آشنايي با مبحث معاد شناسي

گمنام

ناظر کل
پرسنل مدیریت
"ناظر کل"
سلام.
قبل از هرچيز دلم ميخواد كمي در مورد اهميت معاد براتون حرف بزنم. همونطور كه همه ميدونيم تو مسائل عقيدتي، بعد از توحيد، هيچ مبحثي نيست كه اهميتش به معاد برسه، آيات بسيار زيادي از قرآن به موضوع معاد مي پردازند، تعداد كل آيات قرآني كه درباره آخرت بحث مي كند، هزار و 641 آيه است و 25 درصد آيات قرآن را به خود اختصاص داده است. كه اين ايات خود به دو دسته تقسيم ميشن: آيات اثبات كننده امكان وقوع و بررسي كننده ضرورت وجود معاد كه ان شاالله اگه فرصت شد بعدا بيشتر در موردشون صحبت مي كنيم.
ايمان به معاد به زندگى ما مفهوم مى‏ده و زندگى اين جهان را از پوچى در مى‏آره، باعث ميشه ما دنيا رو يه وسيله بدونيم براي رسيدن به قرب خدا، باعث ميشه خيلي وقتها بتونيم خيلي مشكلات رو تحمل كنيم و در زندگي دنيوي خودمون ارامش داشته باشيم.
مباحث معادشناسي، شامل مباحثي عميق و زيبا ميشه، اميدوارم در اينجا بتونيم به كمك شما بزرگواران، نگاهي ژرف به اين مقوله داشته باشيم.
 

BarOoN

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : آشنايي با مبحث معاد شناسي

سلام جناب گمنام

خسته نباشید

منتظر مباحث زیبای شما در راستای معاد هستیم ...

شاید خود من کمتر وقت گذاشتم برای مطالعه در این زمینه

و مطالب و مباحث شما می تونه این نقیصه رو در من و دوستانی

که کم کاری داشتن در این راستا پر بکنه ...
اجرتون با خود خود خدا ...
 

گمنام

ناظر کل
پرسنل مدیریت
"ناظر کل"
پاسخ : آشنايي با مبحث معاد شناسي

بدون شك روز جزا حق است چون در آيات مختلفي از قرآن كريم به اين موضوع اشاره شده است. كساني كه طبق دستورات الهي عمل ميكنند ثمره وجودي اونها به مرحله كمال ميرسه و از استعدادي كه خداوند در وجودشون قرار داده حداكثر استفاده رو ميكنند پس هنگام مرگ اصلا حس بدي ندارن برعكس چون از مراحل ابتداييه گذشتن و به سر عالم رسيدن خوشحالند، تونستن با خداي خودشون ارتباطي زيبا برقرار كنن و وجودشون كه جزيي از كل بيكران هست رو به كل پيوند بدن، پس نه تنها از مرگ هراس ندارن بلكه دلباخته وصل محبوب هستن.
اونها كساني هستن كه هيچ چيزي از ياد خدا غافلشون نميكنه:

رِجَالٌ لَّا تُلْهِیهِمْ تجَِرَةٌ وَ لَا بَیْعٌ عَن ذِکْرِ اللَّهِ وَ إِقَامِ الصَّلَوةِ وَ إِیتَاءِ الزَّکَوةِ یخََافُونَ یَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِیهِ الْقُلُوبُ وَ الْأَبْصَرُ( سوره مباركه نور-آيه37)

پاکمردانى که هیچ کسب و تجارت آنان را از یاد خدا و به پا داشتن نماز و دادن زکات غافل نگرداند و از روزى که دل و دیده‏ها در آن روز حیران و مضطرب است ترسان و هراسانند.

حال و روز دسته مقابل هم كه مشخصه...!
 

گمنام

ناظر کل
پرسنل مدیریت
"ناظر کل"
پاسخ : آشنايي با مبحث معاد شناسي

اما كساني كه به خداي خود كافر شدن، اعمال اونا مثل سرابه، كافر به دنبال آب ميره، اما هرگز به اب نميرسه، چون در راه راست حركت نكرده، پس هيچ وقت به كمال نميرسه. گفته شده كه كفار هم گمشده اي دارن، اما چون در مسير حق گام برنميدارن، مثل يه راه گم كرده اي مي مونن كه هيچ وقت به مقصد نميرسن. پس فرق مومن با كافر اينه كه مومن به دنبال آب ميره و چون از راه درست حركت ميكنه و به دستورات الهي عمل ميكنه به سرچشمه حقيقت ميرسه، اما كافر براي رفع تشنگي راه منتهي به سراب رو پيش گرفته.
خداوند در ايه 20 سوره مباركه حديد مي فرمايد:

اعلموا انّما الحیوة الدّنیا لعب و لهو و زینة و تفاخر بینکم و تکاثر فی الاموال و الاولاد کمثل غیث اعجب الکفّار نباته ثمّ یهیج فتراه مصفرّا ثمّ یکون حطاما فی الاخرة عذاب شدید و مغفرة من اللّه و رضوان و ما الحیوة الدّنیا الامتاع الغرور.

:بدانید زندگانی دنیا،بازی،سرگرمی،زیور و آرایش،فخر و مباهات بیکدیگر فروختن،مسابقه در زیاد کردن ثروت و فرزند میباشد. (زندگی دنیا)مانند بارانی است که گیاهان(انبوهی)از آن میروید و باعث شگفتی و ریز ریز میشود(و باین ترتیب دنیا سپری شده)و در آخرت عذاب سخت و آمرزش و خشنودی خواهد بود(و در هر حال)زندگی دنیا جز مایه فریبندگی چیزی نیست.
يعني زندگي اين دنيا از پنج موضوع خارج نيست:
1. لعب: بازي بدون خواهش نفساني
2. لهو: كارهايي كه انسان روي تمايلات نفساني انجا ميدهد.
3. زينه: امور فاني را به صورت امور باقي جلوه دادن
4. تفاخر بينكم: خودپسندي و بنا نهادن زندگي بر اساس تفاخر
5. تكاثر في الاموال و الاولاد: پيوسته به دنبال زياد نمودن مال و تعداد اولاد

مرحوم شيخ بهاء الدين عاملي(ره)، در تفسير اين ايه اينگونه بيان كرده اند كه:
خداودن اين پنج مرتبه را به موازات سير عمر بشر بيان فرموده است. چون انسان در اول مرحله زندگي به بازي مشغول است (لعب)، سپس در دوران بلوغ به لهو دست ميزند، در جواني، زينت در حد اعلا بدو روي ميآورد، در ميانسالي به تفاخر مي پردازد و در دوران پيري داعيه زياد نمودن اموال و اولاد در سر او مي افتد.
اين پنج مرحله همگي گذرا هستن و دستخوش زوال و نابودي ميشن، يعني همگي رفته رفته رو به نقصان ميرن، اما نكته مهم اينه كه اينا آخرين مرحله حيات نيستن و زندگي با اينها تموم نميشه:
....فی الاخرة عذاب شدید و مغفرة من اللّه و رضوان و ما الحیوة الدّنیا الامتاع الغرور
(ايه 20 سوره حديد)
 
بالا