بررسی گوشی huawei honor x5

parmida-m

کاربر تازه وارد
"منجی دوازدهمی"
بررسی گوشی huawei honor x5
در بین گوشی های هوشمند میان رده Honor 5X هواوی در سری گوشی های مقرون به صرفه بازار ایران به حساب میاید.

36ce86e9e0762658531c0e5f1223bddd9bf9.jpg


هواوی گوشی هوشمند 5X را ابتدا در CES معرفی کرد. گوشی هوشمندی جذاب که با قیمتی 200 دلاری، بدنه ای فلزی، باتری بزرگ 3000 میلی آمپر ساعتی، حسگر اثر انگشت و نمایشگر 5.5 اینچ 1080p را در اختیار کاربران قرار می داد و توجه بسیاری را به خود جلب کرد. گوشی هوشمند Honor 5x هواوی یکی دیگر از تلاش های این شرکت چینی برای ساخت دستگاهی از سری میان رده است که به راحتی می تواند ادعای فرزندخواندگی پرچم دار این شرکت را مطرح کند. این دستگاه با ویژگی های خوبی که دارد حتی توانست به عنوان یکی از اولین دستگاه های راه یافته به بازار آمریکا از شرکت هواوی باشد.

مشخصات فنی huawei honor x5 :
  • پردازنده ی 8 هسته ای 64 بیتی کوالکام اسنپدراگون 615 با شماره مدل MSM8939 با فرکانس پردازنده 1.2 و 1.5 گیگاهرتز
  • نمایشگر 5.5 اینچی با رزولوشن 1080 در 1920 پیکسل همراه با پنل IPS LCD و تراکم پیکسلی 401
  • پردازنده ی گرافیکی Adreno 405
  • دوربین 13 مگاپیکسلی در پشت با فلش Dual Tone LED و دوربین جلوی 5 مگاپیکسلی
  • اندروید نسخه ی 5.1
  • ابعاد 151.3 در 76.3 در 8.2 میلی متر با وزن 158 گرم
  • باتری 3000 میلی آمپر ساعتی لیتیوم یونی
  • پشتیبانی از شبکه 3G و 4G و بلوتوث نسخه ی 4.1
  • پشتیبانی از دو سیم کارت همزمان
  • مجهز به حسگر اثر انگشت و رابط نرم افزاری Emotion UI
طراحی کلی huawei honor x5 :
گوشی هوشمند Honor 5X از لحاظ ظاهری با دستگاه نکسوس 6P و Mate 8 هواوی شباهت زیادی دارد، اما نمی تواند حس بالا رده بودن آن ها را حتی با بدنه ی فلزی خود منتقل کند. بنابراین برای مقایسه ی این دستگاه باید به آنر 7 متوسل شد که در جنس و نوع ساخت شباهت های زیادی به هم دارند.

این دستگاه از ابعادی معادل 151 در 76.3 در 8.2 میلی متر برخوردار است که برای یک گوشی با اندازه نمایشگری 5.5 اینچی از لحاظ عرض و طول بسیار مناسب و خوش ساخت است. اگر این دستگاه را با جی 3 مقایسه کنیم، هواوی سعی کرده تا طول این دستگاه را به جای عرض آن افزایش دهد تا نمایشگر 5.5 اینچی را در این بدنه قرار دهد.


حاشیه های بخش بالایی و پایینی آنر 5X زیاد هستند، اما هواوی سعی کرده به جای آن از حاشیه های کناری نمایشگر کم کند. به صورت کلی در دست گرفتن آنر 5X با گوشه های خمیده ای که پیدا کرده راحت است؛ اما چون طول دستگاه زیاد است، با یک دست نمی توانید انگشت های خود را از میانه ی دستگاه بالاتر ببرید. برای همین کار کردن با آنر 5X با دو دست بسیار راحت تر است و به دلیل تیز نبودن گوشه های دستگاه حس بسیار خوبی نیز منتقل می کند.

هواوی از بدنه ی فلزی یکپارچه در آنر 5X استفاده کرده
هواوی از بدنه ی فلزی یکپارچه در آنر 5X استفاده کرده است و به همین دلیل وزن این دستگاه در مقایسه با رقبای پلاستیکی بیشتر شده؛ اما باز هم با اندازه و وزن 158 گرمی، هنوز سبک به حساب می آید و در دست گرفتن طولانی آن به هیچ وجه آزار دهنده نیست.

