روش های سرگرمی کودک بیمار در منزل

maryambod

کاربر جدید
"منجی دوازدهمی"
بی‌سروصدا اما پرهیجان
حتما میان آن‌همه وسیله‌ای که قبلا برای فرزندتان خریده‌اید انواع کارت‌های بازی، بازی‌های مهره‌ای، جورچین و پازل پیدا می‌شود. آن‌ها را دم دست بگذارید تا وقتی حوصله فرزندتان رو به سررفتن گذاشت استفاده‌شان کنید. البته یادتان باشد که بچه مریض زیاد جنبه باختن و امتیاز نیاوردن را ندارد. پس در اجرای قوانین بازی کمی انعطاف‌پذیر باشید و یادتان نرود او را تشویق کنید. به‌طور کلی بهتر است به جای بازی‌های رقابتی، بازی‌های تعاونی را انتخاب کنید. مثلا شاید مسابقه برج‌سازی چندان برای روحیه بیمار فرزندتان مناسب نباشد، در عوض یک پازل خوشگل ۵۰۰ تکه او را حسابی سرگرم کند.

کارهای هنری
خمیر بازی، خاک رس، کاغذ رنگی، پارچه، مقوای جعبه شیرینی، جعبه دستمال کاغذی و خلاصه هر چیزی که در خانه دارید را بیاورید و با فرزندتان یک کاردستی جالب درست کنید؛ مثلا عروسک، یک وسیله تزئینی یا یک ماکت ساده. می‌توانید این کاردستی را بعد از کامل شدن، کنار جای فرزندتان آویزان کنید و با تشویق کلامی نشانش دهید که در روزهای ناخوشی هم چه کارهایی که از دستش برنمی‌آید! البته به‌خاطر بسپارید که این کاردستی قرارنیست در موزه هنرهای معاصر به نمایش گذاشته‌ شود پس برای یکی دو ساعت سرگرمی لازم نیست چند ساعت وقت را صرف جستجوی اینترنتی و یافتن الگویی در کتاب و مجلات کنید. از خلاقیت و ابتکار خودتان و فرزندتان کمک بگیرید. بچه‌ها در این مواقع پیشنهادهایی می‌دهند که در هیچ کتابی پیدا نمی‌شود!

نقش‌ بازی کردن
خاله بازی، دکتربازی، دزد و پلیس همه نقش بازی‌کردن هستند. بهتر است حالا که فرزندتان حال خوشی ندارد از میان این نقش‌ها آنهایی را که با وضعیتش تناسب بیشتری دارند، انتخاب کنید. مثلا محیط یک جنگل را برایش توصیف کنید و بگویید که تو امروز در اتاق شماره ۳ بیشه تمشک بستری شدی و آقا جغده و خانم خرگوشه آمده‌اند عیادت تو. از عروسک‌ها و دیگر اسباب‌بازی‌های فرزندتان برای اجرای این نقش‌ها کمک بگیرید. حتی می‌توانید او را دکتر جنگل کنید و بگویید فلان حیوان مریض برای معاینه آمده پیش تو. بچه‌ها در طی اجرای این نقش‌ها دقیقا می‌گویند که چه حالی دارند، اعتراف‌هایی که شاید در مطب دکتر به‌زبان نیاورند!

نقاشی
اگر وسایل نقاشی فرزندتان در حال تمام‌شدن هستند و قصد دارید یک بسته مدادرنگی، مداد شمعی یا ابزار دیگری برایش بخرید، این روزهای بیماری فرصت خوبی است زیرا فرزندتان با دیدن یک هدیه کوچولو از طرف شما خیلی خوشحال می‌شود و از حالت کسالت بیماری بیرون می‌آید. از او بخواهید (یا با کمک هم) یک یادگاری از این روز بکشد یا کارهایی را که دوست دارد بعد از خوب شدن انجام دهد، نقاشی کند.

