*********اعتیاد به پورنوگرافی در زندگی زناشویی!!!!!!!**********

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
اعتیاد به پورنوگرافی در زندگی زناشویی

امروزه متاسفانه پورنوگرافی بسیاری از افراد جامعه به خصوص جوانان و حتي كودكان را در معرض خود قرار داده است. پورنوگرافي مي تواند در قالب هاي مختلفي ارائه شود از جمله فيلم،كتاب و... تفاوتي در آثار و روان شناختي ابزارهاي مختلف پورنوگرافي وجود ندارد.

سرد شده و احساس می کنید فکرش جای دیگری است. کنجکاو میشوید و گمان میکنید که پای زن دیگری در میان است. جیب هایش را می گردید و مدام تلفن همراهش را چک می کنید اما خبری نیست. او به ادعای خودش، مرد سربه زیری است که تنها برای تماس با شما از پیامک استفاده می کند و برای بیرون رفتن از خانه، بهانه های عجیب و غریبی هم نمی آورد.

او تمام شب را در کنار شما و چند ساعت از روز را به انجام دادن کارهای باقیمانده اش در خانه و در مقابل رایانه می گذراند اما کنجکاوی و پیگیری شما، خیلی زود دست او را رو می کند. همسر سر به زیر شما، پشت رایانه اش تصاویری را می بیند که نمی توانید باور کنید. احساس می کنید زندگیتان از دست رفته است و همسرتان به فردی تبدیل شده که دیگر نمی شناسیدش.

او به دیدن پورنو، عادت کرده است.


نمی تواند به شما نزدیک شود؟

بسیاری از مشکلاتی که همسر شما امروز با آن دست و پنجه نرم می کند، از کودکی اش ناشی می شوند. گرایش به پورن هم از این قاعده مستثنا نیست. اگر همسرتان نمی تواند رابطه زناشویی را با رغبت انجام دهد یا با انجام آن دچار هراس، اضطراب یا احساس گناه میشود، باید کمی به عقب برگردید. ممکن است دیدن ناخواسته و ناآگاهانه تصاویر پورن در کودکی، چنین هراسی را در او ایجاد کرده باشد.

تا قبل از بلوغ، ممكن است كودك فقط به قصد كنجكاوي پورن ببيند اما چون بلوغ جنسي اتفاق نيفتاده است تحريك جنسي صورت نمي گيرد.

به دليل اينكه كودك هنوز ارتباط جنسي و درک دقیقی از روابط جنسي ندارد ممكن است صحنه ها را نوعي خشونت تصور كند و اين مسئله مي تواند در آينده منجر به اضطراب، احساس گناه، اشتغال ذهني ناشي از تصاوير ديده شده، انزجار جنسي و حتی درد شود. اگر شما به ابتلای همسرتان به چنین مشکلی شک دارید، میتوانید این احتمال را در نظر بگیرید اما یادتان نرود که همه آدم ها با چنین دلیلی به سمت این تصاویر نمیروند.




 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"

کنجکاوی کار دستش داده؟

همسرتان را در حال دیدن پورن مشاهده کرده اید و احساس می کنید زندگیتان از دست رفته است؟ قبل از آنکه همه چیز را تمام شده بدانید، باید مطمئن شوید که این ماجرا تا کجا پیش رفته است. گاهي فقط يك كنجكاوي یا تفریح ساده در بزرگسالان دلیل گرایش به دیدن پورن می شود و بعد از مدت کوتاهی هم ديدن آن متوقف مي شود اما بعضي افراد ترجيح مي دهند تنها از طريق ديدن فيلم لذت ارتباط زناشویی را تجربه کنند. اين مسئله مي تواند هم در مردان و هم در زنان چه متاهل و چه مجرد اتفاق بيفتد.

در افراد مجرد ادامه اين وضع باعث مي شود تا فرد از ازدواج پرهيز كند يا اگر ازدواج كرد رابطه جنسي با همسرش در زندگي مشتركش هيچ جايگاهي نخواهد داشت. شما قبل از آنکه از این ماجرا یک بحران بسازید، باید بدانید که همسرتان در چه مرحله ای قرار دارد و تا چه حد به این تصاویر وابسته شده است.