اما بگذارید کمی بیشتر این طراحی از هواوی را زیر ذره بین ببریم و بر هر بخش دستگاه با دقت بیشتری نگاه کنیم:

آنر 5X در بخش جلویی طراحی بسیار ساده ای دارد. در همان نگاه اول نمایشگر بزرگ 5.5 اینچی را با حاشیه های کم در کناره ها و حاشیه های زیاد در بالا و پایین مشاهده می کنیم. هواوی از حاشیه ی بالایی دستگاه استفاده کرده و اسپیکر مکالمه ی صوتی، دوربین جلوی 5 مگاپیکسلی و سنسور سنجش نور محیط و مجاورت را در کنار هم مشاهده می کنیم.

اما در کناره ی سمت راست دستگاه شاهد دکمه ی برآمده ی پاور و دکمه ی یکپارچه ی تنظیم صدا در بالای آن هستیم. این دو دکمه در محل بسیار خوبی قرار گرفته اند و همین که گوشی را در دست می گیرد، دکمه ی پاور را زیر انگشت خود می توانید حس کنید. علاوه بر این دسترسی به دکمه های تنظیم صدا نیز آسان است و برای کم و زیاد کردن، متحمل درد حاصل از کشیدگی زیاد انگشتان نخواهید شد!

در کناره ی سمت راست دستگاه تنها دو درگاه سیم کارت را میبینیم که یکی از آن ها را می توان به عنوان درگاه microSD استفاده کرد. در پشت دستگاه بدنه ای برس خورده که در بخش بالایی آن جایگاه حسگر اثر انگشت با یک تورفتگی و دوربین با یک برآمدگی مشخص شده است. خطی باریک از بالای دوربین کشیده شده و آن را به بخش بالایی متصل کرده است. در کنار دوبین یک فلش LED را می بینیم که در عکاسی های شب و محیط هایی با نور کم به کمک کاربر می آید. اما نکته ی جالب در طراحی بخش پشتی 5X دو بخش مستطیلی و باریک در بالا و پایین دستگاه است که با طراحی متفاوت و دانه دانه ای قابل مشاهده هستند.

اما در بالا و پایین دستگاه با چه طراحی و ظاهری رو به رو هستیم؟ بلندگو های استریو Honor 5X در بخش پایینی دستگاه با 12 سوراخ که به دو بخش در دو طرف درگاه شارژر تقسیم شده اند، قابل دیدن هستند. اما در بخش بالایی جز جک 3.5 میلی متری صدا و سوراخ کوچک میکروفون مورد دیگری وجود ندارد.

از اینکه هواوی از بدنه ای فلزی در طراحی دستگاه میان رده ی خود استفاده کرده بسیار راضی هستیم؛ چرا که همین بدنه ی زیبا و کار شده ظاهر خوبی به دستگاه داده است. اما هواوی می توانست این دستگاه را باریک تر از این مقدار کند، حاشیه های بالا و پایین نمایشگر را حذف کند تا با طراحی بهتری رو به رو باشیم و علاوه بر این به نظر حاشیه های بالا و پایین دستگاه هم اندازه نیستند و حاشیه های بالای دستگاه کوتاه تر است. اما به صورت کلی و اگر این موارد را کنار بگذاریم، هواوی را برای طراحی یک دستگاه میان رده در این کلاس تحسین می کنیم.

صفحه نمایش huawei honor x5 :
بسیاری از پرچم داران شرکت های معروف دنیای فناوری از نمایشگر هایی با رزولوشن QHD در دستگاه خود استفاده می کنند؛ اما در حقیقت به سختی می توان تفاوت رزولوشن 1080p با QHD را در یک نمایشگر 5.5 اینچی تشخیص داد.

خوشبختانه نمایشگر 5.5 اینچی Honor 5X از پنل IPS استفاده می کند و به همین دلیل دقت و ظاهر رنگ ها در این نمایشگر بسیار عالی به نظر می رسند. البته رنگ ها کمی سرد هستند و تمایل خود به آبی را نشان می دهند. تراکم پیکسلی رزولوشن 1080p آنر 5x در اندازه ی نمایشگر 5.5 اینچی، به 401 پیکسل در هر اینچ می رسد.

