طلاق توافقی زوجین

  • نویسنده موضوع h.rmz
  • تاریخ شروع

h.rmz

کاربر تازه وارد
"منجی دوازدهمی"
در طلاق توافقی زوجین هر دو متقاضی طلاق بوده و در کلیه امور با یکدیگر توافق نموده اند که باید با مراجعه به دادگاه خانواده یا توسط وکلای خود اعلام توافق خود را در اموری همچون ( وصول یا بذل مهریه ، نفقه ایام زوجیت و عده ، حضانت فرزند ، ملاقات فرزند ، شیوه استرداد جهیزیه ) و سایر حقوق دوران زوجیت به دادگاه جهت ثبت در پرونده تقدیم کنند . برای اجرا شدن صیغه طلاق ، اخذ گواهی عدم امکان سازش الزامی است . البته دادگاه پس از بررسی موضوع مسأله را به داوری ارجاع می دهد و پس از کسب نظر داوران مبادرت به صدور حکم می کند .

دادگاه هنگام صدور گواهی عدم امکان سازش، باید اطمینان حاصل کند که زوجه باردار نیست و رویه قضایی در این خصوص آن است که زوجه برای معاینه و صدور گواهی به پزشک مورد اعتماد معرفی می شود. مدّت اعتبار گواهی عدم امکان سازش برای تسلیم به دفتر خانه رسمی در قانون جدید حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱ سه ماه پس از تاریخ ابلاغ رأی قطعی یا قطعی شدن رأی است و اگر تا پایان آن مدت طرفین یا یکی از آنها جهت ثبت آن به دفتر خانه مراجعه نکند گواهی مذکور از درجه اعتبار ساقط است.
اقسام طلاق:
۱-طلاق رجعی

طلاقی است که برای شوهر در مدت عدّه حق رجوع است ، این حق جزء اختیارات شوهر است و برای زن چنین حقّی در نظر گرفته نشده است .

۲-طلاق بائن

طلاقی است که در آن در مدت عدّه برای شوهر حق رجوع نیست واقسام مختلف دارد .

انواع طلاق:
۱-طلاقی که قبل از زناشویی واقع شود .

۲-طلاق زن یائسه

۳-طلاق خلع و مبارات

۴-سه طلاق

نکته : هرچند در قانون از طلاق توافقی تعریفی به میان نیامده است، امّا قضات دادگاههای خانواده معمولاً آنرا به لحاظ قانونی با مواد مربوط به طلاق خلع توجیه می کنند.
 
بالا