(...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
forum.iransalamat.com_images_icons_icon1.gif
آلرژي فصلي و علت اصلي

کلينيک آلرژي/دكتر ليدا عطارد/ فوق تخصص آسم و آلرژي/ عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران
آلرژي فصلي و علت اصلي

آلرژي فصلي، همان آلرژي بيني است و يكي از شايعترين آلرژيها محسوب ميشود. حساسيت فصلي ناشي از گردهافشاني گياهان به تناسب شرايط جغرافيايي و گياهان آلرژيزاي مناطق مختلف كشورها متفاوت است...

در كشور ما كه در منطقه معتدلي قرار گرفته گياهان به طور دورهاي گردهافشاني ميكنند اما در كشورهاي گرم، اين گردهافشاني در تمام فصول سال است و بيماران اين مناطق در تمام فصول سال علامت دارند. يكي از علل مهم افزايش حساسيت يا آلرژي فصلي، گردهافشاني گياهان است. گردهافشاني در منطقه ما از اواسط اسفندماه شروع ميشود و معمولا تا خرداد ادامه مييابد. ابتدا گياهان، سپس چمنها و در اواسط پاييز يا اواخر آبان علفها و بوتههاي پاكوتاه گردهافشاني ميكنند. در فصل زمستان تعداد گردهها به حداقل ميرسد و بيشتر مربوط به برگهاي سوزني است. به همين دليل بيماران حساس در اين فصل آلرژي كمتري دارند.

تحقيقات نشان ميدهد التهاب مخاط بيني ناشي از آلرژيهاي فصلي، معمولا در طول همه ماههاي سال ايجاد ميشود و افراد را با مشكل مواجه ميكند. كمتر از 40 درصد بيماران فقط در فصل خاصي از سال آلرژي دارند. مردم تصور ميكنند آلرژي فقط در فصل بهار اتفاق ميافتد ولي آلرژي بيني ارتباط به فصل خاصي ندارد. تاكنون چند ژن مرتبط با آلرژي شناسايي شدهاند. اين بيماري زمينه ارثي دارد.

اگر يك نفر از اعضاي خانواده مبتلا باشد 25 تا 50 درصد ممكن است عضو ديگر خانواده نيز آلرژي پيدا كند. صنعتيشدن جوامع، تماس با مواد آلرژن، نگهداري حيوانات خانگي و دادن غذاهاي آلرژيزا به كودكان زير يك سال از عواملي هستند كه درصد ابتلاي فرد به آلرژي را بالا ميبرند. از لحاظ آماري نوزاداني كه در فصلهاي گردهافشاني به دنيا ميآيند در آينده احتمال ابتلايشان بيشتر است.

آلرژي در كودكان نيز ديده ميشود ولي رنج سني آن از دهه دوم زندگي آغاز ميشود. گردههاي گياهان از پايين به بالا حركت ميكند و بهتدريج كه هوا گرمتر ميشود به ارتفاع 2 تا 3 متري سطح زمين ميرسند و صبحها و غروبها به سطح زمين نزديكترند. به همين علت افراد مبتلا به آلرژي در اين مواقع نبايد در معرض گردههاي گياهان قرار بگيرند. بيماران حساس بايد در ساعتهاي 10 تا 12 ظهر يا هنگام غروب از منزل بيرون بيايند يا هنگامي كه در ماشين قرار ميگيرند پنجرهها را بالا بياورند يا از ماسك استفاده كنند تا كمتر در معرض گردهها قرار بگيرند. تشخيص آلرژي از روي علائم باليني است.

