نیروگاه گتوند خرداد 91 افتتاح می شود؟ ظرفیت نیروگاه های برق آبی در آستانه رسیدن به 10هزار مگاوات

  • نویسنده موضوع Ali
  • تاریخ شروع

Ali

مدیریت کل
پرسنل مدیریت
"مدیر کل"
thumbnail.php


نیروگاه گتوند قرار است خرداد سال 1391 و پیش از دوران اوج مصرف برق در تابستان سال آینده به بهره برداری برسد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، درحالی که آبگیری مرحله دوم سد گتوند در بهمن ماه و آبگیری مرحله سوم و نهایی آن در ماه های پیش رو انجام خواهد شد، طبق گفته مسوولان قرار است بهره برداری از نیروگاه گتوند علیا خردادماه سال آینده آغاز شود.

در همین رابطه معاون نیروگاه های برق آبی شرکت مدیریت منابع آب ایران از آغاز بهره برداری نیروگاه گتوند با وارد مدار شدن واحد شماره 4 این نیروگاه، در خردادماه سال آینده خبر داد.

سید مسعود تقوایی گفته که با احتساب ملاحظات فنی و اجرایی لازم و نیز برنامه آبگیری دومرحله ای پیش بینی شده از سوی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، به ترتیب واحدهای 4، 3، 2 و 1 نیروگاه (جمعاً به ظرفیت هزار مگاوات) طی یک بازه زمانی حداکثر چهارماهه (خرداد تا شهریور 1391) آماده ورود به مدار و اتصال به شبکه برق سراسری کشور خواهند شد.

وی همچنین گفت که تست های مربوط به برق دارشدن پست بلافصل نیروگاه نیز با موفقیت به انجام رسیده است و در صورت تحقق این برنامه، مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه های برق آبی کشور به 9740 مگاوات بالغ خواهد شد.

در ماه های گذشته مشکلات مالی در بزرگترین سد خاکی کشور روند این پروژه را مختل کرده بود، ولی اکنون برطرف شدن این مشکلات باعث شده تا امیدها برای بهره برداری سریع تر از سد و نیروگاه گتوند جان تازه ای گیرد.

درحالی که پس از آبگیری گتوند به عنوان بلندترین سد خاکی کشور مشکلات مالی روند پیشرفت امور در این پروژه را به تعطیلی کشانده بود، اکنون با گذشت نزدیک به شش ماه از آبگیری اولیه این سد، مشکلات مالی نسبتا برطرف شده و به زودی مرحله دوم آبگیری گتوند آغاز می شود.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران پیشتر با تایید این خبر گفته بود که دو واحد نیروگاهی گتوند برای تامین اوج مصرف برق در تابستان 1391 به کمک صنعت برق کشور خواهند آمد.

سید محمدرضا رضازاده در گفت وگو با ایسنا با بیان این که مراحل آبگیری سد گتوند در سه مرحله برنامه ریزی شده که مرحله اول آن انجام شده بود و باید برای مراحل دوم و سوم هم برنامه ریزی می کردیم، افزود: به دلیل محدودیت منابع مالی که با آن دست به گریبان بودیم، نمی توانستیم تاریخی را برای مرحله دوم آبگیری تعیین کنیم، ولی اکنون که این محدودیت ها برطرف شده، با همکاران خود هماهنگ کرده ایم که بتوانیم در بهمن ماه مرحله دوم آبگیری این سد را انجام دهیم.

وی در باره مرحله نهایی آبگیری گتوند نیز تصریح کرد: آبگیری مرحله سوم این سد را به گونه ای انجام خواهیم داد که پیش از پیک مصرف برق در تابستان سال 1391 حداقل دو واحد نیروگاهی گتوند را وارد مدار کرده باشیم.

این درحالی است که چندی پیش با تصمیم دولت، بخشی از بدهی های شرکت های زیرمجموعه پیمانکاران پروژه گتوند با مطالبات دولت از آن ها تهاتر شده و اکنون مشکلات مالی این طرح تاحدودی برطرف شده و در ماه آینده (بهمن) احتمالا مرحله دوم آبگیری گتوند آغاز خواهد شد. این درحالی است که عملیات اجرایی در این سد از اواسط مردادماه تقریبا متوقف شده و باتوجه به بدهی های سنگین به پیمانکاران و پرسنل اجرایی، کارگاه های گتوند عملا به حالت نیمه تعطیل درآمده بودند.

عملیات ساخت سد و نیروگاه گتوند علیا از بزرگترین پروژه های عمرانی کشور است و باید طبق برنامه از پیش تعیین شده بعد از آب گیری رسمی که چند ماه پیش انجام شد، در جبهه های متعدد کاری بویژه سازند گچساران فعالیت های زیادی با جدیت استمرار پیدا می کرد، اما به دلیل عدم پرداخت تعهدات مالی از طرف کارفرما دچار کندی عملیات و تعطیلی نسبی شده بود.

سد گتوندعلیا به عنوان بلندترین سد خاکی کشور با ارتفاع 182 متر در روز ششم مردادماه امسال با حضور رییس جمهوری آبگیری شد. طرح سد و نیروگاه گتوندعلیا در استان خوزستان و در پنج کیلومتری شهرستان گتوند واقع شده است.

انتهای پیام
 
بالا