آشنایی با روش تهیه لوبیا پلو قالبی

nazanin

کاربر با تجربه
"کاربر *ویژه*"
[h=1][/h]
چهار کاسه ماست خوری لوبیای خرد کرده را با کمی نمک و آب میپزیم. دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و به پختن ادامه میدهیم تا آب آن تبخیر شود.


[h=2]مواد لازم برای تهیه لوبیا پلو قالبی:[/h]
رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوریپیاز دو عددتخم مرغ هفت عددبرنج چهار فنجانروغن یک فنجانماست هفت قاشق غذاخوریلوبیا خرد کرده 4 کاسه ماست خوریگوشت چرخ کرده دو کاسه ماست خوریزعفران یک چهارم قاشق مربا خورینمک و فلفل به میزان دلخواه با این مقدار مواد لازم به اندازه یک دیس متوسط و دو دیس کوچک از ”لوبیا پلو قالبی“ خواهیم داشت. قالب مستطیل شکل تفلون به طول 26 سانت (دو قابلمه کوچک و متوسط تفلون به قطر 15 و 20 سانت و گاز فر دار)، دو عدد پیاز متوسط (معادل 200 گرم)
2078121911822113215015216891183532675206232.gif
2217813725222021526254249851967014912118122.gif
نمک و فلفل به میزان لازم، یک چهارم قاشق مربا خوری زعفران
2441831947218151102145213923379962011105.gif
10642917517510515117218117610531151821043.gif
یک فنجان روغن (معادل 100 گرم)، دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده (معادل 500 گرم)
19023612514282411421694152130161351584249.gif
79801481227164814813311918212617518165140.gif
دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی (حدوداً معادل 80 گرم)، چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده (جمعاً معادل 600 گرم)
18722256115949178197130617423916325517207.gif
21814513682251665021197741502391513181150.gif
چهار فنجان برنج (معادل 550 گرم)، هفت عدد تخم مرغ
18623421184168205164454718624812913423951254.gif
244228136492958149198069188276217024615.gif
هفت قاشق غذاخوری ماست (معادل 140 گرم)
177244217120172122245411304921417814413218113.gif
[h=2]طرز تهیه لوبیا پلو قالبی[/h]چهار کاسه ماست خوری لوبیا خرد کرده را با کمی نمک و آب میپزیم. دو قاشق رب گوجه اضافه کرده و به پختن ادامه میدهیم تا آب آن تبخیر شود.
20130424113704406_12.gif
چهار فنجان برنج را بعد از شستن، با چهار قاشق غذاخوری نمک، حدود یک الی سه ساعت خیس میکنیم سپس آن را در آب جوش ریخته و آبکش میکنیم.
20130424113704453_13.gif
دو قاشق ماست را هم زده، دو تخم مرغ، نمک و زعفران آب کرده را به آن اضافه میکنیم. سپس یک سوم برنج آبکش شده را با آن مخلوط میکنیم.
20130424113704500_14.gif
در یک ظرف دیگر 5 قاشق ماست را هم زده، 5 عدد تخم مرغ، نمک و کمی زعفران آب کرده را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم. سپس بقیه برنج آبکش شده و مایه لوبیا را با هم مخلوط کرده، به مایه تخم مرغی اضافه میکنیم.
20130424113704546_15.gif
دو کاسه ماست خوری گوشت چرخ کرده را با دو عدد پیاز متوسط رنده شده و کمی نمک و فلفل ورز میدهیم و آن را به صورت توپهای قلقلی در میآوریم. سپس آنها را در یک فنجان روغن سرخ میکنیم.
20130424113704593_16.gif
روغن باقیمانده از گوشتهای قلقلی را از صافی رد میکنیم.
20130424113704656_17.gif
ته دو قابلمه تفلون کوچک و متوسط (به قطر 15 و 20 سانت) را با روغن صاف کرده چرب میکنیم. تعدادی از گوشتهای قلقلی را دور آن میچینیم. مقداری از پلو زعفرانی را در قابلمه کوچک و مقداری از لوبیا پلو را در قابلمه متوسط ریخته، روی آن را با قاشق صاف میکنیم.
20130424113704687_18.gif
ته دو قالب مستطیل شکل تفلون (به قطر 26 سانت) را نیز چرب کرده، تعدادی از گوشتهای قلقلی را دور آن میچینیم. بقیه پلو زعفرانی را ته قالب ریخته، روی آن را صاف میکنیم. سپس بقیه لوبیا پلو را اضافه کرده و با قاشق روی آن را صاف میکنیم.
20130424113704812_19.gif
فر را از نیم ساعت قبل روشن کرده، قالبها را در طبقه وسط فر با شعله متوسط (160 الی 180 درجه سانتیگراد) برای مدت نیم ساعت قرار میدهیم. سپس آن را از فر درآورده، میگذاریم سرد شود.
20130424113704906_20.gif
لوبیا پلو ساده و زعفرانی را از قالب گرد درآورده، روی هم قرار میدهیم.
20130424113704953_21.gif
لوبیا پلو قالبی آماده پذیرایی است.
201304241137050_22.gif
[h=2]نوش جان[/h]
2013042411370546_23.gif
برای دیدن مجموعه کامل لذت رشد در آشپزی، اینجا کلیک کنید

تبیان
 
بالا