شیرازی ،
توت ، با آب گرم طهارت کند ،
انجیر، خرما ، کشمش ، هل ، دارچین ،
زیره ، زعفران
 
بالا