♦♦♦♦شوخی شب یلدای امسال چه بود؟♦♦♦♦

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
مجله مهر: این گزارش بر اساس ویدئویی کاملا گمراه‌کننده که توسط فرورتیش رضوانیه، روزنامه‌نگار و طنزپرداز ایرانی، در یوتیوب آپلود شده بود، تنظیم گردیده است. اما ساعتی بعد، با بررسی بیش‌تر در فضای مجازی،متوجه شدیم این ویدئو، «شوخی شب یلدا» است و واقعیت ندارد! فرورتیش رضوانیه، پیش از این نیز در مطبوعات ایران، با شوخی‌های مطبوعاتی از جمله «کج شدن برج میلاد» (روزنامه شرق)، «واردات فورد به ایران» (هفته‌نامه خودرویی ایران) و «آپارتمان‌های برج میلاد» (روزنامه همشهری) با توجیه دروغ سیزده‌به‌در و دیگر دلایل دیگر باعث یک جنجال رسانه‌ای شد. این بار نیز رئیس جمهور چین دست مایه شوخی شب یلدایی فرورتیش شد. شوخی که آنقدر جدی مطرح شد که بعضی از سایت های خبری آن را باور کردند.

پایگاه برترینها در مطلبی در این زمینه نوشت: شی جین پینگ (Xi Jinping)،رئیس‌جمهور جمهوری خلق چین، روز شنبه ۲۰ دسامبر، برای نخستین بار، درپیامی تلویزیونی خطاب به مردم ایران و مسئولان جمهوری اسلامی، که از تلویزیون ملی این کشور، CCTV، پخش شد، برای این‌که چین همچنان در کنار ایران بماند، به دو مشکل بزرگ اشاره کرد و دو شرط گذاشت. شی جین پینگ،ضمن تبریک «شب یلدا»، با اعتراض به تاجران ایرانی برای سفارش محصولات تقلبی به کارخانه‌های چینی، از مردم خواست که کالاهای تقلبی نخرند، وی همچنین گفت: مگر کشور شما گمرک و موسسه استاندارد ندارد؟ چرا از آنها نمی‌خواهید تا اجازه ندهند که کالاهای تقلبی و بی‌کیفیت وارد کشورتان شود؟ مگر آنها قانون و مقررات ندارند؟
 

*مریم*

کاربر ویژه
"بازنشسته"
متن کامل پیام رئیس‌جمهور چین، به شرح زیر است:

قبل از هر چیزی آئین طولانی‌ترین شب سال ایرانیان را که به عید بهار چینی بسیار نزدیک است، تبریک می‌گویم. قدمت دوستی تاریخی ملت‌های ایران و چینبه قرن‌های بسیار دور باز می‌گردد. با آن‌که عده اندکی از ایرانیان، کشور چین را به عنوان مقصد گردشگری انتخاب می‌کنند، اما روند رشد روابط دو ملت ایران و چین امیدبخش است.

امروز ایران با یک رخداد بزرگ تاریخی مواجه است. سه دهه قبل به دنبال حادثه تسخیر سفارت ایالات متحده در تهران، رابطه ایران و غرب هر روزبیشتر از قبل رو به تیرگی گذاشت. برخی کشورها با اعمال تحریم‌های مختلف،تلاش کردند تا تهران را در تنگنا قرار دهند، اما ایران راه گفت‌وگو رابرگزید.

از زمانی که مذاکرات هسته‌ای آغاز شد، دولت خلق چین همواره در کنار ایران بود و تلاش کرد تا مذاکرات به نتیجه‌ای مشخص برسد. اکنون تیم مذاکره‌کننده جدید ایران، رخدادهای بزرگی را رقم زده و به پایان ثمربخش رایزنی‌ها نزدیک است، اما دو مشکل بزرگ وجود دارد؛ دولت چین تمایل دارد تا همچنان در کنار ایران بماند، اما برای ادامه این مسیر دو شرط دارد:

چین یک کشور بزرگ صنعتی است که بسیاری از کالاهای باکیفیت برندهای مطرح جهان، از جمله محصولات شرکت اپل، در آن تولید می‌شود. شرط نخست ما این است که مردم ایران دیگر نباید به ملت و مملکت چین بی‌احترامی کنند. این‌که در کشور شما اجناس و کالاهای بی‌کیفیت و تقلبی فراوان است، چین مقصر نیست. وقتی گروهی از تاجران ایرانی به چین می‌آیند و خودشان اجناس تقلبی را به کارخانه‌ها سفارش می‌دهند، گناه ما چیست؟ مگر کشور شما گمرک و موسسه استاندارد ندارد؟ چرا از آنها نمی‌خواهید تا اجازه ندهند که کالاهای تقلبی و بی‌کیفیت وارد کشورتان شود؟

این‌که یک ایرانی، لنت ترمز تقلبی کیا و پژو را به هموطنان خود می‌فروشد تا در تصادفات رانندگی کشته شوند، اما خودش پورشه سوار می‌شود، تقصیر چین نیست.
خواهش می‌کنم برای جان و مال و سلامتی و امنیت خودتان ارزش قائل باشید وجنس بی‌کیفیت نخرید. به بهانه این‌که پول کافی ندارید، آشغال نخرید. اگر کشوری کوفت و زهرمار ارزان تولید کند، باید آن را خرید و بلعید؟ چین،کالاهای عالی و باکیفیت هم تولید می‌کند، اما این تقصیر ما نیست که تاجران ایرانی تمایلی به خریداری آن ندارند.
شرط دوم ما این است که اگر هر تبلیغی را در شبکه‌های ماهواره‌ای دیدید، هرگز به آن اعتماد نکنید. با اطمینان به شما می‌گویم تمام کالاهای ساخت اروپا که ویدئوهای تبلیغاتی آن را در ماهواره می‌بینید، نمونه تقلبی آن در ایران به شما تحویل داده می‌شود و هیچ‌کدام اصل نیست. همه این کالاهادر چین و به سفارش تاجران ایرانی تولید می‌شود.

ما نگران هستیم که وقتی در آینده تحریم‌های اقتصادی علیه ایران لغو شود،تاجران سودجو این بار کالاهای تقلبی بیشتری وارد کشورتان کنند و همچنان نتوانید اجناس با کیفیت را بخرید. از گمرک و موسسه استاندارد بپرسید که چرا به کالاهای تقلبی اجازه ورود می‌دهند؟ مگر آن‌ها قانون و مقررات ندارند؟
متشکرم و یلدا مبارک!
 
بالا