علايم اصلي بيماري عطسه، آبريزش بيني، سرفه، صداي تودماغي، چشمان پفآلود و رنگ پريده يا آبي بودن مخاط بيني است. براي درمان از قرصهاي ضدحساسيت يا اسپريهاي ضدالتهاب بيني استفاده ميشود. اسپريها يا قطرههاي بيني ضدالتهاب موجب كاهش تورم و گرفتگي بيني ميشوند. براي تعيين حساسيت نسبت به گردههاي گياهي ميتوان به كلينيكهاي آلرژي مراجعه و نوع حساسيت به ماده آلرژي?زا را تعيين كرد.
__________________
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

دردسرهای آلرژی غذایی

دردسرهای آلرژی غذایی


اگر هنگام خوردن کیوی، گردو یا بادمجان لب هایتان قرمز و دچار خارش شده اند، به آلرژی غذایی مبتلا هستید زیرا آلرژی غذایی از واکنش بیش از اندازه دستگاه ایمنی به برخی غذاها یا موادی که معمولاً بی خطرند، به وجود می آید.

به گزارش شبکه ایران، آلرژی های غذایی زمانی اتفاق می افتد که فرد نسبت به ترکیبات غذایی خاص مانند پروتئین ها حساسیت پیدا می کند که واکنش سیستم ایمنی بدن هر فرد به طور خفیف یا شدید خواهد بود که حتی گاهی موجب حمله های آنافیلاکتیک یا شوک حساسیتی شده و در نهایت منجر به مرگ می شود؛ این حمله ها گاهی به قدری شدید است که راه عبور هوای تنفسی بسته می شود.

به عقیده متخصصان، مواد غذایی مانند بادام زمینی، شیر و تخم مرغ، شیرگاو، تخم مرغ، شکلات، کاکائو، ادویه جات، ماهی و غذاهای دریایی، غذاهای سرخ کرده، گوجه، پیاز، بادمجان، میوه جات ترش، توت فرنگی، آجیل، سبزیجات، گوشت گاو، سوسیس، و کالباس، گندم و جو، حبوبات، سویا، انواع سس، کنسروها، نوشابه، خربزه، هندوانه، هلو، انگور و گوشت مانده در افرادی که استعداد ابتلا به آلرژی را دارند، بیش از سایر غذاها ایجاد حساسیت می کنند.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

● علائم

علائم آلرژی غذایی به صورت عطسه، خارش، استفراغ، تهوع، سردرد، انقباض عضلات، آسم، اسهال، درد شکمی، بثورات پوستی، نفخ و باد شکم، کهیر، تورم صورت به خصوص در لب ها، سرفه، غش یا حالت نزدیک به غش و... ظاهر می شود.

این علائم ممکن است در عرض چند دقیقه یا تا ۲ساعت پس از خوردن آن غذای به خصوص بروز کنند که در بعضی موارد، امکان دارد علایم تا یک تا دو روز بعد نیز ظاهر نشوند؛ که آلرژی های فوری بلافاصله پس از چند دقیقه ظاهر می شود و معمولاً از انواع خطرناک و شدید هستند و آلرژی های تأخیری معمولاً تا ۴۸ ساعت پس از صرف مواد غذایی ظاهر می شوند.

پزشکان بر این باورند که علایم آلرژی غذایی هم می تواند در معده و روده ها و هم در سایر اندام های بدن، به ویژه پوست و دستگاه تنفس ظاهر شود و نیز گاهی کهیر و خارش در اطراف دهان بلافاصله بروز می کند.

علایم تهوع، استفراغ، درد شکم یا اسهال ظرف ۳۰دقیقه پس از خوردن غذاهای دریایی یا تخم مرغ عارض می شود و می تواند همراه با سردرد، برافروختگی صورت، خارش پوست و تپش قلب باشد که معمولاً بعد از ۲ ۱ ساعت برطرف می شود.

علایم تنفسی مانند عطسه، آبریزش بینی، لارنژیت، بروز حمله آسم یا تشدید بیماری در مبتلایان به آسم نیز به علت حساسیت به شیر گاو، بادام زمینی و مواد افزودنی مجاز به غذاهای آماده مصرف در افراد مستعد می تواند بروز کند.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

کهیر تکرار شونده علامت ویژه آلرژی نسبت به پروتئین مواد غذایی به ویژه ماهی است و در موارد شدید، ورم صورت و اسهال شدید نیز می تواند ظاهر شود.

