نگاهی به زندگانی حضرت ذکریا(ع)

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
معنای اسم:زکریا= در زبان عبری به معنای کسی که خدا او را یاد می کند
پدر:برخیاء
ظهور:۵۵۰۰ سال بعد از هبوط ادم
مدت عمر:۱۱۵ سال
بعثت:در فلسطین مبعوث شد
محل دفن:ان حضرت در بیت المقدس مدفون است
بروایتی نسب ان پیامبر:زکریابن برخیاء بن شوبن نحراییل بن سهلون بن ارسوابن شویل بن یعود بن موسی بن عمران بود
تعداد فرزندان:ان حضرت فرزندی بنام یحیی داشت.
فهرست سورههایی که در ان نام زکریا ذکر شده:ال عمران- انعام- مریم- انبیاء.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت ذکریا(ع)

حضرت زکریا(ع) یکی از پیامبران الهی است، که نام مبارکش هفت بار در کلام الله مجید در سوره های: آل عمران- انعام- مریم- انبیاء آمده است، او رییس راهبان و خدام بیت المقدس بود و مردم را به شریعت حضرت موسی ـ ع ـ دعوت می‎کرد. زکریا به معنی « پروردگار به یاد آورد» است. در زبان عبری به معنای کسی که خدا او را یاد می کند. زکریا از نوادگان ابیا بود که در دوران پادشاهی هیرودیس، از کاهنان معبد سلیمان در اورشلیم بود. به روایتی نسب آن پیامبر، زکری ابن برخیاء بن شوبن نحراییل بن سهلون بن ارسوابن شویل بن یعود بن موسی بن عمران بود که سلسله نسبش در انتها به حضرت داوود (ع) می رسد. بنابر این نام پدر ایشان برخیاء بوده است. مسیحیان و مسلمانان معتقد به پیامبری زکریا هستند اما یهودیان پیامبری او را انکار می کنند. نام زکریا در انجیل لوقا و انجیل های غنوصی و نیز در سوره مریم و آل عمران در قرآن ذکر شده است. زمان ظهورحضرت زکریا۵۵۰۰ سال بعد از هبوط ادم بوده است. و محل بعثت ایشان را در فلسطین ذکر نموده اند. آن حضرت فرزندی بنام یحیی داشته است. مدت عمر حضرت زکریا را ۱۱۵ سال ذکر کرده اند. آن حضرت در بیت المقدس مدفون است به نقل دیگری مرقد اودر داخل شبستان مسجد جامع الکبیر حلب ودرسمت چپ محراب واقع شده است قبر او داخل ایوانی به وسیله ضریح محصور شده و در آن تابوتی چوبین با پوشش سبز دیده می شود.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت ذکریا(ع)

او کفیل و شوهر خاله حضرت مریم هم بود. از زمانی که کفالت و تربیت حضرت مریم را برعهده گرفت، هر روز به عبادتگاه او سر میزد، هر وقت به آنجا میرفت میدید که غذائی و میوه هائی متنوع، در نزد اوست. می پرسید این غذا را چه کسی برایت آورده است؟ و مریم می گفت:”ازطرف خدا ” خداوند به هر که بخواهد بدون حساب روزی میدهد. اینجاکه زکریا این همه لطف خدا را دید، طمع او به رحمت حق، تحریک شد، لذا از خدا خواست که خدایا، برای من هم از لطف و کرم خودت، فرزند نیکوئی عطاکن تا بعد از من، وارث من باشد. دعای او مستجاب شد، زمانی که در محراب عبادتش مشغول نماز بود، ملائک ندا دادند که ای زکریا، خداوند به تو مژده فرزندی بنام یحیی میدهد. زکریا خیلی تعجب کرد و گفت: من که اینقدر پیرم و همسرم هم نازا است چگونه ممکن است؟ و برای اینکه قلبش اطمینان پیدا کند و بفهمد که این ندا، ازطرف خدا بود یا از جای دیگر، گفت: خدایا نشانه ای به من بده تا بفهمم. خطاب آمد نشانه و آیت تو اینست که، سه روز زبانت ازسخن گفتن بامردم بسته میشود و جز با اشاره نمیتوانی با آنها حرف بزنی و همینطور هم شد، زمانی که از محراب بیرون شد و نزد مردم آمد به ایشان اشاره کرد که صبح و شام تسبیح خدا را بگوئید و خداوند هم همسرش را سلامتی داد و او یحیی رابه دنیا آورد. حضرت زکریا بیشتر اوقات خود را به عبادت حق تعالی و موعظه و اندرز بندگان خدا می گذرانید، او رئیس عباد و علمای بنی اسرائیل بود، و مردم را به شریعت حضرت موسی(ع) دعوت می کرد، عمر با برکت خویش را در راه دعوت به خداپرستی و خدمت در بیت المقدس سپری نمود، تا اینکه به دستور پادشاه جبار ان زمان، فرزندش یحیی را به قتل رساندند و حضرت زکریا نیز مورد تعقیب حکومت قرار گرفت. زکریا از شهر خارج شد و در یکی از باغهای اطراف بیت المقدس در میان درختی پنهان کردید. مامورین شاه به راهنمایی شیطان کنار درخت آمده و آن را با اره به دو نیم کرده و بدین ترتیب حضرت زکریای پیامبر نیز به دو نیم شد.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت ذکریا(ع)

