نگاهی به زندگانی حضرت کلیم الله موسی(ع)

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت کلیم الله موسی(ع)

بنی اسرائیلی ها گفتند: چه باید کرد؟ سامری گفت: بی معبود نمی شود. معبود موسی با خود او رفت و باز نیامد. بنی اسرائیل به سامری گفتند: آنکه را سزاوار پرستش است به ما نشان بده تا او را بپرستیم. سامری گفت: آن طلاها و جواهراتی را که از قبطیان گرفته اید و آنچه خود دارید بیاورید تا خدایی برای خود جستجو نمائیم. بنی اسرائیل همه جواهرات را در چادری ریختن،, سپس سامری آتشی برافروخت. جواهرات را ذوب و از آن گوساله ساخت. با خَرَق عادتی آن گوساله به حرکت درآمد و مردم را به سوی خود خواند. بنی اسرائیل به پایش به سجده افتادند.
هارون از خدعه سامری آگاه شد. مردم را از بدعت و روی گردانی از دین موسی بر حذر داشت و گفت: ای مردم! این آزمایش است. بدانید این کار، فتنه است و از آن بر حذر باشید. این خدای شما نیست. خدای شما قادر متعالی است که شما را به وسیلة موسی از شرّ فرعون نجات داد، دریا را برایتان شکافت و این سرزمین را در اختیارتان گذاشت. گوساله پرستی شرک است و به زیان و خسران دنیا و آخرت شما خواهد بود. از آن پرهیز کنید. بنی اسرائیل گفتند: ما به پرستش گوساله ادامه خواهیم داد تا موسی بیاید. بنی اسرائیل به هارون گفتند: سامری میگوید: ” این گوساله با شما سخن می گوید آنگونه که درخت با موسی سخن گفت. پس این خدای شما و او می باشد“ .
غفلت و نادانی بنی اسرائیل موجب سوء استفاده سامری شد و به آنها گفت: مردم خداوند در حق شما لطف کرده و کالبدی گوساله گون ساخته است تا با شما سخن بگوید. اما این هارون می بینید که شما را از عبادت او باز می دارد. بنی اسرائیل هارون را تحت فشار قرار دادند که سامری را تصدیق کند. هارون تنها ماند.
در کوه میقات به موسی وحی شد که بنی اسرائیل الطاف حق را به فراموشی سپرده اند و نعمتهای او را خسران نمودند. اینک به گوساله پرستی اقدام نموده اند. به سوی آنها برو. موسی در حالی که سخت اندوهناک بود به سوی بنی اسرائیل آمد. آنها را مورد عتاب و شماتت قرار داد که: ای مردم! مگر شما وعده نکردید که عهد و میثاق خدای را حفظ کنید و نیکو پیمان باشید تا ابواب رحمت به سوی شما باز شود و…
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Ali

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت کلیم الله موسی(ع)

بنی اسرائیل گفتند: در این کار ما بی تقصیریم. سامری ما را فریفت. گوساله ای ساخت و ما را به عبادت او تشویق کرد.

موسی رو به هارون گفت: ای هارون! چرا اینان را از این امر ناصواب منع نکردی؟! هارون گفت: ای برادر! آنها را منع کردم و بر حذر داشتم اما نه تنها گوش نسپردند بلکه در صدد قتل من نیز برآمدند. موسی عذر برادر را پذیرفت، آنگاه رو به سامری گفت: ای مشرک! چرا مردم را به گمراهی افکندی؟ سامری گفت: من کاری می دانستم که دیگران نمی دانستند و آن اینکه مشتی خاک از محل ملاقات تو و جبرئیل برداشتم و در پیکر گوساله ریختم. گوساله به صدا درآمد و مردم به او سجده کردند.

حضرت موسی علیه السلام سرانجام در ۱۲۰ یا ۱۲۶ سالگی در شب بیست و یکم رمضان درگذشت و در کوه نبأ یا نبو به خاک سپرده شد.
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Ali

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت کلیم الله موسی(ع)

مرقد مطهر حضرت کلیم الله موسی(ع)









منبع: مدفن
 
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Ali
بالا