فکرش با شما نیست؟

اشتباهات نوجوانی همسر شما می تواند زندگی مشترک امروزتان را از هم بپاشد. در نوجوانی و بعد از بلوغ، ديدن صحنه هاي پورن مي تواند تاثیرات منفی ماندگاری را بر روان فرد بگذارد. دیدن پورن در نوجوانی به اين معنا نيست كه نوجوان حتما گرايش جنسي ناسالم دارد.


گاهي اوقات فرد نوجوان هنوز به مسائل جنسي آگاهي ندارد و حجب و حيا مانع مي شود تا از والدين يا افراد ديگر در اين مورد سؤال كند و صرفا به قصد كنجكاوي پورن مي بيند تا اطلاعات جنسي اش را بالا ببرد. اما تكرار ديدن صحنه هاي پورن برای ارضای این کنجکاوی، نه تنها منجر به افزايش اطلاعات جنسي نوجوان نمي شود بلكه صحنه هاي غلو شده ارتباط جنسي كه در آن هيچ عاطفه و عشقي وجود ندارد و صرفا بر ارضاي جنسي تاكيد مي شود، باعث مخدوش كردن ادراك يك رابطه سالم همراه با علاقه و عشق در آينده خواهد شد.

اگر همسر شما سابقه رابطه های شکست خورده ای را در کارنامه اش دارد و امروز هم نمی تواند تمام جسم و روانش را به شما بسپارد، ممکن است گرفتار تصویر نادرست یا آزار دهنده ای باشد که از نوجوانی با خود آورده است. اما قبل از زدن هر برچسبی به او، از این موضوع مطمئن شوید.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"

همسرتان معتادشده؟

در مورد همسرتان زود قضاوت نکنید و قبل از زدن هر برچسبی به او، نشانه ها را کنار هم بگذارید و بررسی کنید. اعتياد به پورن مثل هر اعتياد ديگري است و زماني اتفاق مي افتد كه فرد ساعات زيادي از روز را صرف پرداختن به آن مي كند يا براي به دست آوردن ابزارش، دست به رفتارهاي آسيب رسان مثل پرداختن پول زياد، درگير شدن در مسائل غيرقانوني و... ميزند.

در مواجهه با فردي كه به كرات از ابزارهاي پورن استفاده مي كند چه كودك، چه نوجوان يا همسر، مهم است انگيزه فرد از این تمايل را بدانيم. مثلا در مواردي كه فرد متاهل است آيا صرفا يك كنجكاوي او را به ديدن پورن مي كشاند؟ آيا در روابط جنسي با همسرش دچار مشكل است، آيا مشكلات روزمره زندگي و خانوادگي باعث كاهش روابط عاطفي او با همسرش شده؟


در هر حال يك گفتوگوي صريح و بي پرده بين همسران درگير در اين مسئله مي تواند به شناسايي انگيزه ها و رفع مشكل كمك كند. در نهايت كمك گرفتن از يك متخصص ومشاور ميتواند راه حل باشد.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"


کار از کار گذشته است؟

ارتباط زناشویی شما سرد شده است و به تازگی فهمیده اید که همسرتان سراغ دیدن پورن میرود؟ شاید مشکل شما از آنچه تصور می کنید حادتر باشد. در افراد متاهل به مرور زمان تمايل به پورن باعث كاهش تمايل به رابطه جنسي با همسر شده و اين مسئله مي تواند منجر به كاهش رابطه عاطفي بين آنها و كاهش ظرفيت دوست داشتن همديگر شود.



در بعضي اوقات هم فرد متاهل با ديدن روابط جنسي غلو شده در فيلم هاي پورن، توقعات جنسي اش از همسرش بالا رفته و جذابيت جنسي همسرش را كمتر از واقع برآورد مي كند و ديگر نمي تواند از طريق همسرش نیاز خود رابرطرف کند .

