کنجکاوی مضر است یا مفید؟

زینب

کاربر حرفه ای
"بازنشسته"
هرچند کنجکاوی کردن در موضوعات خصوصی دیگران کار پسندیدهای نیست و چه بسا که به روابط اجتماعی بین افراد آسیب میزند اما کنجکاوی مثبت روی موضوعات و اطلاعات عمومی و سرگرمکننده، مزایای قابل توجهی روی سلامت جسم و روان دارد.
به گزارش بي باک به نقل از ایسنا، کارشناسان سلامت عمومی میگویند: اگر ذهن خود را کنجکاو و جستجوگر نگه دارید، همواره شخصیتی جوان و نگرشی درخشان و تیزبینانه خواهید داشت.

سایت اینترنتی هلت می آپ در مقالهای در این باره به معرفی مهمترین مزایای داشتن ذهن کنجکاو پرداخته که به شرح زیر است:

- کنجکاوی سلامت بدن را بهبود میبخشد. بازبینی روی مطالعات مختلفی که در این زمینه انجام گرفته نشان میدهد که کنجکاوی بیشتر، روی موضوعات سلامتی و بهداشتی به بهبود شرایط جسمی و روانی انسان کمک میکند.

- همچنین حس کنجکاوی مثبت به شما کمک میکند که مشکلات را راحتتر و هوشمندانهتر حل کنید. دکتر «بن دین» کارشناس مطالعات روانشناسی در آمریکا در مقالهای با عنوان «کنجکاوی برای کنجکاوی» میگوید: مغزهای جستجوگر و کنجکاو، مغزهای فعالتری هستند و متعاقبا باهوشتر نیز میشوند. افرادی که حس کنجکاوی خود را حفظ میکنند، در زندگی چیزهای بیشتری یاد میگیرند و بزرگسالانی که ذهن کاوشگر دارند از مهارتهای بهتری برای حل مشکلات و نیز از قدرت تحلیل بیشتری برخوردارند.



- کنجکاوی به شما کمک میکند که شخصیت خود را کشف کنید. وقتی انسان به جستجو و بررسی موضوعات مختلف در زندگیشان میپردازند، این ویژگی به او کمک میکند که جهان پیرامون خود را بهتر بشناسد. افرادی که در سنین نوجوانی به جستجوی معلومات و اطلاعات جدید، عادت دارند و به این خصوصیت خود ادامه میدهند میتوانند ایدهها، نقطه نظرات و باورهای خود را بهتر بشناسند و اگر از آنها راضی نبودند، تغییرشان دهند.



- کنجکاوی مثبت همچنین به موفقیت کمک میکند. در مقالهای که اخیرا در نشریه تخصصی «سایکولوژی تودی» به چاپ رسیده، تاکید شده است که خصوصیاتی چون کنجکاوی و هوشیاری حتی بیش از برخورداری از ضریب هوشی بالا میتوانند به موفقیت در زندگی کمک کنند. این ویژگیهای شخصیتی به انسانها کمک میکنند که در مدرسه و محیط کار موفقتر باشند.
 
بالا