()()() هر شب به حساب خود رسیدگی کنیم ()()()

BarOoN

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
()()() جوان تنبک زن ()()()

جناب استاد مجتهدی تهرانی رحمه الله علیه میفرماید: روزی شیخ محمد حسین زاهد رحمه الله علیه ... با عدهای از شاگردانشان به باغ دولت آباد در نزدیکی حرم حضرت عبدالعظیم (علیه السلام) رفته بودند، در نزدیکی آنجا عدهای جوان مشغول لهو ولعب و تنبک زدن و رقصیدن بودند. ایشان از باب امر به معروف و نهی از منکر پیغام دادند که چون این کار منکر است لذا آن را ترک کنید(1) و ساکت باشید ولی آنها گوش ندادند، در میان آنها شخص تنبک زنی بود که مجلس را گرم میکرد و بقیه افراد مشغول لهو و لعب بودند، مرحوم شیخ(رحمه الله) جوان تنبکزن را نفرین کرد که خدایا همانطور که او دل ما را به درد آورد دلش را به درد بیاور. فردای آن روز وقتی که ایشان به درس رفتند شخصی آمد و گفت: آقا پسری که شما نفرینش کردید از دیشب تا کنون به دل دردی شدید مبتلا شده به حدی که دکترها نمیتوانند درد او را ساکت نمایند و همچنان آه و ناله میکند و ظاهرا به خاطر این است که شما را ناراحت کرده است، لذا استدعا داریم که شما از او راضی شوید.
مرحوم شیخ (رحمه الله) هم فرمودند: ما او را بخشیدیم
و با این جمله بلافاصله آن جوان خوب شد(2)

----------------------------------------------------------------
(1) حضرت امیرالمومنین(ع) در وصیت خود به حسنین درباره نهی از منکر فرمودند:
لا تَترَکوا الأمرَ بِالمَعرُوفِ و النَّهیَ عَنِ المُنکَر، فَیُوَلّی عَلَیکُم أشرارَکُم، ثُمَّ تشدعُونَ فَلا یُستَجابُ لَکُم
امر به معروف و نهی از منکر را ترک نکنید، که(اگر چنین کنید) افراد شرور و بدکار بر شما مسلط میشوند و آنگاه(برای دفع آنها) دعا میکنید(ولی) دعایتان مستجاب نمیشود.
(2) حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند:
عَلَیکُم بِالعَفوِ فَإنَّ العَفوَ لا یَزیدُ العَبدَ إلّا عِزّاً فَتَعافَوا یُعِزُّکُمُ الله
بر شما باد به عفو و گذشت، زیرا عفو و گذشت چیزی جز عزت و آقایی بر آدمی اضافه نمیکند، پس عفو کنیدف تا خدا شما را عزیز و بزرگ بدارد
 

BarOoN

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
()()() روحانی و کله پاچه ()()()

آیت الله مجتهدی تهرانی رحمه الله علیه می فرمودند :

مهمترین چیز این است که باید از خدا کمک بگیری. استاد اخلاق ما حاج آقا حسین فاطمی(رحمت خدا بر او باد) در قم به ما می فرمودند:«پوزه به خاک بمالید(کنایه از سجده)و التماس کنید» و همچنین بایدبه ائمه توسل داشته باشید.


گویند عالمی هوس کله پاچه کرد، برای اینکه با نفسش مبارزه کند به شهر دیگری رفت و لباس روحانیت را درآورد و رفت و شاگرد یک طباخی شد و مدت شش ماه شاگردی کرد ولی لب به کله پاچه نزد.
روزی به استاد گفت: من دیگر میخواهم به شهرم برگردم، میخواهم خودت برایم مقداری کله پاچه بریزی تا بخورم و بروم. استاد برایش کله پاچه ای آورد ولی او همچنان نگاهی به کله پاچه کرد و نخورد و بعد از آن به شهر خود برگشت.

----------------------------------------------------------------------------------
پی نوشت:
البته استاد برای ذکر نمونه این مطلب را بیان فرمودند که افرادی وجود داشته اند که برای مبارزه با هوس خود چنین کارهایی میکردند و مشقتهایی را متحمل می شدند نه اینکه همه باید این کار را انجام دهند(نویسنده کتاب- برخوردار)
 

گمنام

ناظر کل
پرسنل مدیریت
"ناظر کل"
پاسخ : ()()() هر شب به حساب خود رسیدگی کنیم ()()()

سلام. بله كاملا درسته.
امام صادق(عليه السلام) مى فرمايند:«حَقٌّ عَلى كُلِّ مُسْلِم يَعْرِفُنا، اَنْ يُعْرِضَ عَمَلَهُ فى كُلِّ يَوْم وَ لَيْلَة عَلى نَفْسِهِ، فَيَكوُنُ مُحاسِبَ نَفْسِهِ، فَاِن رَأى حَسَنَةً اسْتَزادَ مِنْها وَ اِنْ رأى سَيِّـئَةً اِستَغْـفَرَ مِنْها لِئَلاّ يُخْزى يَوْمَ الْقِيامَةِ; بر هر مسلمانى كه معرفت ما را دارد لازم است كه اعمال خود را در هر روز و شب، بر خويشتن عرضه بدارد، و حسابگر نفس خود باشد; اگر حسنه اى مشاهده كرد براى افزودن آن كوشش كند، و اگر سيّئه اى ملاحظه نمود از آن استغفار نمايد، مبادا روز قيامت رسوا گردد!»( تحف العقول، صفحه 221.)
 
بالا