نگهداری غیربهداشتی ماهی ها در سردخانه و همچنین نگهداری پنیر به مدت طولانی می تواند منجر به ایجاد هیستامین در آنها شود که پس از مصرف، علایم آلرژی غذایی را در بدن ایجاد می کند.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

● روش های تشخیص آلرژی

آزمایش پوست که با خراشیدن آن و تماس عصاره ای غذا و بررسی میزان حساسیت آن با تظاهر دانه های قرمز رنگ تشخیص داده می شود؛ آزمایش رادیوآلرژو سوربنت یا (rast) با استفاده از نمونه خون انجام می شود که هر دو آزمایش ممکن است با خطای نسبی روبرو باشد و باید با نظر پزشک انجام شود.

گرفتن تاریخچه مناسب از داشتن سابقه آلرژی غذایی در گذشته حدود ۲تا۴ هفته قبل یا در بین افراد خانواده از میان انواع مختلف غذا و نوشابه ضروری است.

بیماران معمولاً نه به یک غذا بلکه به چند نوع غذا آلرژی دارند و هر نوع غذا هم می تواند چندین ماه حساسیت زا یا آلرژن در خود داشته باشد بنابراین با نظر پزشک متخصص آلرژی، رژیم غذایی ویژه ای مشتمل بر: برنج، گوشت بوقلمون یا بره، روغن زیتون، سیب سفید (پخته شده)، سیب زمینی، ریواس و هویج(پخته شده) به مدت چند هفته تجویز می شود و چنانچه علایم آلرژی برطرف شد، غذاهای دیگر را یک به یک و هر کدام به مدت یک هفته (حداقل سه روز) به رژیم غذایی اضافه می کنیم؛ تا اگر علایم آلرژی مجدداً پیدا شد، نوع غذایی را که حساسیت زاست تشخیص دهیم و از رژیم غذایی بیمار حذف کنیم.

● درمان آلرژی غذایی

آلرژی غذایی در شیرخواران معمولاً بعد از ۴ ۲سالگی برطرف می شود ولی بزرگسالانی که به بعضی از غذاها به خصوص شیر، ماهی، یا آجیل آلرژی دارند با احتمال بیشتری این آلرژی را برای سال ها حفظ می کنند.

حذف غذاهای مورد شک از رژیم غذایی برای مدت دو هفته (یا تا زمانی که علایم آلرژی ناپدید شوند) و سپس اضافه نمودن غذاهای مورد شک به صورت تک تک به رژیم غذایی. به این ترتیب مشخص می شود که کدام غذاها در ایجاد آلرژی شما نقش دارند.

به عقیده متخصصان هیچ دارویی برای درمان آلرژی غذایی وجود ندارد، اما از برخی داروها می توان برای تخفیف یا رفع علایم استفاده کرد؛ آلرژی معمولاً با روش حساسیت زدایی در بیشتر افراد از بین می رود که به صورت مصرف تدریجی و کم کم و مداوم مواد غذایی انجام می شود یا به طریق پزشکی با تزریق مواد آلرژن در پوست، در مراکز خاصی صورت می گیرد.



روزنامه کیهان

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

تاثیر منفی هله هوله ها در بهبود آلرژی و آنفولانزا

تاثیر منفی هله هوله ها در بهبود آلرژی و آنفولانزا

خوردن هله هوله ها توسط کودکان علاوه بر تاثیرات منفی بر دستگاه گوارش و سایر تاثیرات منفی دیگر در کودکی و بزرگسالی، موجب عدم بهبود زودهنگام آنفولانزا و ایجاد آلرژی در آن ها می شود.

خوردن هله هوله ها توسط کودکان علاوه بر تاثیرات منفی بر دستگاه گوارش و سایر تاثیرات منفی دیگر در کودکی و بزرگسالی، موجب عدم بهبود زودهنگام آنفولانزا و ایجاد آلرژی در آن ها می شود.

دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن اعلام این خبر گفت: پژوهشگران در یک تحقیق جدید دریافته اند که هله هوله خوری و غذاهای ناسالم، مقاومت بدن در برابر آنفلوآنزای خوکی را کاهش می دهد.محققان می گویند: استفاده از مواد خوراکی که خاصیت ایمنی کمتری دارند و حذف کردن مواد پُرخاصیت مانند زردچوبه از رژیم غذایی روزانه، احتمال ابتلا به بیماری آنفلوآنزای خوکی را در افراد افزایش می دهد.

بنا بر این گزارش عادات غذایی در دنیای پیشرفته امروزی، توان بدن ما را برای مقابله با این ویروس کاهش می دهند و خوردنی هایی مثل پیتزا یا فست فودها حتی نمی توانند ذرهای از خاصیت مواد غذایی سالم مانند زردچوبه که در غذاهای سنتی یافت می شود را به بدن برسانند و به همین علت هیچ کمکی به تقویت سیستم ایمنی بدن نمی کنند. چاشنی هایی که به غذاهای سنتی افزوده می شوند، اغلب خاصیت درمانی و پزشکی دارند و در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر هستند. در حالی که غذاهای پیشرفته امروزی که ارمغان کشورهای غربی هستند، فاقد این مواد ضروری هستند و در نتیجه بدن را مستعد ابتلا به بیماری ها می کنند.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

بر پایه این گزارش کودکانی که هله هوله و غذاهای آماده می خورند، علاوه بر چاقی با احتمال بیش تری در معرض ابتلا به آلرژی قرار دارند.

این گزارش حاکیست: محققان رژیم غذایی، جوانان روستایی آفریقایی را که رژیم غذایی سرشار از فیبر داشتند با گروهی از جوانان که در فرانسه یا ایتالیا زندگی می کردند مقایسه کردند و تفاوت های فاحشی بین این دو گروه یافتند: کودکان آفریقایی باکتری های مرتبط با چاقی کم تری داشتند و میزان اسیدهای چرب که از آسم، اگزما و دیگر واکنش های حساسیت زا پیش گیری می کند، در آن ها بیش تر بود.

بر اساس این گزارش، رژیم غذایی کودکانی که در روستای بولان در بورکینافاسو زندگی می کردند، مشابه با افرادی بود که هزاران سال پیش زندگی می کردند. این رژیم غذایی بیش تر شامل سبزیجات، حبوبات و غلات است.
اما رژیم غذایی کودکان ایتالیایی بیش تر شامل چربی، گوشت و شکر است.
هزاران میلیارد میکروب در سیستم گوارشی انسان زندگی می کنند که برای هضم غذا و محافظت از بدن در برابر باکتری های بیماری زا اهمیت زیادی دارند. دکتر پاولو لیونتی از دانشگاه فلورنس در این باره گفت: کودکانی که در کشورهای صنعتی زندگی می کنند، غذاهایی با مقادیر کم فیبر و شکر بالا مصرف می کنند که از تعداد این میکروب های مفید در سیستم گوارشی می کاهد. همین عامل باعث افزایش آلرژی در انسان می شود. البته کشورهای توسعه یافته در نیمه دوم قرن قبلی، توانستند با استفاده از آنتی بیوتیک ها و واکسن ها و بهبود وضعیت بهداشت با عفونت ها مبارزه کنند.

این گزارش می افزاید: به همین دلیل است که با وجود افزایش عوامل بیماری زا و عفونت ها، این کشورها توانسته اند با موفقیت از شیوع این بیماری ها پیشگیری کنند. اما در عین حال این کشورها با تغییر رژیم غذایی خود و مصرف غذاهایی سرشار از چربی، شکر و گوشت مقاومت سیستم ایمنی بدن خود در برابر بیماری ها را از دست داده اند. به همین دلیل با شیوع عوامل بیماری زای جدید که هنوز واکسنی برایشان تولید نشده است، آسیب پذیری این کشورها بالاتر می رود.
__________________

 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

forum.iransalamat.com_images_icons_icon1.gif
حساسیتهای خطرناک

حساسیتهای خطرناک

آنافیلاکسی به شدیدترین واکنشهای حساسیتی گفته میشود که خود را با افت فشار خون و حالت خفگی نشان میدهد، اما باید این را به خاطر سپرد که موارد حساسیتی خفیف میتوانند به واکنشهای شدید و حتی مرگ منجر شوند.

