خاصیت ضد سرطانی خرما از دید آیت الله بهجت
تعجب است که با این همه پیشرفت های علمی و طبی تا کنون نتوانسته اند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آیتالله بهجت (ره) می فرمودند: «تعجب است که با این همه پیشرفت های علمی و طبی تا کنون نتوانسته اند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند و یا آنکه بفهمند از چه حاصل میشود. میگویند: عراق و مناطقی که نخلستان دارد و خرماخیز است مبتلایان به سرطان نادر هستند. یکی از اطبا مدعی بود که دارویی کشف کرده است که سرطان را درمان کند و گفته است که آن را از قانون شیخ ابوعلی سینا برگرفته و عمده اجزای آن شیره خرماست.»
این اشاره آیتالله بهجت به خاصیت ضد سرطانی خرما بسیار بجا و درست است؛ چرا که امروزه نقص منیزیم در بدن زمینه را برای ابتلا به بیماری سرطان فراهم می کند و خرما مقدار فراوانی منیزیم دارد که وقتی مصرف می شود احتیاج بدن را رفع می کند به همین علت است که اعراب و صحرانشینان با اینکه در فقر به سر می برند به علت خوردن خرما به سرطان مبتلا نمی شوند.
در احوالات شیخ حسنعلی نخودکی آمده است که بیماران خود را با انجیر و خرما درمان میکردند.
چه کسانی کمتر خرما بخورند؟
نباید در خوردن خرما به علت دارا بودن قند فراوان افراط کرد، در این صورت کسانی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده دارند باید کمتر خرما میل کنند.
از خواص دارویی دیگر که در کتاب های طب آمده این است که خرما برای التهاب روده و معده سودمند و برای درمان سرفه خشک و التهاب ریوی و تهییجات مجاری ادرار مفید است.
خرمای نرسیده و ترش در جریان خون و جلوگیری از اسهال و اصلاح لثههای دندان بسیار موثر است.
خرمای رسیده تازه، قوه بینایی را تقویت کرده و درمان درد مفصل و سیاتیک است.
«جوشانده رطب در شیر» سینه را نرم میکند و از سرفه و احتقان (درد شکم گرفتن از بند آمدن بول) می کاهد.
خرما همچنین دارای گوگرد، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامینهای آ، بی، سی و قند و سلولز است.
در حدیثی از امام علی (ع) نقل شده است: «کام دهان کودکان خود را با خرما بگشایید، چون پیامبر (ص) در قبال حسن (ع) و حسین (ع) نیز چنین کردند.»
تعجب است که با این همه پیشرفت های علمی و طبی تا کنون نتوانسته اند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، آیتالله بهجت (ره) می فرمودند: «تعجب است که با این همه پیشرفت های علمی و طبی تا کنون نتوانسته اند سرطان را علاج و یا از آن جلوگیری کنند و یا آنکه بفهمند از چه حاصل میشود. میگویند: عراق و مناطقی که نخلستان دارد و خرماخیز است مبتلایان به سرطان نادر هستند. یکی از اطبا مدعی بود که دارویی کشف کرده است که سرطان را درمان کند و گفته است که آن را از قانون شیخ ابوعلی سینا برگرفته و عمده اجزای آن شیره خرماست.»
این اشاره آیتالله بهجت به خاصیت ضد سرطانی خرما بسیار بجا و درست است؛ چرا که امروزه نقص منیزیم در بدن زمینه را برای ابتلا به بیماری سرطان فراهم می کند و خرما مقدار فراوانی منیزیم دارد که وقتی مصرف می شود احتیاج بدن را رفع می کند به همین علت است که اعراب و صحرانشینان با اینکه در فقر به سر می برند به علت خوردن خرما به سرطان مبتلا نمی شوند.
در احوالات شیخ حسنعلی نخودکی آمده است که بیماران خود را با انجیر و خرما درمان میکردند.
چه کسانی کمتر خرما بخورند؟
نباید در خوردن خرما به علت دارا بودن قند فراوان افراط کرد، در این صورت کسانی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده دارند باید کمتر خرما میل کنند.
از خواص دارویی دیگر که در کتاب های طب آمده این است که خرما برای التهاب روده و معده سودمند و برای درمان سرفه خشک و التهاب ریوی و تهییجات مجاری ادرار مفید است.
خرمای نرسیده و ترش در جریان خون و جلوگیری از اسهال و اصلاح لثههای دندان بسیار موثر است.
خرمای رسیده تازه، قوه بینایی را تقویت کرده و درمان درد مفصل و سیاتیک است.
«جوشانده رطب در شیر» سینه را نرم میکند و از سرفه و احتقان (درد شکم گرفتن از بند آمدن بول) می کاهد.
خرما همچنین دارای گوگرد، فسفر، کلسیم، آهن، ویتامینهای آ، بی، سی و قند و سلولز است.
در حدیثی از امام علی (ع) نقل شده است: «کام دهان کودکان خود را با خرما بگشایید، چون پیامبر (ص) در قبال حسن (ع) و حسین (ع) نیز چنین کردند.»