به همین دلیل این افراد به دیدن پورن و جایگزین کردن آن با ارتباط مشروع زناشویی شان روی می آورند و بی آنکه باخبر باشند، عشقی که سال ها برای ساختنش تلاش کرده اند را ویران می کنند. البته ممکن است سردی میان شما به دلایل دیگری ایجاد شده باشد، پس اول با مشاور صحبت کنید و مشکل اصلی را پیدا کنید. شاید خود شما هم در ایجاد این فاصله مقصر باشید.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
همسرتان را درمان کنید

انگيزه های همسرتان را بشناسید. چرا او سراغ چنین رفتاری رفته است؟ آیا اختلافات شدید شما باعث این گرایش شده یا او کاملا ناآگاهانه وارد این جریان شده است؟

عواملی که رفتار او را تقويت كرده اند را بشناسید. آیا دوستي با افرادي با همين تمايلات و سپري كردن زمان زيادي در تنهايي و بيكاري او را به چنین دامی انداخته است؟

عوامل تخفيف دهنده این رفتار را بشناسید. بودن در جمع هاي خانوادگي، اشتغال به كار، تقویت رابطه میان شما به عنوان یک زوج و بسیاری از راههای دیگر میتواند در این زمینه به شما کمک کند.

انگيزه دروني او را براي ترك اين رفتار افزایش دهید. بهبود روابط خانوادگي، پيشرفت در مسائل كاري و در نظر گرفتن پاداش برای ترک این رفتار، می تواند تمایل او را به کنار گذاشتن این عادت افزایش دهد.

او را با پيامد اعتيادش آشنا کنید. به او گوشزد کنید که در صورت ادامه اين رفتار او را ترك خواهيد كرد و زندگی اش از هم خواهد پاشید.

به ریسمان مذهب چنگ بزنید. در نهايت هيچ چيز به اندازه اعتقاد به ارزشهاي اخلاقي و مذهبي در جلوگيري از گرايش افراد به پورن موثر نباشد، بالا بردن ارزشهاي اخلاقي و گرايشات مذهبي در خانواده ها و جامعه قطعا مهم
ترين عامل در پيشگيري يا توقف استفاده از ابزارهاي پورن است.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
توصیه های عملی به خانمی که همسرش دچاراین مشکل است

الف. آنچه بايد در مورد شوهرتان مورد اهتمام قرار دهيد:


1. در موقعيت هاي مناسب عاطفي، با لحني آرام به او تذكر دهيد و هرگز در اين مورد با او مشاجره نكنيد. از حركت حادّ و تند بپرهيزيد؛ زيرا ممكن است آرامش و نظم زندگي شما را مختل نمايد.

2. در فضايي عاطفي، ناراحتي هاي خود را كه باعث نگراني ها و اضطراب هاي شما شده است به او اطلاع دهيد تا به خاطر علاقه اي كه به شما دارد اين كار را به حداقل برساند.

3. موقعيت هايي كه او را بيشتر تحريك مي كنند تا چنين فيلم هايي ببيند را شناسايي كنيد و آن زمينه ها را از بين ببريد. آيا وقتي بي حوصله است به هرزه بيني روي مي آورد يا وقتي عصبانيست؟ يا وقتي دلش شكسته؟ خسته است يا احساس تنهايي مي كند؟

4. هرزه بيني، مي تواند پوششي براي مشكلات مختلفي باشد كه همسرتان با آن روبه روست و در اين حالت نياز به درمان هايي خارج از منزل به كمك متخصص احساس مي شود در اين حالت مي توانيد از مشاوران حضوري يا مراكز درماني كمك بگيريد يا سعي كنيد بيشتر با او ارتباط كلامي داشته باشيد تا به مركز مشكل دست يابيد.

5. او را تشويق كنيد اوقات خالي خود را با برنامه هاي مفيد پر كند؛ به گونه اي كه اصولاً مجال ديدن آن فيلم ها را نداشته باشد.

6. تلاش كنيد تنها و بيكار نماند، بويژه شب ها: بيكاري عامل بسياري از رفتارهاي ناهنجار است. مولاي ما اما علي (عليه السلام) به زيبايي فرموده اند كه: «نفس را مشغول نگاه دارد، كه اگر چنين نكني، او تو را مشغول [خود] خواهد كرد». از آنجا كه شب فرصت استراحت و فراغت از مشغله كاريست، اقتضاي رواني و گستره زماني مناسبي براي اينگونه رفتارها فراهم مي آيد. كم شدن احتمال حضور ديگران نيز بر توان مضاعفي به فرد در پرداختن به اين مسائل خواهد داد.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
7. تهيه فهرستي از فعاليت هاي جايگزين براي همسرتان مفيد است. به تناوب ديدن اينگونه فيلم ها را با ديگر سرگرمي ها و مشغوليت هاي جذاب كه قبلا انجام مي شدند جايگزين كنيد.