این نمایشگر توانسته با ابعاد مناسب دستگاه تا 72.2 درصد از کل بدنه جلویی دستگاه را به خود اختصاص دهد.

نمایشگر آنر 5x شاید با کیفیت ترین و دقیق ترین نباشد، اما همچنان یکی از بهترین گزینه ها در بین گوشی های میان رده است
این صفحه نمایش Full HD تصاویر و متون را بسیار واضح نمایش می دهد و نگاه به آن از زاویه های مختلف نیز همچنان واضح به نظر می رسد. البته محافظ نمایشگر Honor 5X در از بین بردن اثر انگشت ها عملکرد خوبی ندارد و خیلی راحت اثر انگشت شما بر روی نمایشگر باقی خواهد ماند. متاسفانه این نمایشگر از هیچ محافظ سرسختی مانند گوریلا گلس پشتیبانی نمی کند.

روشنایی این نمایشگر در بالاترین مقدار روی 585 نیت قرار می گیرد که همین موضوع خیال ما را از مقدار روشنایی این نمایشگر در نور روز راحت می کند. این نمایشگر شاید با کیفیت ترین و دقیق ترین نباشد، اما همچنان یکی از بهترین گزینه ها در بین گوشی های میان رده است.

سنسور اثر انگشت huawei honor x5 :
یکی از جذاب ترین ویژگی هایی که به گوشی های میان رده راه پیدا کرده، سنسور اثر انگشت است که حالا در آخرین نسخه سری Honor X هم شاهد استفاده از آن هستیم. همان طور که در بخش طراحی هم به آن اشاره کردیم، حسگر اثر انگشت در پشت Honor 5X قرار گرفته و خیلی راحت می توان به آن دسترسی پیدا کرد.

وجود اثر انگشت در گوشی های میان رده بسیار ویژگی خوبی به حساب می آید؛ البته اگر عملکرد آن ها بدون نقص و با کمترین اشکال باشد. متاسفانه سنسور اثر انگشت آنر 5X زیاد دقیق و صحیح عمل نمی کند و شاید از هر پنج باری که قصد دارید از این سنسور برای باز کردن قفل دستگاه استفاده کنید، حداکثر یک بار این سنسور در همان نوبت اول نمایشگر را روشن نکند و با یک ویبره، پیام خطایی را به شما نشان دهد. با این حال همین که هواوی سنسور اثر انگشت را بر روی یک گوشی هوشمند 200 دلاری قرار داده، بسیار جای خوشحالی دارد و با قرار دادن کامل سر انگشت خود خیلی سریع و با کمترین میزان خطا می توانید نمایشگر را باز کنید.



دوربین huawei honor x5 :
یکی از آخرین دستگاه های قابل اعتنای هواوی در میان دستگاه های میان رده، دوربینی 13 مگاپیکسلی در پشت خود دارد که از فلش پشتیبانی می کند. لنز این دوربین، زاویه ی عریض 28 میلی متری با گشودگی دیافراگم f/2.0 و قابلیت ضبط ویدیو های 1080p همراه شده است. در بخش جلویی نیز دوربین 5 مگاپیکسلی قرار گرفته که برای ثبت تصاویر سلفی استفاده می شود.

دوربین اصلی هواوی شبیه به بسیاری دیگر از دستگاه های هواوی است. هر دو گوشی GX 8 و Honor 5X از دوبینی 13 مگاپیکسلی در پشت و دوربینی 5 مگاپیکسلی سلفی برخوردارند. اما تفاوت اینجا است که Honor 5X از فلش دوگانه و تثبیت گر نوری تصاویر برخوردار نیست. برای همین ثبت تصاویر در حالت هایی که دست لرزش زیادی دارد یا در موقعیتی کم نور قرار می گیرید، چندان جالب نمی شود و به راحتی می توان تارشدن و نویز را در تصاویر مشاهده کرد.