در میان بنی اسرائیل دو خواهر برجسته و بزرگ زاده وجود داشتند، یکی به نام «حنه» و دیگری به نام اشیاع، (یا حنانه) که نام پدرشان «فاقوذا» فرزند «فتیل» از اولاد سلیمان بن داوود(علیهماالسلام) و از خاندان «یهودا» فرزند حضرت یعقوب(ع) و نام مادرشان «مرتا» که به عربی «وهیبه» (یعنی بخشیده شده) می باشد. «حنه و اشیاع» هر دو از یک پدر و مادر بودند و هر دو به افتخار همسری پیامبری درآمده، اولی به همسری عمران بن ماثان ;که از فرزندان حضرت ابراهیم(ع) و پدر حضرت مریم(علیهاالسلام) است. و از شخصیت های برجسته بنی اسرائیل بود درآمد، و دومی را «زکریا(ع)» پیامبر خدا به همسری انتخاب کرد. اشیاع از بانوان مجلله دنیا و خواهر حضرت مریم(ع) است، مقام عفت، و عصمت، نجابت، صبر و تحمل این بانوی معظمه، مشهور و معروف است. وی از جمله زنانی است که در قرآن مجید به وی اشاره شده است. به این ترتیب زکریا و عمران، دو شخصیت بزرگ بنی اسرائیل، باجناق همدیگر شدند، و علاوه بر رابطه مکتبی، رابطه خویشاوندی نیز پیدا کردند. چند سال از این ماجرا گذشت، عمران صاحب دختری به نام مریم شد، ولی زکریا ـ ع ـ دارای فرزند نشد، زیرا همسرش نازا بود.

هنگامی که حضرت مریم(ع) به قدرت الهی بدون شوهر حامله شد، شیطان به میان بنی اسرائیل رفت و این تهمت بسیار زشت را به مردم القاء کرد، که اگر مریم باردار شده، کار زکریا (ع) است. همین باعث شد تا آنکه بنی اسرائیل به زکریا(ع) شوریدند و تصمیم بر قتل آن حضرت گرفتند، او از دست آن ها گریخت، در بیابان به نزدیکی درختی رسید، آن درخت به زبان آمد و گفت: «ای پیامبر خدا نزد من بیا». زکریا(ع) نزد آن درخت رفت، درخت شکافته شد، و او به داخل تنه درخت رفت، سپس شکاف درخت بهم آمد و آن حضرت از نظر ان ها پنهان شد. شیطان به آن جا رسید و گوشه ای از عبای زکریا(ع) را گرفت و در بیرون درخت نگه داشت، سپس دید گروهی در جستجوی کسی هستند از آن ها پرسید: در جستجوی چه کسی هستید؟ گفتند: زکریا(ع). شیطان گفت: او کنار این درخت آمد و جادو کرد بر اثر سحر و جادوی او، تنه این درخت شکافته شد، و به درون ا ین درخت رفت، نشانه اش همین قسمت عبای ا وست که در بیرون درخت مانده است. سپس شیطان به آن ها امر کرد ایشان را که اره آورند و آن موضع را با اره بریدند و آن حضرت را در میان درخت بدو نیم کردند و او را به آن حال گذاشتند و برگشتند. به این ترتیب حضرت زکریا(ع) مظلومانه به شهادت رسید، پس از شهادت وی، خداوند ملائکه را فرستاد آن حضرت را غسل دادند و کفن کردند و سه روز بر او نماز خواندند، سپس او را به خاک سپردند.
 

!Erf@n!

کاربر با تجربه
"بازنشسته"
پاسخ : نگاهی به زندگانی حضرت ذکریا(ع)

مرقد مطهر حضرت ذکریا(ع)

di-CGNT.jpg




منبع: مدفن
 
بالا