8. فيلم هاي سالم و جذاب ديگري در صورت امكان تهيه و آنها را در معرض قرار دهيد. فيلم هاي سينمايي، فيلم هاي علمي بسيار شيرين، راز بقا، مناظر تاريخي و طبيعي دلكش و جذابي كه بتدريج ايشان را از فيلم هاي مبتذل منصرف سازد.

9. گاهي انتقال به بازي هاي سالم رايانه اي هم مي تواند مفيد باشد البته اگر دچار افراط نشود.

10. او را تشويق كنيد يك عادت تازه و مورد علاقه اي را شروع كرده تا جايگزين عادت به هرزه بيني شود. مثلا رمان زيبايي بخواند يا به ورزش با دوستان برود.

11. اگر كودكي در خانه داريد به همسرتان تذكر دهيد كه مشاهده رفتار منحط جنسي، براي هميشه از ديد او مخفي نخواهد ماند و مي تواند منجر به انحراف جنسي كودك شود كه به نوبه خود، سليقه هاي جنسي وي را شكل مي دهد و در سنين بزرگسالي وي نيز نمود خواهد داشت.


12. منابعي كه از آن پورنوگرافي دريافت مي كند را شناسايي كنيد. اگر از فرد خاصي است، ارتباط با او را كاهش داده يا قطع كنيد.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
13. موارد تحريك كننده اعم از شنيدني ها و ديدني ها و ... همانند جرقه اي است كه كنار مواد محترقه قرار گرفته. در اين صورت نتيجه اي جز اشتعال و آتش سوزي مورد انتظار نخواهد بود. پس مراقب آهنگ ها، فيلم ها، كتاب ها و مجلاتي كه به خانه وارد مي شود باشيد و او را نيز تشويق كنيد همين توجه را داشته باشد.


14. اگر رايانه يا تلوزيون در اتاق شخصي يا در محل مجزا قرار دارد، انتقال آن به مكاني مثل آشپزخانه، اتاق ناهارخوري، هال يا هر مكاني در منزل كه براحتي بتوان آن را مشاهده كرد مي تواند به شما كمك كند.

15. مطالبي در زمينه خطر و آسيب هاي دنيوي و اخروي هرزه بيني و جدّي بودن اين خطر را به ايشان گوشزد كنيد. مثلا بيان عواقبي كه امامان ما براي اين رفتار شمرده اند؛ مانند غفلت از ياد خدا و خود، زمينه سازي انحراف عملي، حسرت و اندوه طولاني، به خطر افتادن امنيت و سلامت عاطفي خانواده و جامعه، ايجاد نگراني و اضطراب و عذاب اخروي و ...

16. بدون اينكه احساس اجبار از سوي شما نمايد، حس ديني را در ايشان تقويت كنيد. ايشان را نسبت به مسائل ديني و حرمت نگاه به تصاوير مستهجن و ... حتي براي افراد متأهل از نظر تمامي مراجع تقليد و نيز حرام بودن اسراف در وقت و اسراف در هزينه هاي غير ضروري آگاه نمائيد.

17. سعي كنيد او را ترغيب به مطالعه (در عوالم پس از مرگ و احوال برزح و قيامت)، مجالست با نيكان و صالحان و استماع سخنراني هاي ديني و ارزشمند نماييد تا مايه هاي ديني خود را تقويت كند. اگر همسرتان از حضور در چنين محافلي امتناع مي نمايد مي توانيد از مسؤولين چنين مجالسي (بدون اينكه حرفي از مشكل بزنيد) بخواهيد كه به بهانه كمك در موقعيتي كه همسرتان در آن تبحر يا علاقه دارد، او را به چنين محافلي بكشانند.

18. سفرهاي زيارتي از قبيل مشهد، عمره و سوريه براي او مفيد است.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
19 . او را نسبت به نماز به خصوص نماز اول وقت (و درصورت امكان جماعت) تشويق كنيد. همان طور كه مي دانيد نماز انسان را از فحشاء و منكرات باز مي دارد و اين وعده حق الهي است.


20. به او بگوييد كه شما شرعا وظيفه داريد حتي بدون اجازه او يا بدون در نظر گرفتن امانت بودن منابع مستهجن، آنها را از بين ببريد تا احساس امنيت او در نگهداري آنها در منزل كاهش يابد. پس از آن مي توانيد به اين وظيفه شرعي عمل كنيد.

