حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود.تحقیقات انجام شده توسط متخصصین تغذیه نشان داد که آب گوجه فرنگی برای حفظ تراکم و سلامت بافت استخوان فواید قابل ملاحظه ای دارد.
محققان معتقدند نوشیدن 2 لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ها را تقویت نموده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.
برای انجام این پژوهش که در دانشگاه تورنتو، کانادا انجام شد، 60 زن یائسه 50 تا 60 ساله انتخاب شدند و از آنها خواسته شد که گوجه فرنگی و فرآورده های آن را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند.
پس از طی این دوره، آزمایشات بیوشیمیایی نشان دادند که حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود. این ترکیب، شاخص سلامت استخوان است و زمانی سطح آن در خون و یا ادرار بالا می رود که تحلیل بافت استخوانی وجود داشته باشد.
در بخش دیگر مطالعات مشخص شد که مصرف مداوم گوجه فرنگی موجب کاهش N- تلوپپتید در خون و در حقیقت کاهش خطر تحلیل استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
محققان اثر گوجه فرنگی بر بافت استخوانی را به رنگدانه قرمز رنگ آن یعنی لیکوپن نسبت می دهند.از مدت ها پیش نقش لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان پروستات و همچنین حفظ سلامت قلب به اثبات رسیده بود.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های آ، ب 1، ب 2، ث و مواد معدنی ازجمله كلسیم،فسفر،سدیم،پتاسیم،منیزیم،آهن،مس،روی،ارسنیك و كبالت است.
100 گرم گوجه فرنگی خام حاوی 20 كالری انرژی، یك گرم پروتئین، 11 میلیگرم كلسیم، 6/0 میلیگرم آهن، 1100واحد بینالمللی ویتامین آ، 3/0 گرم چربی، 06/0 میلیگرم ویتامین ب 1، 04/0 میلیگرم ویتامین ب 2 و 23 میلیگرم ویتامین ث است.
در گوجه فرنگی رسیده،تقریبا تمام آمینو اسیدهای اصلی به استثنای تریپتوفان وجود دارد.قند موجود در گوجه فرنگی رسیده،گلوكز فروكتوز و ساكاروز است كه البته میزان آن اندك است.رنگدانه اصلی گوجه فرنگی لیكوپن بوده كه سبب رنگ قرمز آن میشود.
پوست گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از كاروتینوئیدها بوده كه به وسیله سلول های روده انسان جذب میشود.بنابراین اغلب توصیه میشود كه این سبزی خوش طعم را همراه با پوست میل كنید.گوجه فرنگی به علت دارا بودن مواد مغذی زیاد و كالری پایین،یكی از پایه های اصلی رژیم های غذایی است.
محققان معتقدند نوشیدن 2 لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ها را تقویت نموده و از پوکی استخوان پیشگیری می کند.
برای انجام این پژوهش که در دانشگاه تورنتو، کانادا انجام شد، 60 زن یائسه 50 تا 60 ساله انتخاب شدند و از آنها خواسته شد که گوجه فرنگی و فرآورده های آن را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند.
پس از طی این دوره، آزمایشات بیوشیمیایی نشان دادند که حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود. این ترکیب، شاخص سلامت استخوان است و زمانی سطح آن در خون و یا ادرار بالا می رود که تحلیل بافت استخوانی وجود داشته باشد.
در بخش دیگر مطالعات مشخص شد که مصرف مداوم گوجه فرنگی موجب کاهش N- تلوپپتید در خون و در حقیقت کاهش خطر تحلیل استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
محققان اثر گوجه فرنگی بر بافت استخوانی را به رنگدانه قرمز رنگ آن یعنی لیکوپن نسبت می دهند.از مدت ها پیش نقش لیکوپن به عنوان یک آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان پروستات و همچنین حفظ سلامت قلب به اثبات رسیده بود.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های آ، ب 1، ب 2، ث و مواد معدنی ازجمله كلسیم،فسفر،سدیم،پتاسیم،منیزیم،آهن،مس،روی،ارسنیك و كبالت است.
100 گرم گوجه فرنگی خام حاوی 20 كالری انرژی، یك گرم پروتئین، 11 میلیگرم كلسیم، 6/0 میلیگرم آهن، 1100واحد بینالمللی ویتامین آ، 3/0 گرم چربی، 06/0 میلیگرم ویتامین ب 1، 04/0 میلیگرم ویتامین ب 2 و 23 میلیگرم ویتامین ث است.
در گوجه فرنگی رسیده،تقریبا تمام آمینو اسیدهای اصلی به استثنای تریپتوفان وجود دارد.قند موجود در گوجه فرنگی رسیده،گلوكز فروكتوز و ساكاروز است كه البته میزان آن اندك است.رنگدانه اصلی گوجه فرنگی لیكوپن بوده كه سبب رنگ قرمز آن میشود.
پوست گوجه فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از كاروتینوئیدها بوده كه به وسیله سلول های روده انسان جذب میشود.بنابراین اغلب توصیه میشود كه این سبزی خوش طعم را همراه با پوست میل كنید.گوجه فرنگی به علت دارا بودن مواد مغذی زیاد و كالری پایین،یكی از پایه های اصلی رژیم های غذایی است.