حساسیت پوستی
فردی به دلیل سردرد و تهوع نزد پزشک میرود. پزشک برای بیمار داروی ضدتهوع و مسکن تجویز میکند. چند دقیقه بعد بیمار دچار حالت قرمزی و خارش پوست میشود و تپش قلب میگیرد. پزشک بر بالین بیمار حاضر میشود و پس از اقدامات اولیه با 115 تماس میگیرد. متاسفانه جوان چند لحظه بعد فوت میکند.


بیمار دیگری به دلیل خارش شدید پوست و خاراندن آن، بدنش به شدت ملتهب و زخم شده بود و از نظر علائم حیاتی (فشار خون، نبض، تنفس) کاملا طبیعی به نظر میآمد. تنها نکته مشکوک، شدت خارش بود. هنوز چند دقیقهای از مراجعه نگذشته بود که تنفس بیمار مختل شد. از این رو بلافاصله اقدامات اولیه و درمان آغاز شد و در کمتر از نیم ساعت بیمار حالش کاملا بهبود یافت.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

این نوع وقایع را بیشتر در تزریق داروها شاهد هستیم و سردسته آنها پنیسیلین است، اما حقیقت این است که واکنشهای حساسیتی از طریق تماس ماده با بدن صورت میگیرد، مثلا میتواند از راه خوراکی، تزریقی و حتی استنشاقی باشد.


در واکنش حساسیتپذیری که سراسر بدن را فرامیگیرد، علائم قرمزی، کهیر، خارش، افت فشار خون و علائم تنفسی متغیر هستند. در این واکنش، به محض تماس بدن با ماده حساسیتزا، برخی مواد در خون آزاد میشوند که باعث بروز این علائم میشوند.

آنافیلاکسی به شدیدترین واکنشهای حساسیتی گفته میشود که خود را با افت فشار خون و حالت خفگی نشان میدهد، اما باید این را به خاطر سپرد که موارد حساسیتی خفیف میتوانند به واکنشهای شدید و حتی مرگ منجر شوند.


سن، جنس، شغل، نژاد و موقعیت جغرافیایی تاثیری در میزان بروز واکنشهای حساسیتی ندارند، اما بیمارانی که تجربه آنافیلاکسی دارند یا افرادی که قبلا با دارو دچار چنین واکنشی شدهاند و همچنین افراد آسمی که بیماری شان به خوبی کنترل نشده است، در معرض بروز آنافیلاکسی هستند.
 

عطیه سادات

کاربر فعال
"کاربر *ویژه*"
پاسخ : (...◕✿◕◕✿◕آلرژي فصلي و علت اصلي

امکان بروز مجدد واکنشهای شدید در تماس با یک ماده شناختهشده صد درصد نیست، مثلا برای پنیسیلین 10 تا 20 درصد و برای نیش حشرات 40 تا 60 درصد عنوان میشود.
شایعترین علل بروز واکنشهای حساسیتپذیری شدید را میتوان آنتیبیوتیکها، حشرات و غذاها دانست

آنتیبیوتیکها مثل پنیسیلین، کوتریموکسازول، آسپیرین و داروهای مسکنی همچون پروفن، دیکلوفناک، مفنامیک اسید، ایندومتاسین و پیروکسیکام هستند.

غذاها از علل شایع بروز این واکنشها در کودکان هستند. غذاهای حساسیتزا شامل تخممرغ، گندم، بادام زمینی و شیر میشود.

لاتکس که در ساخت دستکشهای پزشکی به کار میرود، از دیگر علل بروز آنافیلاکسی است.
 
بالا