♥•♥ دیگران را درک کنیم ♥•♥

ناجی دلها

معاون مدیریت
پرسنل مدیریت
"معاونت مدیران"
dark.jpg


دوست صمیمی “جک” ، در سر راه مسافرتشان به منهتن ،پس از سفارش صبحانه در رستوران به جک گفت:”
یک لحظه منتظر باش، می روم یک روزنامه بخرم.”پنج دقیقه بعد، جان با دست خالی برگشت.
در حالی که غر غر می کرد، با ناراحتی خودش را روی صندلی انداخت، جک از او پرسید:” چی شده؟” جان جواب داد:” به روزنامه فروشی رو به رو رفتم. یک روزنامه برداشتم و ده دلار به صاحب دکه دادم. منتظر بقیه ی پول بودم، اما او به جای اینکه پولم را برگرداند، روزنامه را هم از بغلم در آورد.
به من گفت:الان سرم خیلی شلوغ است و نمی توانم برای کسی پول خرد کنم.
فکر کرد من به بهانه ی خریدن یک روزنامه می خواهم پولم را خرد کنم، من به راستی عصبانی شدم.”جان در تمام مدت خوردن صبحانه از صاحب روزنامه فروشی شکایت می کرد و غر می زد که او مرد بی ادبی است.
جک فقط دوستش را دلداری می داد.بعد از صبحانه به جان گفت که یک لحظه منتظر باشد و بعد خودش به همان روزنامه فروشی رفت… وقتی به آنجا رسید، با لبخندی به صاحب روزنامه فروشی گفت:” آقا، ببخشید، اگر ممکن است کمکی به من کنید.
من اهل اینجا نیستم. می خواهم نیویورک تایمز بخرم اما پول خرد ندارم. فقط یک ده دلاری دارم. معذرت می خواهم، می بینم که سرتان شلوغ است و وقتتان را می گیرم.” صاحب روزنامه فروشی در حالی که به کارش ادامه می داد یک روزنامه به جک داد و گفت:” بیا، قابل نداره. هر وقت پول خرد داشتی، پولش را به من بده.”
وقتی که جک با غنیمت جنگی اش برگشت، جان در حالی که از تعجب شاخ در آورده بود، پرسید:” مگر یک نفر دیگر به جای صاحب روزنامه فروشی در آنجا بود؟” جک خندید و به دوستش گفت:” دوست عزیزم، اگر قبل از هر چیز دیگران را درک کنی ، به آسانی می بینی که دیگران هم تو را درک خواهند کرد ولی اگر همیشه منتظر باشی که دیگران درکت کنند، خوب، دیگران همیشه به نظرت بی منطق می رسند.”

منبع:به دنیا آمده ایم تا خوشبخت شویم/سعید گل محمدی/نسل نو اندیش
 

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
پژوهشگران آمریکایی در بررسیهای خود نشان دادند زمانی که دو نفر با یکدیگر صحبت می کنند ذهن آنها آینه همدیگر می شوند.دانشمندان دانشگاه پرینستون دریافتند وقتی که دو نفر با هم صحبت می کنند مغزهای آنها تقریبا یکی می شود و همانند آینه یک فعالیت نورونی یکسان را بروز می دهند.

توانایی درک مفاهیم و احساسات دیگران در زمانی که هیچ حرفی زده نمی شود قدرتی است که "همدلی" نامیده می شود. این توانایی با استفاده از گروهی از سلولهای عصبی به نام "نورونهای آینه" امکانپذیر می شود. این نورونها احساسات ذهن فرد مقابل ما را تقلید می کنند.

اکنون این دانشمندان نشان دادند که نوعی "همدلی کلامی" نیز وجود دارد. این همدلی زمانی که دو نفر با همدیگر حرف می زنند کمک می کند که همدیگر را درک کنند.این دانشمندان با استفاده از رزنانس مغناطیسی فعالیت نورونی مغز دو فردی را که با هم صحبت می کردند ثبت کردند.

این بررسیها نشان داد که در مدت مکالمه، پاسخهای نورونی که از مغز گوینده ثبت شده بود در مغز شنونده نیز در مدت زمان درک آن چیزی که شنیده می شد وجود داشت.این بدان معنی است که مغز شنونده و گوینده در مدت مکالمه یک فعالیت مشابه را بروز می دهند و بر توانایی درک از طرف شنونده می افزایند.

درحالی که یک نفر داستانی را برای شنونده خود تعریف می کند فضاهای نورونی در مغز هر دو نفر به یک اندازه فعال می شوند و در مدت گفتگو یک میزان پویایی را نشان می دهند.

براساس گزارش Scientific American ، این محققان در این خصوص توضیح دادند: "یکی شدن دو ذهن در طول زمان نمود پیدا می کند و تقریبا همیشه پاسخهای نورونی مغز شنونده نسبت به پاسخهای مغز گوینده با کمی تاخیر می رسند.هرچند ما برخی از فضاهای مغزی را یافتیم که در آنها پاسخهای شنونده جلوتر از پاسخهای نورونی گوینده بودند.

احتمالا این پاسخهای زود رس در زمانی داده می شوند که شنوده آن چیزی را که گوینده قصد گفتن آن را دارد پیش بینی کرده است، اما حتی در این مورد نیز همراهی ذهنی میان دو نفر وجود دارد و موجب بهتر شدن توانایی درک صحبتها می شود."

نتایج این تحقیقات نشان می دهد زمانی که ما کسی را درک نمی کنیم این می تواند به این دلیل باشد که ذهنهای ما با یکدیگر ملاقات نکرده اند و کلید هم آوا شدن را فشار نداده اند.


 
آخرین ویرایش توسط مدیر:
بالا