21. او را تشويق كنيد روند پيشرفتش را پيگيري كند. به ازاي هر روزي كه بدون پورنوگرافي مي گذراند يك تيك روي تقويمش بزنيد. سعي كند يك رشته طولاني از اين تيك ها ايجاد كند و در مدت كوتاه از سوي خودش يا شما يك پاداش كوچك و جذاب دريافت كند.

22. بعد از گذشت يك موفقيت طولاني (مثلاً شش ماه، يك سال) پاداش را بزرگتر نماييد. مثلا يك سفر.


23. با او قرار بگذاريد اگر به هر دليل پس از مدتي دوباره به هرزه بيني روي آورد، براي اينكه نتوانسته خودش را كنترل كند، خود را مجازات كند. ميزان مجازات را بايد از قبل تعيين كنيد.
 

kyana

کاربر ویژه
"بازنشسته"
ب. آنچه بايد خودتان مورد توجه قرار دهيد:


1. از آنجا كه افراد مبتلا به هرزه بيني، به تنهايي نمي توانند از شر آن خلاص شوند و آن را كنار بگذارند، وجود همراهي صبور و فعال، شرط ضروري درمان اين بيماري است. پس صبور باشيد و با نشاط.

2. بدانيد هر كاري كه عادت انسان شده باشد يك شبه قابل تغيير نيست. در روايتي از امام عسكري(عليه السلام) آمده است: «برگرداندن صاحب عادت از عادتش مانند معجزه است» بحارالانوار، ج‏14، ص 38

3. امر به معروف و باز داري از زشتي ها و منكرات، مراتب و شرايطي دارد كه بايد با مدارا و در طول زمان انجام گيرد تا نتايج مثبتي به بار آورد. همانطور كه مي دانيد هدايت شدن و تأثيرپذيري نيازمند تدريج و استمرار است. نه يك مرتبه مي توان به درجات بالاي هدايت رسيد و نه با يك بار ارشاد كردن مي توان در افراد تأثير گذاشت. افراد به فراخور استعداد و هوش خود و نيز محيطي كه در آن زندگي مي كنند، مي توانند از راهنمايي و ارشاد ديگران استفاده كنند. بنابراين همانطور كه بايد در اصلاح خود قدم به قدم پيش رويم و نيز حركت به سوي كمال را در تمام طول عمر خود استمرار دهيم، در اصلاح ديگران نيز بايد اين دو اصل را رعايت كنيم.

4.اگردر اين مورد دچار اضطراب و حالت وسواس گونه شده ايد به اين معنا كه اين مشكل، ذهن شما را رها نمي كند در حاليكه اين نكته اساسي را بايد در نظر داشته باشيد كه شما در جايگاه آمر به معروف و ناهي از منكر هستيد؛ نه كسي كه بخاطر گناه ديگري، سوهاني باشد براي از بين بردن توان روحي و جسمي خود و طرف مقابل. هر كس به اندازه ظرفيت خود نزد خداي تعالي وظيفه دارد پس از خود خوري هاي بي جا خودداري كنيد و اين را بدانيد كه همسر شما مسؤول اعمال خويش است شما نبايد بخاطر خطاهاي ايشان، خود را از بين ببريد. نهي از منكر نيز داري مراحل خاص خود است كه قطعا شما فراتر از آن، وظيفه اي نخواهيد داشت. شما ابراز ناخشنودي خود را از اين امر هم با ناراحتي و هم با تذكرات رفتاري و كلامي ابراز داشته ايد و خواهيد داشت. حق مشاجره و برخورد فيزيكي هم نداريد.
5. طبق بعضي آيات قرآن، هدايت شدن افراد يا هدايت نشدن شان بستگي به لطف و اراده خدا دارد. ما فقط وظيفه داريم راه درست را به آنها نشان دهيم و قلب و روح آنها را متوجه حقيقت كنيم.


6. استفاده از شيوه هاي كارآمد و مؤثر براي تأثيرگذاشتن روي افراد بسيار مهم است. براي اينكار لازم است هم از شيوه هاي نفوذ در افراد استفاده كنيم و هم از ويژگي هاي شخصيتي افراد و نيازهاي رواني كه در سنين مختلف دارند آگاهي پيدا كنيم.
 
بالا