سایه بازی
بچه‌ای هست که از اشیا و جاندارانی که با سایه دست روی دیوار ساخته می‌شوند خوشش نیاید؟! اگر روز است پرده‌ها را بکشید، شب‌ هم چراغ بالای سرتان را خاموش کنید، یک چراغ مطالعه پشت سرتان روشن کنید و با سایه دست‌هایتان شکلک بسازید، از خلاقیت‌تان کمک بگیرید و از زبان این موجود جدید حرف‌هایی دوست‌داشتنی برای فرزندتان بزنید.

اگه‌ گفتی من کی‌ام؟
عروسک‌ها و اسباب‌بازی‌های فرزندتان را بیاورید. الان بهترین زمان تجدید خاطره با آنهاست! ‌ اسباب‌بازی‌ها را دانه به‌دانه پشتتان قایم کنید سپس چند راهنمایی کوچولو کنید (مثلا من تنم نرم و پشمالو ه و چشمام دکمه‌ای و سیاهه، اگه گفتی من کی‌ام؟) تا فرزندتان حدس بزند کدام اسباب‌بازی پشت شما قایم شده است. یک کار دیگر هم می‌توانید بکنید! اسباب بازی را در یک رو بالشتی بیندازید و بگویید فرزندتان آن را لمس کند و حدس بزند چیست!

چادر بزنید
با کوسن‌های مبل، بالش، ملحفه و صندلی‌های میز ناهارخوری برای فرزندتان یک چادر درست کنید و جایش را داخل آن پهن کنید. بچه‌ها جاهای کوچک را مخفی‌گاه امنی می‌پندارند و از بودن در آن لذت می‌برند؛ استراحت در این جای امن کوچولو تحمل کسالت بیماری را آسان‌تر می‌کند.

کارهای وقت پرکن
در طول روزهای بیماری این کار‌ها را هم انجام دهید

•رنگ کردن طرح‌های کتاب‌های رنگ‌آمیزی

•خواندن قصه

•عکس انداختن

•پخش داستان‌های صوتی

•تماس تلفنی با مادربزرگ، پدربزرگ و اقوام نزدیکی که فرزندتان را دوست دارند

نکته‌های ظریفی که نباید فراموش شوند
• تنوع و سرگرمی: یادتان باشد که بچه‌ها از بازی‌ها و سرگرمی‌ها زود خسته می‌شوند، پس هیچ‌وقت به یکی دو مورد سرگرمی بسنده نکنید و همیشه یک بازی یدک در ذهن خود داشته باشید.

•تنوع محل استراحت: محل استراحت فرزندتان را تغییر دهید. اگر کودک مجبور باشد در تمام طول روزهای بیماری یک‌جا دراز بکشد، زود خسته می‌شود. کوچک‌ترین خانه‌ها هم جاهای مختلفی برای استراحت دارند. حتی تغییر جای کودک از این سمت اتاق به آن سمت هم در حس‌تنوع دوستی او تاثیر بسزایی دارد.

•محدودیت زمانی برای بازی‌های کامپیوتری و تلویزیون: این دو مورد خواب را از کودک می‌گیرند و خودتان بهتر می‌دانید که استراحت و خواب کافی چقدر برای بهبود بیماری موثرند.

•هدیه برای روز مبادا: همان‌طور که گفتیم بچه‌های بیمار از هدیه گرفتن خیلی خوششان می‌آید اما به عنوان والدین یک کودک باید مدیریت اقتصادی داشته باشید. لازم نیست علاوه بر هزینه‌های قابل توجه دکتر و دارو، بروید برای هدیه هم پول خرج کنید. این را یادتان باشد که اگر زمانی برای فرزندتان خواستید لباس، اسباب‌بازی، وسایل نقاشی و... بخرید هیچ‌وقت همه آن‌چیزهایی که یک‌جا یا با فاصله زمانی کم خریده‌اید را با هم به فرزندتان تقدیم نکنید، همیشه وسیله‌ای را به عنوان هدیه یا جایزه او در خانه داشته باشید و در مواقع لازم به او بدهید. مثلا دلیلی ندارد یک بسته ۶ تایی عروسک‌های والت‌دیسنی را یک‌جا به او بدهید.
http://8pa.ir/
 
بالا