به صورت کلی قدرت دوربین این دستگاه وابستگی زیادی به میزان نور محیط دارد. تا هر زمانی که نور به صورت خوب بر روی سوژه ی شما حضور داشته باشد، کیفیت تصاویر قابل قبول و رنگ ها طبیعی هستند. اما در صورتی که نور کم شود، با اضافه شدن نویز درون تصاویر از وضوح آن ها کاسته می شود. اگر دوست دارید از تصاویری که با گوشی خود ثبت می کنید در شبکه های اجتماعی استفاده کنید، کیفیت تصاویر این دوربین بسیار خوب است. بنابراین اگر برای اشتراک گذاری عکس های خود در شبکه های اجتماعی و عکاسی با دوربین دستگاه خود حساب باز کرده اید، تا زمانی که وضعیت نور محیط خوب باشد، دوربین آنر 5X به هیچ وجه شما را نامید نمی کند.

از لحاظ نرم افزاری دوربین Honor 5X در رابط کاربری Emotion UI همان ظاهر همیشگی و مشابه با ظاهر رابط دوربین آیفون ها را دارد. خوشبختانه بسیاری از حالت های عکس برداری در Honor 5X حضور دارد که می توان از بین آن ها انتخاب کرد؛ اما نبود دو حالت «دستی» و «شب هنگام» که بیشتر در گوشی های بالا رده دیده می شود، در این گوشی میان رده حس می شود.

نرم افزار huawei honor x5 :
آنر 5X دارای سیستم عامل اندروید 5 با رابط کاربری EMUI 3.1 است که در ظاهر هیچ شباهتی به اندروید گوگل ندارد. رابط کاربری که به طور کامل تغییر داده شده و شاید بیشتر شبیه به iOS اپل باشد. در این رابط کاربری نیز همانند رابط کاربری اپل امکان جستجویی شبیه به اسپات لایت گوشی های آیفون وجود دارد.

به علاوه همان طور که در اکثر رابط های کاربری گوشی های چینی شاهد بودیم، آنر 5X نیز بخش خاصی برای اپلیکیشن ها به نام «منوی اپلیکیشن ها» ندارد و تمامی اپلیکیشن ها مانند iOS در صفحه ی خانگی قرار دارند. با این حال می توانید اپلیکیشن ها را در دسته های مختلف گروه بندی کنید تا بتوانید سریع تر اپلیکیشن مورد نظر خود را بیابید.

رابط کاربری آنر 5x هواوی هیچ شباهتی به اندروید خام گوگل ندارد
نوار اعلانات نیز به دو بخش اعلانات و میان برها تقسیم شده است. در بخش اعلانات، اعلانیه های گوشی خود را دریافت می کنید و در بخش میان برها آیکن های دسترسی سریع به بخش های مختلف تنظیمات وجود دارد. هر چند این نوار نمای جالبی دارد، اما شاید بهتر بود هر دو بخش اعلانات و میان برها در یک بخش جمع آوری می شدند تا دسترسی به آنها ساده تر می شد.

همچنین در بخش Themes نیز می تواند پیش زمینه ی گوشی خود را تغییر دهید تا شکل آیکن ها در تمامی بخش های رابط کاربری تغییر کند. به علاوه می توانید محل دکمه های ناوبری روی صفحه نمایش را تغییر داده و حتی علاوه بر سه دکمه ی معمول، دکمه ای برای دسترسی سریع به نوار اعلانات را به آن ها اضافه کنید.

در حالت کلی رابط کاربری EMUI 3.1 هواوی زیبایی های خاص خود را دارد و الگوبرداری آن از اپل ممکن است دلخواه برخی افراد نبوده و در عین حال رابط کاربری ایده آلی برای اشخاص دیگر باشد؛ رابط کاربری که «منوی اپلیکیشن ها» را نداشته و در آن اثری از اندروید خام نیست. البته همانطور که گفتیم، ترفند ها و عملکرد های خوبی در این رابط وجود دارد که سریع تر می توانید در بین بخش های مختلف حرکت کنید. برای مثال با گرفتن چند لحظه دکمه ناوبری مربع می توانید به اپلیکیشن قبلی که باز بوده برگردید یا در گالری می توان با کشیدن صفحه از بالا به پایین به صورت نیمه یا کامل، برنامه ی دوربین را باز کنید.
 
بالا