********** قاووت یا قووتو، معجون معجزه گر***********

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"


قاووت، که در لهجه کرمانی به آن قُووِتو نیز میگویند، از سوغاتی های کرمان و سیرجان است که قدمتی طولانی دارد. این پودر خوراکی که در واقع باید آن را نوعی شیرینی به حساب آورد در انواع مختلفی تولید می شود و طعم های متفاوتی دارد.




یک نوع آن ترکیب نخود، نارگیل و شکر است، نوع دیگر به جای نخود از پسته استفاده می شود. اما معروفترین و کاملترین نوع قووتوی کرمان قهوه ای رنگ است و معمولاً شامل قهوه، شکر، تخم قرفه، خشخاش، جو، بذر کتان، گشنیز،، روپاس، سیاه دانه، جدوا، هل باد، هل رسمی، موردانه، کنجد، تخم کاهو می باشد.برخی از این مواد را برشته کرده و سپس آنها را مخلوط و آسیاب می کنند.


برخی از خواص قووتو:

قووتو معمولاً طبعی گرم دارد و برای موارد زیر موثر است:


• مؤثر در درمان پادرد، کمر درد، سر درد و از بین بردن نفخ معده

• رفع خستگی برای کسانی که فعالیت جسمی و ذهنی زیاد دارند

• افزایش مقاومت زنان در زمان بارداری و مؤثر در رشد جنین

• موثر در کاهش درد برای زنان در زمان قاعدگی

• کاهش ضعف و ناتوانی در افراد کهنسال

• مؤثر در رشد ذهنی و جسمی کودکان

• افزایش توان جسمی ورزشکاران

• افزایش قدرت و توان مردانگی

• افزایش شیر در زنان شیرده

• تقویت حافظه



 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"

اصلی ترین و سنتی ترین مواد لازم قووتو عبارتند از:


• تخم خرفه 500 گرم
• بذر کتان 200 گرم
• جو 250 گرم
• شاه دانه (کنف) 200 گرم
• تخم کاهو 200 گرم
• موردانه 100 گرم
• تخم گشنیز 150 گرم
• تخم آفتابگردان 200 گرم
• سیاه دانه 100 گرم
• کنجد 200 گرم
• جدوا 25 گرم
• هل باد 50 گرم
• هل سبز 10 گرم
• شقاقل 20 گرم
• خشخاش 250 گرم
• قهوه 150 گرم
• تاجریزی (روپاس) 50 گرم
• دارچین 5 گرم
• زنجبیل 5 گرم
• فلفل سیاه 5 گرم
• ریشه جوز 10 گرم
• مرزنگوش (مرزنجوش) 10 گرم
• آویشن 10 گرم
• زنیان 10 گرم
• عاقرقرحا 5 گرم
• زعفران 5 گرم
• مغز بادام 25 گرم
• مغز فندق 25 گرم
• بادام هندی 25 گرم
• مغز پسته 25 گرم
• مغز گردو 25 گرم
• انجیر 25 گرم
• نارگیل 25 گرم
• نخود 100 گرم
• جوز هندی 10 گرم
• میخک 5 گرم
• بهارنارنج 10 گرم
• بابونه 25 گرم
• رازیانه 5 گرم
• افتیمون 25 گرم



 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"

نکته ی مهم در برشته کردن مواد قووتو یا قاووت:

موادی که نیاز به برشته کردن آنها است: تخم خرفه، بذر کتان، جو، شاه دانه (کنف)، تخم کاهو، موردانه، تخم گشنیز، تخم آفتابگردان، سیاه دانه، خشخاش، قهوه.


روش تهیه:

ابتدا تمام مواد را تمیز کرده، سپس برشته کنید و همه مواد را با هم ترکیب کرده و به نسبت وزن ترکیب بدست آمده 2 برابر شکر اضافه کرده سپس آسیاب کنید.


طرز استفاده:

معمولا روزانه چند قاشق از قووتو را مصرف می کنند. برخی نیز آن را در آب جوش می ریزند و استفاده می کنند. گرچه می توان آن را با شیر یا چایی نیز مصرف کرد.
 

محبوب

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
ما بهش میگیم قندِ قاووت :x وقتی خداوند به خانواده ای فرزندی عطا می کنه روز جشن، خانواده مادری به یمن حضور نوه عزیزشون به مهمونا قند قاووت میدن :1:
من همیشه برای بستگان دعا می کنم که فرزند دار بشن تا من از این خوردنی خوشمزه بی نصیب نشم
:D
 

~Bahar~

عکـــــاس آزمایشی
"کاربر *ویژه*"
ما هم زنموم از کرمان یه بار آورد برامون اما من بوش کردم گفتم نمیخوام :D
تو شیر انگار میریزن ؟ آخه همینجوری که نمیشه خوردش ؟
برم ببینم هنوز داریم یا نه /:)
 

~Bahar~

عکـــــاس آزمایشی
"کاربر *ویژه*"
یه مین اومدم موادشو بخونم درست کنمااااا اما فورا پشیمون شدم چه کاریهههههه :X_X:
 

محبوب

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
ما هم زنموم از کرمان یه بار آورد برامون اما من بوش کردم گفتم نمیخوام :D
تو شیر انگار میریزن ؟ آخه همینجوری که نمیشه خوردش ؟
برم ببینم هنوز داریم یا نه /:)

بهار جان به صورت گرد میخورن .:p گاهی هم با آب جوش مخلوط می کنن . اما بیشتر به صورت گرده شده و با قاشق :D
 
بالا